www.what2do.co.il

נהג בשכרות בפעם השנייה וגרם לתאונת דרכים

דרגו את המאמר

נהג בשכרות בפעם השנייה וגרם לתאונת דרכים

הנאשם אשר נהג ברשלנות תחת השפעת אלכוהול, וגרם לתאונת דרכים עצמית, הורשע בעבירות של נהיגה בשכרות, נהיגה בקלות ראש, סטייה מנתיב וגרימת נזק. בית משפט השלום לתעבורה בירושלים נדרש מהו העונש ההולם, בהתחשב בעובדה כי הנאשם הורשע בעבר בעבירה של נהיגה בשכרות וזו לא עבירה ראשונה שביצע מסוג זה.

 

על פי עובדות כתב האישום, בחודש מאי 2012, סמוך לשעה חמש בערב, נהג הנאשם ברכבו הפרטי ונסע בכביש 90 מכיוון ים המלח לכיוון ירושלים. כאשר הגיע לצומת סמוך ליציאה מכביש 90, הנאשם התעסק עם הרדיו בזמן הנהיגה, סטה מנתיב הנסיעה ובהגיעו לעיקול איבד את השליטה על הרכב, נסע לתוך תעלה שבצד הכביש והתהפך עם רכבו.

 

מבדיקת שכרות עלה כי באותן הנסיבות נהג הנאשם ברשלנות כאשר הוא תחת השפעת אלכוהול ונמצא כי ריכוז האלכוהול בדמו עומד על 179 מיליגרם ב- 100 מיליליטר דם.


נמצאה כמות אלכוהול גבוהה פי ארבע מהכמות המותרת בחוק

 

המאשימה ציינה כי הנאשם, אשר נוהג מאז שנת 2000, הורשע בעבירה של נהיגה בשכרות בכמות גבוהה פי ארבע מהכמות המותרת בחוק, ועברו התעבורתי כולל עבירה נוספת של נהיגה בשכרות. על כן ביקשה להשית עליו עונש מוחשי וקונקרטי של מאסר בפועל שלא יפחת משישה חודשים, פסילה למשך תקופה שלא תפחת משישה חודשים, מאסר על תנאי לשבעה חודשים למשך שלוש שנים, פסילה על תנאי וקנס.

 

הסנגור טען כי יש להעדיף את האינטרס השיקומי של הנאשם, וציין כי לאחרונה החל את לימודיו באוניברסיטה וסיים בהצלחה קורס מנהל רשתות תקשורת מוסמך. הוא החל לעבוד כמדריך בחברת מחשבים גדולה, ואף קיבל מהעבודה תעודת הצטיינות בגין תרומתו והצלחתו בתחום ההיי טק. לפיכך ביקש לקבוע עונש הולם שאינו כולל רכיב של מאסר בפועל.

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים, הדגיש בית המשפט כי נהיגה בשכרות מהווה גורם מרכזי למספרן הרב של תאונות הדרכים, והתרשם כי השכרות הגבוהה שבה היה נתון הנאשם היתה גורם מרכזי לנהיגתו הרשלנית שהובילה לתאונת הדרכים, שבה איבד שליטה על הרכב, סטה מנתיב נסיעתו והתהפך עם רכבו לתוך התעלה ורק בדרך נס התאונה לא הסתיימה בתוצאה קשה יותר.

 

הנאשם יירצה עבודות שירות ורישיונו יישלל למשך שלוש שנים

 

בית המשפט מצא כי יש מקום להטיל על הנאשם עונש מאסר בפועל, נוכח החומרה שבמעשיו ועבירת השכרות הקודמת שבעברו. אולם מאחר שמדובר בתאונת דרכים עצמית ללא נפגעים, אין מניעה שתקופת המאסר תרוצה בדרך של עבודות שירות. בנוסף התחשב בנסיבותיו של הנאשם אשר מאז האירוע השתקם ושינה את אורח חייו.

 

בסופו של דבר גזר בית המשפט על הנאשם קנס בסך 1,500 שקלים, פסילת רישיון נהיגה לתקופה של 36 חודשים, מאסר בפועל למשך 60 יום שירוצה בדרך של עבודות שירות, ומאסר על תנאי לשישה חודשים למשך שלוש שנים.

 

נ"ב 402-09-12 

להפניית שאלה או תגובה בנושא ליחצו כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עבירת נהיגה בשכרות, איך לקבל זיכוי?

מאחר ולא ניתן היה לשלול את גרסת הנאשם כי המאפיינים נערכו לאחר בדיקת הינשוף, זיכה כבוד השופט ש. נחשון את הנאשם מעבירת השכרות, כאשר פסל הן את בדיקת הינשוף והן את בדיקת המאפיינים לאור החריגה מהנהלים... 

בדיקת שכרות

שוטר רשאי לדרוש מנוהג רכב שהיה מעורב בתאונת דרכים או מנוהג רכב שיש לשוטר חשד סביר כי הוא שיכור, להיבדק במועדים ובמקומות שיורה, ומי שנדרש כך חייב להיבדק כאמור... 

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

נעצרתם לבדיקת שכרות? האם מותר לסרב לעבור את הבדיקה? מהי המשמעות המשפטית המקופלת בתוך הסירוב? 

נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים

הנאשם הורשע על פי הודאתו, בנהיגת רכב כשהוא נתון להשפעת משקאות משכרים. מתברר כי בבדיקה שנערכה לנאשם, נמצא בדמו ריכוז אלכוהול בשיעור, שהוא פי שלוש, מהכמות הקבועה בחוק. הנאשם נלכד בכף בעת שנהג רכב הסעות, בזיג זג.  

פסילה בשל נהיגה בשכרות

האם ניתן להימנע מפסילת מינימום של שנתיים לאחר נהיגה בשכרות? מהן הנסיבות המיוחדות אשר בגינן בית המשפט יורה על פסילה לתקופה נמוכה משנתיים? 

נהיגה בשכרות, האם ניתן לחזור מהודאה?

סקירה של פסקי דין העוסקים בהודאת נאשם בעבירה של נהיגה בשכרות וחזרה מהודאותו, באלו מקרים יתיר בית המשפט חזרה מהודאה? 

ה"ינשוף" מזהה לימונענע כמשקה אלכוהולי

במבחני המעבדה אשר נערכו במעבדת מיג"ל בע"מ בראשותו של ד"ר יגאל בר אילן, זיהה המכשיר משקאות קלים כמשקאות אלכוהוליים. הניסוי נערך במעמד קציני משטרה בכירים כגון רב פקד בני סמו ותועדו על ידי צלם משטרתי... 

מאסר בפועל בגין נהיגה בשכרות פעם שנייה

עבירת הנהיגה בשכרות הינה כאמור עבירה חמורה ומסוכנת. כאשר נהג נכנס לרכב על מנת לנהוג בזמן היותו שיכור, הוא מהווה סכנה ממשית לעצמו, לנוסעים עימו ולמשתמשים האחרים בדרך. העונש הראוי נגזר בין היתר, מגובה השכרות. ככל שמדובר בשכרות גבוהה, ראוי שהעונש יהיה גבוה יותר 

בקשה לביטול הרשעה בנהיגה בשכרות אשר ניתנה בהעדר הנאשם

האם בית המשפט יקבל את בקשתו של נאשם לבטל הכרעת דין במסגרתה הוא הורשע בהעדרו בנהיגה בשכרות? 

האם בדיקת ינשוף אשר הצביעה על 290 מ"ג בדיוק תביא להרשעת הנהג?

האם 290 מ"ג בליטר אוויר נשוף היא נהיגה בשכרות? האם הבדיקה הינה עד 290 מ"ג, כולל 290 מ"ג או למעלה מ-290 מ"ג? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.