www.what2do.co.il

הנהג שסירב לבצע בדיקת נשיפה הורשע בנהיגה בשכרות

דרגו את המאמר

הנהג שסירב לבצע בדיקת נשיפה הורשע בנהיגה בשכרות

הנאשם הורשע בעבירות של נהיגה בשכרות ונהיגה תחת השפעת אלכוהול על רקע סירובו לבצע בדיקת נשיפה. בנוסף הורשע בעבירות של נהיגה בזמן פסילה, נהיגה ללא רישיון נהיגה וביטוח תקפים ונהיגה בקלות ראש. בית משפט השלום לתעבורה בתל אביב - יפו נדרש לקבוע את עונשו.

 

על פי עובדות כתב האישום, במהלך חודש אוגוסט 2011, הנאשם נהג ברכב פרטי ברחוב ראשי בבני ברק, בעת שהיה פסול מלנהוג למשך 18 חודשים, עקב הרשעתו בעבירות תנועה קודמות. כאשר התקרב לסוף הרחוב, הוא התנגש בגדר ביטחון המוצבת במקום ורכבו ניזוק.

 

הנאשם אשר נהג כשלצידו בקבוק וודקה פתוח והדיף ריח עז של אלכוהול, נדרש לעבור בדיקת ינשוף אולם סירב לבצע את הבדיקה, על כן הורשע עקב סירובו בביצוע עבירה של נהיגה בשכרות.

 

הנאשם עבר גמילה מאלכוהול והביע רצון לשנות את דרכיו

 

מטעם שירות המבחן הוגשו שלושה תסקירים בעניינו של הנאשם, כאשר שני האחרונים היו חיוביים ביותר והעידו על כך שהוא נטל אחריות מלאה על מעשיו, עבר הליך גמילה מאלכוהול והוא מצוי כיום בתהליך חיובי של שינוי ושיקום, המתבטא בסגנון ואורח חיים שבחר לסגל לעצמו עם הפסקת השתייה והתמקדות בטיפול ובשיקום חייו.

 

קצין המבחן העריך כי הפוטנציאל השיקומי של הנאשם ניכר ומאפשר לו להמשיך במסלול הטיפולי. לפיכך המליץ להסתפק בהטלת צו מבחן למשך שנה וחצי ועל הארכת המאסר על תנאי שתלוי ועומד נגדו.

 

המדינה ביקשה להשית על הנאשם עונש מאסר בפועל

 

המאשימה ציינה כי לנאשם רישיון נהיגה מאז שנת 1995, ולחובתו הרשעות קודמות בגין נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף, עבירות מהירות מופרזת ונהיגה בפסילה. בנוסף הוא בעל עבר פלילי בגין אי התייצבות לחקירה שהתיישנה ותלוי ועומד נגדו מאסר מותנה של שמונה חודשים.

 

המאשימה עתרה להטיל עליו מאסר בפועל כבד ומרתיע, מאחר שהוא לא חס על עוברי הדרך ולא לקח אחריות על מעשיו, בנוסף טענה כי יש להתחשב באינטרס הציבורי ולא לתת עדיפות לאינטרס האישי של הנאשם. מנגד הסנגור ביקש שלא להפעיל את המאסר המותנה בטענה שהנאשם למד את הלקח, והוא מבקש לשקם את חייו לאור המלצת תסקיר שרות המבחן.

 

בית המשפט התחשב בשינוי והחליט שלא למצות את הדין

 

לאחר שמיעת טיעוני הצדדים והמלצת שרות המבחן, בית המשפט החליט להתחשב במצבו האישי של הנאשם ולא למצות עמו את הדין, מתוך תקווה כי יידע לנצל את ההזדמנות ויחזור לדרך הישר.

 

בנסיבות אלה, גזר בית המשפט על הנאשם קנס בסך 4,000 שקלים או 40 ימי מאסר תמורתו, פסילת רישיון נהיגה לתקופה של ארבע שנים. פסילה על תנאי לתקופה של עשרה חודשים למשך שלוש שנים. בנוסף הורה על הארכת עונש מאסר על תנאי למשך שנתיים נוספות והטיל עליו צו מבחן למשך שנה וחצי בהתאם להמלצת תסקיר שירות המבחן.

 

נ"ב 6524-08-11 

להפניית שאלה או תגובה בנושא ליחצו כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עבירת נהיגה בשכרות, איך לקבל זיכוי?

מאחר ולא ניתן היה לשלול את גרסת הנאשם כי המאפיינים נערכו לאחר בדיקת הינשוף, זיכה כבוד השופט ש. נחשון את הנאשם מעבירת השכרות, כאשר פסל הן את בדיקת הינשוף והן את בדיקת המאפיינים לאור החריגה מהנהלים... 

בדיקת שכרות

שוטר רשאי לדרוש מנוהג רכב שהיה מעורב בתאונת דרכים או מנוהג רכב שיש לשוטר חשד סביר כי הוא שיכור, להיבדק במועדים ובמקומות שיורה, ומי שנדרש כך חייב להיבדק כאמור... 

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

נעצרתם לבדיקת שכרות? האם מותר לסרב לעבור את הבדיקה? מהי המשמעות המשפטית המקופלת בתוך הסירוב? 

נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים

הנאשם הורשע על פי הודאתו, בנהיגת רכב כשהוא נתון להשפעת משקאות משכרים. מתברר כי בבדיקה שנערכה לנאשם, נמצא בדמו ריכוז אלכוהול בשיעור, שהוא פי שלוש, מהכמות הקבועה בחוק. הנאשם נלכד בכף בעת שנהג רכב הסעות, בזיג זג.  

פסילה בשל נהיגה בשכרות

האם ניתן להימנע מפסילת מינימום של שנתיים לאחר נהיגה בשכרות? מהן הנסיבות המיוחדות אשר בגינן בית המשפט יורה על פסילה לתקופה נמוכה משנתיים? 

נהיגה בשכרות, האם ניתן לחזור מהודאה?

סקירה של פסקי דין העוסקים בהודאת נאשם בעבירה של נהיגה בשכרות וחזרה מהודאותו, באלו מקרים יתיר בית המשפט חזרה מהודאה? 

ה"ינשוף" מזהה לימונענע כמשקה אלכוהולי

במבחני המעבדה אשר נערכו במעבדת מיג"ל בע"מ בראשותו של ד"ר יגאל בר אילן, זיהה המכשיר משקאות קלים כמשקאות אלכוהוליים. הניסוי נערך במעמד קציני משטרה בכירים כגון רב פקד בני סמו ותועדו על ידי צלם משטרתי... 

מאסר בפועל בגין נהיגה בשכרות פעם שנייה

עבירת הנהיגה בשכרות הינה כאמור עבירה חמורה ומסוכנת. כאשר נהג נכנס לרכב על מנת לנהוג בזמן היותו שיכור, הוא מהווה סכנה ממשית לעצמו, לנוסעים עימו ולמשתמשים האחרים בדרך. העונש הראוי נגזר בין היתר, מגובה השכרות. ככל שמדובר בשכרות גבוהה, ראוי שהעונש יהיה גבוה יותר 

בקשה לביטול הרשעה בנהיגה בשכרות אשר ניתנה בהעדר הנאשם

האם בית המשפט יקבל את בקשתו של נאשם לבטל הכרעת דין במסגרתה הוא הורשע בהעדרו בנהיגה בשכרות? 

האם בדיקת ינשוף אשר הצביעה על 290 מ"ג בדיוק תביא להרשעת הנהג?

האם 290 מ"ג בליטר אוויר נשוף היא נהיגה בשכרות? האם הבדיקה הינה עד 290 מ"ג, כולל 290 מ"ג או למעלה מ-290 מ"ג? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.