קנס על חציית רמזור אדום
דרגו את המאמר |
|
התקבלו 4 דירוגים בציון ממוצע: 3.0 מתוך 5 |
החל מחודש פברואר 2017, נהג שייתפס חוצה באור אדום ברמזור יקבל קנס בסך 1,500 שקלים, כך קבעה לאחרונה ועדת הכלכלה של הכנסת, זאת בעקבות עלייה במספר תאונות הדרכים ובשל הקטל בכבישים בחמש השנים האחרונות.
עבירות של חציית באור אדום ואי ציות לתמרור, נחשבות לעבירות תנועה בינוניות בחומרתן. נהג שעבר באור אדום צפוי לקבל קנס כספי בסך של 1,500 שקלים, ויעמדו לחובתו עשר נקודות. ברוב המקרים, מדובר בעבירות ברירת משפט, כך שהנהג לא יזומן לדיון בבית משפט לתעבורה, אלא אם כתוצאה ממעשיו אירעה תאונת דרכים או שהיו נפגעים בתאונה.
שלילת רישיון והגשת כתב אישום
עם זאת, נהג שצבר נקודות רבות עלול להידרש להשתתף בקורס נהיגה מונעת, ואף במקרים מסוימים הוא צפוי לשלילת רישיון נהיגה והגשת כתב אישום בגין חצייה ברמזור אדום וגרימת תאונה. באמצעות מצלמות אלקטרוניות המוצבות בצמתים מרומזרים, ניתן להוכיח שהנהג חצה ברמזור אדום ואף התביעה יכולה להסתמך על דוח שניתן על ידי שוטר, או אפילו על עדות ראייה של אדם פרטי.
במקרה שאדם הורשע בעבירה של אי ציות להוראות הרמזור, והתקיימו נסיבות מחמירות למתן קנס, ייתן בית המשפט, בנוסף על כל עונש אחר, צו איסור שימוש ברכב לתקופה שלא תפחת מ-60 ימים, ואולם בית המשפט רשאי, בנסיבות מיוחדות שיפרש בגזר הדין, לתת צו איסור שימוש לתקופה קצרה יותר שיקבע.
האם הרמזור הוצב כדין?
החוק קובע כי הנהג חייב לקיים את הוראות התמרור, אלא אם יוכיח, שהתמרור הוצב שלא כדין. נהג שעומד למשפט על חצייה ברמזור אדום או אי ציות לרמזור, יכול לנסות להוכיח, באמצעות עורך דינו, כי התמרור או הרמזור הוצבו שלא כדין, או שהשוטר שרשם את הדוח פעל בניגוד לנהלים החלים עליו. במידה והנהג יצליח להוכיח שהתמרור או הרמזור לא הוצבו כדין, ייתכן וייצא זכאי.
דרך נוספת שבאמצעותה הנהג יכול לנסות להוכיח את חפותו, היא במקרה שהעבירה בוצעה לעיני שוטר אשר מילא דוח ועל סמך אותו הדוח הוגש כתב אישום, יכול הנהג לערער על מהימנות השוטר או על חוסר מהותי בראיות, ובכך לעורר ספק בפני בית המשפט.
החמרת ענישה על עבירות תנועה נוספות
ועדת הכלכלה של הכנסת קבעה כי גם קנס על רכיבה על אופניים חשמליים מתחת לגיל 16 יעלה לסך של 1,000 שקלים, וקנס על עבירות אחרות ברכיבה על אופניים חשמליים יעלה מסכום של 100 ל-250 שקלים. כמו כן, הוועדה העלתה את סכום הקנס לנהיגה ללא רישיון רכב בתוקף, וקבעה כי במקרה של רישיון פג תוקף עד חצי שנה יעלה הקנס ל- 1,000 במקום 750 שקלים.
במקרה של רישיון נהיגה פג תוקף בין חצי שנה לשנתיים יעמוד הקנס על 750 שקלים. קנס על נהיגה במהירות מופרזת של בין 40 -31 קמ"ש מעל המותר בכבישים עירוניים ונהיגה במהירות של 50 - 41 קמ"ש מעל המותר בכבישים בין עירוניים יעמוד על 1,500 שקלים ועל עבירה של אי מתן זכות קדימה להולך רגל הקנס יהיה בסך של 250 שקלים.