www.what2do.co.il

עונש מאסר בגין נהיגה בשכרות

דרגו את המאמר
  התקבלו 2 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

עונש מאסר בגין נהיגה בשכרות

נהיגה בשכרות נחשבת לעבירת תנועה חמורה, מאחר שהיא מסוכנת ביותר עבור הנהג ומשתמשי דרך אחרים. העונש המינימלי בעבירת נהיגה בשכרות הוא פסילת רישיון למשך שנתיים, פסילה על תנאי, קנס ומאסר על תנאי. העונש המקסימלי עשוי להגיע לארבע שנות פסילה ויותר, לצד מאסר בפועל וקנסות. לבית המשפט מוקנית הסמכות להפחית את עונש המינימום בנימוקים מיוחדים.


מהי כמות האלכוהול המותרת על פי החוק?

 

כאשר בגופו של נהג מצויה כמות של 290 מיקרוגרם אלכוהול בליטר אחד של אוויר נשוף, או כמות של 50 מיליגרם אלכוהול ב-100 מיליליטר של דם, הוא נחשב לנהג שיכור ומואשם בעבירה של נהיגה בשכרות. משקה משכר נחשב למשקה שריכוז האלכוהול המצוי בו גבוה מהריכוז שנקבע בחוק, כמו בירה, וודקה, יין וכדומה, וגם שימוש בסם מסוכן על פי הגדרתו בפקודת הסמים המסוכנים.

 

בעקבות תיקון לפקודת התעבורה שנכנס לתוקף בשנת 2010, נהגים חדשים, נהגים צעירים, נהגי רכב כבד ונהגי רכב ציבורי, יואשמו בעבירת נהיגה בשכרות אם ריכוז האלכוהול בדם הוא מעל 0.01% אחוז, כלומר 10 מיליגרם אלכוהול ל-100 מיליליטר דם, או 50 מיקרוגרם בנשיפה בבדיקת ינשוף.

 

פסילת רישיון נהיגה עקב נהיגה בשכרות

 

אדם שהורשע בעבירה זו, צפוי לפסילת רישיון לתקופה של שנתיים ומעלה, לצד רכיבי ענישה נלווים לרבות פסילת רישיון על תנאי, קנס כספי ומאסר על תנאי, נהג שהורשע בעבירת נהיגה בשכרות בשנה שקדמה לאותה עבירה, צפוי לפסילה לתקופה של ארבע שנים ומעלה.

 

החוק מפריד בין עבירה של נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים לעבירת נהיגה בשכרות. בעבירה ראשונה בנהיגה תחת השפעת משקאות משכרים, העונש הצפוי הוא פסילה של לפחות חצי שנה, קנס, פסילה על תנאי ובמקרים מסוימים גם מאסר על תנאי. בעבירת נהיגה בשכרות העונש הצפוי הוא פסילת מינימום של שנתיים, קנס, פסילה על תנאי ומאסר על תנאי.

 

מתי גוזר בית המשפט עונש מאסר בגין נהיגה בשכרות?

 

בעת נהיגה בשכרות בפעם השנייה או שלישית, העונש הצפוי הוא מאסר בפועל, פסילת רישיון לשנתיים, קנס כספי, מאסר על תנאי ופסילה על תנאי. כאשר מצויה בגופו של נהג שיכור כמות אלכוהול הגבוהה פי 2.5 מהמותר בחוק, בעבירת נהיגה תחת השפעה, עונש המינימלי הוא 11 חודשי פסילה, קנס, מאסר על תנאי ופסילה על תנאי. כאשר מצויה כמות של פי 2.5 מהמותר בחוק בנהיגה בשכרות, הנאשם צפוי לעונש מאסר בפועל, לפחות שלוש שנות פסילה, קנס, מאסר על תנאי ופסילה על תנאי.

 

במקרים שבהם נהיגה בשכרות מסתיימת בתאונת דרכים קטלנית עם הרוגים, התביעה בדרך כלל נוהגת להעמיד את הנהג השיכור לדין על עבירת הריגה ולא באשמת גרימת מוות ברשלנות, ובהתאם לכך, מוטלים על הנהג עונשים חמורים המגיעים למספר שנות מאסר בפועל.


מה ההשלכות של סירוב בדיקת שכרות?

 

כיום למשטרה יש זכות לערוך בדיקות שכרות אקראיות, ללא צורך בחשד מסוים. החובה המשפטית של שוטר המבצע את הבדיקה היא להזהיר את הנהג מפני ההשלכות של הסירוב להיבדק. כאשר השוטרים אינם מבצעים זאת מדובר בפגם מהותי, והנהג עשוי לצאת זכאי במשפט.

 

נהג שמסרב לעבור בדיקת שכרות לאחר שקיבל הסבר מהשוטרים, ואינו מוכן לתת דגימה לפי דרישה, ייחשב כמי שביצע את העבירה, למעט במקרים חריגים כמו בשל חשש לפגיעה בבריאותו. נהג המסרב צפוי לעונש הקבוע בחוק, הכולל מאסר על תנאי, פסילה למשך שנתיים, פסילה על תנאי וקנס.
 

להפניית שאלה או תגובה בנושא ליחצו כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עבירת נהיגה בשכרות, איך לקבל זיכוי?

מאחר ולא ניתן היה לשלול את גרסת הנאשם כי המאפיינים נערכו לאחר בדיקת הינשוף, זיכה כבוד השופט ש. נחשון את הנאשם מעבירת השכרות, כאשר פסל הן את בדיקת הינשוף והן את בדיקת המאפיינים לאור החריגה מהנהלים... 

בדיקת שכרות

שוטר רשאי לדרוש מנוהג רכב שהיה מעורב בתאונת דרכים או מנוהג רכב שיש לשוטר חשד סביר כי הוא שיכור, להיבדק במועדים ובמקומות שיורה, ומי שנדרש כך חייב להיבדק כאמור... 

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

נעצרתם לבדיקת שכרות? האם מותר לסרב לעבור את הבדיקה? מהי המשמעות המשפטית המקופלת בתוך הסירוב? 

נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים

הנאשם הורשע על פי הודאתו, בנהיגת רכב כשהוא נתון להשפעת משקאות משכרים. מתברר כי בבדיקה שנערכה לנאשם, נמצא בדמו ריכוז אלכוהול בשיעור, שהוא פי שלוש, מהכמות הקבועה בחוק. הנאשם נלכד בכף בעת שנהג רכב הסעות, בזיג זג.  

פסילה בשל נהיגה בשכרות

האם ניתן להימנע מפסילת מינימום של שנתיים לאחר נהיגה בשכרות? מהן הנסיבות המיוחדות אשר בגינן בית המשפט יורה על פסילה לתקופה נמוכה משנתיים? 

נהיגה בשכרות, האם ניתן לחזור מהודאה?

סקירה של פסקי דין העוסקים בהודאת נאשם בעבירה של נהיגה בשכרות וחזרה מהודאותו, באלו מקרים יתיר בית המשפט חזרה מהודאה? 

ה"ינשוף" מזהה לימונענע כמשקה אלכוהולי

במבחני המעבדה אשר נערכו במעבדת מיג"ל בע"מ בראשותו של ד"ר יגאל בר אילן, זיהה המכשיר משקאות קלים כמשקאות אלכוהוליים. הניסוי נערך במעמד קציני משטרה בכירים כגון רב פקד בני סמו ותועדו על ידי צלם משטרתי... 

מאסר בפועל בגין נהיגה בשכרות פעם שנייה

עבירת הנהיגה בשכרות הינה כאמור עבירה חמורה ומסוכנת. כאשר נהג נכנס לרכב על מנת לנהוג בזמן היותו שיכור, הוא מהווה סכנה ממשית לעצמו, לנוסעים עימו ולמשתמשים האחרים בדרך. העונש הראוי נגזר בין היתר, מגובה השכרות. ככל שמדובר בשכרות גבוהה, ראוי שהעונש יהיה גבוה יותר 

בקשה לביטול הרשעה בנהיגה בשכרות אשר ניתנה בהעדר הנאשם

האם בית המשפט יקבל את בקשתו של נאשם לבטל הכרעת דין במסגרתה הוא הורשע בהעדרו בנהיגה בשכרות? 

האם בדיקת ינשוף אשר הצביעה על 290 מ"ג בדיוק תביא להרשעת הנהג?

האם 290 מ"ג בליטר אוויר נשוף היא נהיגה בשכרות? האם הבדיקה הינה עד 290 מ"ג, כולל 290 מ"ג או למעלה מ-290 מ"ג? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.