www.what2do.co.il

שני אירועים של נהיגה בשכרות, מה העונש?

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

שני אירועים של נהיגה בשכרות, מה העונש?

נהיגה בשכרות נחשבת לעבירת תנועה חמורה ביותר. השפעת האלכוהול משבשת את היכולת המנטאלית של נהג, פוגעת בתפקודו ומסכנת אותו ואת יתר משתמשי הדרך. המחוקק קבע עונש של פסילת מינימום בת שנתיים בגין נהיגה בשכרות, במטרה להרתיע את ציבור הנהגים על דרך הרחקתם מהכביש ולהגן על שלום הציבור.


הערך החברתי המוגן אשר נפגע מביצוע העבירה הוא כיבוד שלטון החוק ושמירה על ביטחון הציבור. ולכן נקבע לא פעם כי קיים צורך לצמצם את היקף התופעה של נהיגה בשכרות וגרימת תאונות הדרכים, שהפכו לנגע במציאות היום יומית בארץ.


הוספת רכיב מאסר כדי להעביר מסר מרתיע


במקרים שבהם הנהג חוזר ומבצע עבירות של נהיגה בשכרות, נוהג בית המשפט לתעבורה להחמיר בענישה על דרך הוספת רכיב מאסר כדי להעביר מסר מרתיע לנהג המשמש כהרתעה ליחיד אך גם הרתעה לרבים.


אורך תקופת המאסר בגין נהיגה בשכרות נע בין תקופת מאסר על תנאי לתקופת מאסר בת 24 חודשים על פי רף החריגה, רף האכיפה, נסיבות הנהיגה, הסיכון שנוצר, עבר תעבורתי, הישנות העבירה ושאלת קיומן או היעדרן של עבירות נלוות.


הנאשם כבן 48 שנים, יליד אוקראינה, גרוש ואב לבת נשואה ואם לילד, הורשע על פי הודאתו בשני אירועים של נהיגה בשכרות שגרמה לתאונת דרכים. האירוע הראשון מאוגוסט 2015 אשר בגינו הורשע בעבירות של סירוב לבדיקת שכרות לפי דרישת שוטר, אי שמירת מרחק, התנהגות הגורמת נזק, נהיגה בקלות ראש וגרימת תאונת דרכים.


האירוע השני מאפריל 2016, שצורף לתיק, אשר בגינו הורשע הנאשם בעבירות של נהיגה רשלנית, נהיגה בשכרות, התנהגות הגורמת נזק ואי שמירת רווח בניגוד לתקנה 49 לתקנות התעבורה.


התנהגות עבריינית שיש עמה סיכון


המאשימה סברה כי יש מקום להטיל על הנאשם עונש מוחשי בדמות מאסר בצד עונשים מרתיעים נוספים. המאשימה הפנתה לחומרת העבירות, לתוצאות שתי התאונות, לעברו של הנאשם והישנות התנהגות הנוגעת לנהיגה תחת השפעת אלכוהול והתנהגות עבריינית שיש עמה סיכון.


המאשימה התנגדה להמלצות התסקיר המשלים והפנתה למפורט בתסקיר שירות המבחן הראשון אשר במסגרתו הוטל ספק בדבר יכולתו של הנאשם לשלוט על צריכת אלכוהול, ואף סברה כי בקשת הנאשם להשתלב בהליך טיפולי נועדה לשם הקלה בעונשו ולא ממניעים פנימיים.


המאשימה הדגישה כי מדובר בשני אירועים וכי העבירות המיוחסות לנאשם בתיק זה בוצעו כשהליך קודם תלוי ועומד, על כן נטען כי למרות התמכרותו של הנאשם לאלכוהול הוא לא נרתם להליך טיפולי. לפיכך הפנתה לפסיקה ללמד על מדיניות הענישה הכוללת הטלת עונש מוחשי בדמות מאסר בפועל.


מנגד, ביקש עורך דינו של הנאשם להתחשב בהודאתו של הנאשם במיוחס לו בשני התיקים ולקיחת אחריות כבר בדיון ראשון, דבר אשר חסך בזמנו היקר של בית המשפט. עוד ציין כי בשנת 2015 נפגע הנאשם בתאונת עבודה שבעקבותיה לא עבד במשך שנה וחצי, וכיום הוא מצוי בהליכי תביעת נכות של המוסד לביטוח לאומי. הנסיבות שהובילו אותו לעשות שימוש באלכוהול, הן על רקע רצונו להקל על סבלו מכאבים פיזיים שחווה בעקבות התאונה שממנה סובל עד היום.


עורך דינו של הנאשם טען כי יש לתת לנאשם הזדמנות ולמצות מסלול טיפולי, שכן הוא מאמין כי שליחתו אל בין הסורגים תחמיר את מצבו ותפגע באפשרות שיקומו. הוא הפנה לתסקיר שירות המבחן והמלצתו וביקש מבית המשפט לאמץ את המלצת שירות המבחן, וכן הפנה לפסקי דין אשר במסגרתם אומצו המלצות שירות המבחן במקרים דומים.


עורך הדין ביקש להתחשב בכך שהנאשם מרצה פסילת רישיון במשך כשנתיים עקב פסילה שהוטלה בתיק הקשור לתיק שצורף, לרבות העובדה שהיה עצור בין כתלי הכלא כחודש ימים. כמו כן, לגבי רכיב קנס כספי ביקש שלא למצות את הדין ולהתחשב במצבו הבריאותי, ולגבי רכיב הפסילה נתבקש בית המשפט לסווג את הפסילה כך שהנאשם יוכל לנהוג על מלגזה בשטח מפעל עבודתו, כדי לאפשר לו לעבוד ולהתפרנס.


צבר עבירות חמורות המהוות סיכון 


בית המשפט קבע כי מדובר בצבר עבירות חמורות המהוות סיכון למשתמשים בדרך סיכון שהתממש, הראייה שהנאשם גרם לשתי תאונות דרכים תוך כדי נהיגה בשכרות. ושני המקרים הסתיימו בנס בפגיעה ברכוש ולא בפגיעה בנפש.


בשני המקרים סירב הנאשם לדרישה כדין של שוטר לבצע בדיקת נשיפה לאיתור אלכוהול בגופו, על כן קמה חזקה שהוא נהג שיכור, ובשני האירועים נהג ברשלנות עקב השפעת האלכוהול, לא שמר מרחק מהרכבים שנסעו לפניו, פגע בהם מאחור עם חזית רכבו וגרם לתאונת דרכים שהסתיימה בנזק לרכוש וכתוצאה מכך ניזוקו כלי הרכב המעורבים שנפגעו מאחור.


בסופו של דבר גזר בית המשפט על הנאשם מאסר בפועל בן ששה חודשים, אשר ניתן לריצוי בעבודות שירות בהתאם לחוות דעת הממונה. ונוסף על כך צו מבחן למשך שנה, שבעה חודשי מאסר על תנאי למשך שלוש שנים, פסילה בפועל מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של חמש שנים, הפעלת עונש פסילה מותנית בת שלושה חודשים וחתימה על התחייבות על סך 3,000 שקלים שלא יעבור בתוך שנתיים עבירה של נהיגה תחת השפעת אלכוהול או עבירה של נהיגה בשכרות או עבירה של נהיגה בזמן פסילה.


ת"ד 9905-12-15
 

להפניית שאלה או תגובה בנושא ליחצו כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עבירת נהיגה בשכרות, איך לקבל זיכוי?

מאחר ולא ניתן היה לשלול את גרסת הנאשם כי המאפיינים נערכו לאחר בדיקת הינשוף, זיכה כבוד השופט ש. נחשון את הנאשם מעבירת השכרות, כאשר פסל הן את בדיקת הינשוף והן את בדיקת המאפיינים לאור החריגה מהנהלים... 

בדיקת שכרות

שוטר רשאי לדרוש מנוהג רכב שהיה מעורב בתאונת דרכים או מנוהג רכב שיש לשוטר חשד סביר כי הוא שיכור, להיבדק במועדים ובמקומות שיורה, ומי שנדרש כך חייב להיבדק כאמור... 

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

נעצרתם לבדיקת שכרות? האם מותר לסרב לעבור את הבדיקה? מהי המשמעות המשפטית המקופלת בתוך הסירוב? 

נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים

הנאשם הורשע על פי הודאתו, בנהיגת רכב כשהוא נתון להשפעת משקאות משכרים. מתברר כי בבדיקה שנערכה לנאשם, נמצא בדמו ריכוז אלכוהול בשיעור, שהוא פי שלוש, מהכמות הקבועה בחוק. הנאשם נלכד בכף בעת שנהג רכב הסעות, בזיג זג.  

פסילה בשל נהיגה בשכרות

האם ניתן להימנע מפסילת מינימום של שנתיים לאחר נהיגה בשכרות? מהן הנסיבות המיוחדות אשר בגינן בית המשפט יורה על פסילה לתקופה נמוכה משנתיים? 

נהיגה בשכרות, האם ניתן לחזור מהודאה?

סקירה של פסקי דין העוסקים בהודאת נאשם בעבירה של נהיגה בשכרות וחזרה מהודאותו, באלו מקרים יתיר בית המשפט חזרה מהודאה? 

ה"ינשוף" מזהה לימונענע כמשקה אלכוהולי

במבחני המעבדה אשר נערכו במעבדת מיג"ל בע"מ בראשותו של ד"ר יגאל בר אילן, זיהה המכשיר משקאות קלים כמשקאות אלכוהוליים. הניסוי נערך במעמד קציני משטרה בכירים כגון רב פקד בני סמו ותועדו על ידי צלם משטרתי... 

מאסר בפועל בגין נהיגה בשכרות פעם שנייה

עבירת הנהיגה בשכרות הינה כאמור עבירה חמורה ומסוכנת. כאשר נהג נכנס לרכב על מנת לנהוג בזמן היותו שיכור, הוא מהווה סכנה ממשית לעצמו, לנוסעים עימו ולמשתמשים האחרים בדרך. העונש הראוי נגזר בין היתר, מגובה השכרות. ככל שמדובר בשכרות גבוהה, ראוי שהעונש יהיה גבוה יותר 

בקשה לביטול הרשעה בנהיגה בשכרות אשר ניתנה בהעדר הנאשם

האם בית המשפט יקבל את בקשתו של נאשם לבטל הכרעת דין במסגרתה הוא הורשע בהעדרו בנהיגה בשכרות? 

האם בדיקת ינשוף אשר הצביעה על 290 מ"ג בדיוק תביא להרשעת הנהג?

האם 290 מ"ג בליטר אוויר נשוף היא נהיגה בשכרות? האם הבדיקה הינה עד 290 מ"ג, כולל 290 מ"ג או למעלה מ-290 מ"ג? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.