www.what2do.co.il

נהיגה תחת השפעת תרופות

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

נהיגה תחת השפעת תרופות

למרות הסיכון הרב, החוק בישראל אינו אוסר על נהיגה תחת השפעת תרופות. רישיון הנהיגה של אדם הסובל ממחלה נפשית או פיזית אינו נפסל באופן אוטומטי, אולם מוטלת על הנהג אחריות להבין אילו תרופות עלולות לפגום באורח הנהיגה שלו, ויכולות לעכב את כושר השיפוט והכישורים המוטוריים, ועל הרופאים והרוקחים חלה חובה להזהיר לגבי תופעות הלוואי.

 

תרופות מכילות חומרים כימיים שמשנים את פעילות התאים בגוף האדם. תופעות הלוואי השונות של התרופות כגון: טשטוש, עייפות, הפרעות ראייה, האטה במהירות התגובה וכדומה, עלולות להשפיע על מצבו הפיזי והנפשי של הנהג ובכך להשפיע במידה רבה על כושר הנהיגה. כמו כן, תרופות מסוימות עלולות לגרום לשינויים בכושר השיפוט, לפגוע ביכולת לקבל החלטות וביכולות המוטוריות ועוד, אולם רוב הנהגים אינם מודעים לסיכונים הנובעים מנהיגה תחת השפעת תרופות.

 

פגיעה ביכולת התגובה של הנהג

 

מחקרים שנערכו בנושא השפעת תרופות על כושר הנהיגה העלו כי אחוז משמעותי של נהגים שנהגו בזמן מחלה או תחת השפעת תרופות היו מעורבים בתאונות דרכים. ואף נמצא קשר ישיר בין שימוש בתרופות משככות כאבים לבין תאונות דרכים, בשל הפגיעה של התרופות ביכולת התגובה של הנהג.

 

החוק קובע איסור לנהוג תחת השפעה של משקאות משכרים או תחת השפעת סמים מסוכנים. בית המשפט רשאי לשלול רישיון נהיגה של נהג שביצע עבירה של נהיגה בשכרות או עבר על פקודת הסמים המסוכנים, ואף נהיגה תחת השפעת סמים עלולה לגרור בעקבותיה בנוסף לשלילת רישיון גם עונשי מאסר בגין נהיגה בשכרות.

 

עם זאת למרות העובדה שתרופות פוגמות ביכולת הנהיגה אין כל התייחסות בחוק לנהיגה תחת השפעתן. המצב החוקי הקיים בישראל מאפשר לכל נהג להפעיל את שיקול דעתו באשר ליכולתו לנהוג או לא. אולם מאחר שלא כל נהג מודע להשפעה של התרופה על מצבו הפיזי או הנפשי, נוצרים מצבים שבהם נהגים מסכנים את עצמם ואת משתמשי הדרך האחרים.

 

אזהרה מפני תופעות לוואי

 

כיום האחריות מוטלת על המערכת הרפואית ועל המטופל עצמו. הרופא והרוקח נדרשים להזהיר את המטופלים הנוטלים תרופות שעלולות לפגוע בכושר הנהיגה והערנות, ומטופל הנוטל תרופות צריך להיות מודע לכך שבכל התחלת טיפול תרופתי חדש ייתכנו תופעות לוואי, כמו פגיעה בערנות או תופעות לוואי אחרות העלולות לפגוע בכושר הנהיגה.

 

סיכון גבוה במיוחד לפגיעה בכושר הנהיגה קיים בתרופות נגד נדודי שינה, בנוגדי דיכאון וחרדה, בתרופות אנטי פסיכוטיות, בתרופות נגד לחץ דם גבוה, בתרופות לטיפול בסוכרת ועוד.

 

כדי למנוע את הסיכונים הכרוכים נהיגה תחת השפעת תרופות, לפני נטילת תרופה יש לקרוא בעיון רב את העלון לצרכן הכולל אזהרה על פגיעה בכושר הנהיגה וגם אזהרה על הפעלת ציוד מסוכן. את הוראות השימוש ניתן לקרוא גם במדריך התרופות באינטרנט, ולמצוא במידע על כל תרופה סעיף הדן בנושא נהיגה תחת השפעת התרופה.
 

להפניית שאלה או תגובה בנושא ליחצו כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עבירת נהיגה בשכרות, איך לקבל זיכוי?

מאחר ולא ניתן היה לשלול את גרסת הנאשם כי המאפיינים נערכו לאחר בדיקת הינשוף, זיכה כבוד השופט ש. נחשון את הנאשם מעבירת השכרות, כאשר פסל הן את בדיקת הינשוף והן את בדיקת המאפיינים לאור החריגה מהנהלים... 

בדיקת שכרות

שוטר רשאי לדרוש מנוהג רכב שהיה מעורב בתאונת דרכים או מנוהג רכב שיש לשוטר חשד סביר כי הוא שיכור, להיבדק במועדים ובמקומות שיורה, ומי שנדרש כך חייב להיבדק כאמור... 

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

נעצרתם לבדיקת שכרות? האם מותר לסרב לעבור את הבדיקה? מהי המשמעות המשפטית המקופלת בתוך הסירוב? 

נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים

הנאשם הורשע על פי הודאתו, בנהיגת רכב כשהוא נתון להשפעת משקאות משכרים. מתברר כי בבדיקה שנערכה לנאשם, נמצא בדמו ריכוז אלכוהול בשיעור, שהוא פי שלוש, מהכמות הקבועה בחוק. הנאשם נלכד בכף בעת שנהג רכב הסעות, בזיג זג.  

פסילה בשל נהיגה בשכרות

האם ניתן להימנע מפסילת מינימום של שנתיים לאחר נהיגה בשכרות? מהן הנסיבות המיוחדות אשר בגינן בית המשפט יורה על פסילה לתקופה נמוכה משנתיים? 

נהיגה בשכרות, האם ניתן לחזור מהודאה?

סקירה של פסקי דין העוסקים בהודאת נאשם בעבירה של נהיגה בשכרות וחזרה מהודאותו, באלו מקרים יתיר בית המשפט חזרה מהודאה? 

ה"ינשוף" מזהה לימונענע כמשקה אלכוהולי

במבחני המעבדה אשר נערכו במעבדת מיג"ל בע"מ בראשותו של ד"ר יגאל בר אילן, זיהה המכשיר משקאות קלים כמשקאות אלכוהוליים. הניסוי נערך במעמד קציני משטרה בכירים כגון רב פקד בני סמו ותועדו על ידי צלם משטרתי... 

מאסר בפועל בגין נהיגה בשכרות פעם שנייה

עבירת הנהיגה בשכרות הינה כאמור עבירה חמורה ומסוכנת. כאשר נהג נכנס לרכב על מנת לנהוג בזמן היותו שיכור, הוא מהווה סכנה ממשית לעצמו, לנוסעים עימו ולמשתמשים האחרים בדרך. העונש הראוי נגזר בין היתר, מגובה השכרות. ככל שמדובר בשכרות גבוהה, ראוי שהעונש יהיה גבוה יותר 

בקשה לביטול הרשעה בנהיגה בשכרות אשר ניתנה בהעדר הנאשם

האם בית המשפט יקבל את בקשתו של נאשם לבטל הכרעת דין במסגרתה הוא הורשע בהעדרו בנהיגה בשכרות? 

האם בדיקת ינשוף אשר הצביעה על 290 מ"ג בדיוק תביא להרשעת הנהג?

האם 290 מ"ג בליטר אוויר נשוף היא נהיגה בשכרות? האם הבדיקה הינה עד 290 מ"ג, כולל 290 מ"ג או למעלה מ-290 מ"ג? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.