www.what2do.co.il

נהיגה בשכרות כמות מותרת, כמה אלכוהול מותר לשתות לפני נהיגה?

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

נהיגה בשכרות כמות מותרת, כמה אלכוהול מותר לשתות לפני נהיגה?

כאשר נהג עולה על הכביש לאחר ששתה אלכוהול, בריכוז גבוה יותר מהמותר בחוק, הוא עלול להיות מואשם בעבירת נהיגה בשכרות, ועקב כך הוא צפוי לעונשים כבדים, כולל שלילת רישיון נהיגה בגין נהיגה בשכרות למשך שנתיים לפחות, קנס כספי, מאסר על תנאי, עבודות שירות ואף במקרים חמורים יכול בית משפט לתעבורה להשית על הנאשם מאסר בפועל.

 

כאשר נהג נתפס על עבירת נהיגה בשכרות בפעם שנייה או שלישית, צפויה החמרה בעונש, ואם נמצאה בגופו כמות אלכוהול בריכוז פי 2.5 מהמותר בחוק, הוא צפוי למינימום שלוש שנים של שלילת רישיון, קנס כספי גבוה, מאסר על תנאי, פסילה על תנאי ואף במקרים חמורים גם ריצוי עונש מאסר בפועל.

 

הכמות המותרת משתנה בהתאם למשקל, מין ולחץ הדם של הנהג

 

כמות האלכוהול המותרת לפי פקודת התעבורה, שבה נהג יכול לשתות בטרם הוא מתחיל בנסיעה היא בין מנה אחת לשתי מנות אלכוהול, וכל שתיית אלכוהול מעבר לכוס בירה אחת או שתיים, כוס יין או שוט אחד או שניים של וודקה או וויסקי מובילים לרף המותר בחוק. לפיכך, אין משמעות לסוג האלכוהול ששותים אלא לכמות שלו.

 

אולם הכמות אינה אחידה לכל הנהגים, ועשויה להשתנות בין נהג אחד לאחר בהתאם למשקל הגוף, משך הזמן שעבר מאז שתיית המשקה האחרון, קצב חילוף החומרים בגוף, מין ולחץ דם של האוחז בהגה. כך, שבמקרים מסוימים, יכול אדם לשתות שלושה משקאות מבלי שייחשב שיכור על פי חוק, ואדם אחר יכול לשתות חצי מנה בלבד, כדי שבדמו יימצא ריכוז הגבוה מהריכוז שקבע החוק.

 

מהילת אלכוהול במשקה קל או במים, יכולה לדלל את ריכוז האלכוהול ולהפיג את השפעת המשקה המשכר בזמן קצר יותר ואף לזרז את זמן ספיגת האלכוהול בדם. כמו כן, לאחר שתיית אלכוהול, גם כאשר מדובר במשקה אחד, רצוי להמתין לפחות שעה אחת לפני שמתחילים לנהוג.

 

לאחר שתיית שני משקאות אלכוהוליים ואף למעלה מזה, יש לחכות בין שלוש עד חמש שעות בטרם לוקחים את המפתחות ויוצאים לדרך. בעת ההמתנה כדאי לשתות הרבה מים או שתייה קלה, ואף רצוי לנוח ולאכול ארוחה קלה כדי לספוג את האלכוהול בגוף.

 

רמה של 0.05% אלכוהול בדם נחשבת מותרת

 

כדי להרשיע נהג בעבירת שכרות, עליו להיות באחד משלושת המצבים הבאים: א, הוא שתה משקה המכיל אלכוהול בזמן נהיגה או כאשר היה ממונה על הרכב. ב, אם נמצאו בגופו סמים או תוצרי חילוף חומרים של סמים. ג, אם נמצא בבדיקת שכרות אלכוהול בריכוז הגבוה מהריכוז שנקבע בחוק.

 

על פי פקודת התעבורה, נהג נחשב לשיכור שבבדיקת דם נמצאה דגימה של לפחות 50 מ"ג אלכוהול ביחס ל- 100 מ"ל דם, או בבדיקת ינשוף נמצא מעל 240 מק"ג אלכוהול ביחס לליטר אוויר נשוף. נהיגה עד לרמה של 0.05% נחשבת מותרת וכל שתיית אלכוהול מעבר לכך עולה על הרף המותר בחוק. עם זאת, נהגים חדשים, צעירים, נהגי רכב כבד ונהגי רכב ציבורי, יואשמו בביצוע העבירה אם ריכוז האלכוהול בדמם הוא מעל 0.01% או שנמצא 50 מיקרוגרם בנשיפה.
 

להפניית שאלה או תגובה בנושא ליחצו כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עבירת נהיגה בשכרות, איך לקבל זיכוי?

מאחר ולא ניתן היה לשלול את גרסת הנאשם כי המאפיינים נערכו לאחר בדיקת הינשוף, זיכה כבוד השופט ש. נחשון את הנאשם מעבירת השכרות, כאשר פסל הן את בדיקת הינשוף והן את בדיקת המאפיינים לאור החריגה מהנהלים... 

בדיקת שכרות

שוטר רשאי לדרוש מנוהג רכב שהיה מעורב בתאונת דרכים או מנוהג רכב שיש לשוטר חשד סביר כי הוא שיכור, להיבדק במועדים ובמקומות שיורה, ומי שנדרש כך חייב להיבדק כאמור... 

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

נעצרתם לבדיקת שכרות? האם מותר לסרב לעבור את הבדיקה? מהי המשמעות המשפטית המקופלת בתוך הסירוב? 

נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים

הנאשם הורשע על פי הודאתו, בנהיגת רכב כשהוא נתון להשפעת משקאות משכרים. מתברר כי בבדיקה שנערכה לנאשם, נמצא בדמו ריכוז אלכוהול בשיעור, שהוא פי שלוש, מהכמות הקבועה בחוק. הנאשם נלכד בכף בעת שנהג רכב הסעות, בזיג זג.  

פסילה בשל נהיגה בשכרות

האם ניתן להימנע מפסילת מינימום של שנתיים לאחר נהיגה בשכרות? מהן הנסיבות המיוחדות אשר בגינן בית המשפט יורה על פסילה לתקופה נמוכה משנתיים? 

נהיגה בשכרות, האם ניתן לחזור מהודאה?

סקירה של פסקי דין העוסקים בהודאת נאשם בעבירה של נהיגה בשכרות וחזרה מהודאותו, באלו מקרים יתיר בית המשפט חזרה מהודאה? 

ה"ינשוף" מזהה לימונענע כמשקה אלכוהולי

במבחני המעבדה אשר נערכו במעבדת מיג"ל בע"מ בראשותו של ד"ר יגאל בר אילן, זיהה המכשיר משקאות קלים כמשקאות אלכוהוליים. הניסוי נערך במעמד קציני משטרה בכירים כגון רב פקד בני סמו ותועדו על ידי צלם משטרתי... 

מאסר בפועל בגין נהיגה בשכרות פעם שנייה

עבירת הנהיגה בשכרות הינה כאמור עבירה חמורה ומסוכנת. כאשר נהג נכנס לרכב על מנת לנהוג בזמן היותו שיכור, הוא מהווה סכנה ממשית לעצמו, לנוסעים עימו ולמשתמשים האחרים בדרך. העונש הראוי נגזר בין היתר, מגובה השכרות. ככל שמדובר בשכרות גבוהה, ראוי שהעונש יהיה גבוה יותר 

בקשה לביטול הרשעה בנהיגה בשכרות אשר ניתנה בהעדר הנאשם

האם בית המשפט יקבל את בקשתו של נאשם לבטל הכרעת דין במסגרתה הוא הורשע בהעדרו בנהיגה בשכרות? 

האם בדיקת ינשוף אשר הצביעה על 290 מ"ג בדיוק תביא להרשעת הנהג?

האם 290 מ"ג בליטר אוויר נשוף היא נהיגה בשכרות? האם הבדיקה הינה עד 290 מ"ג, כולל 290 מ"ג או למעלה מ-290 מ"ג? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.