www.what2do.co.il

נהיגה בשכרות בזמן פסילה, האם הפעלת מאסר על תנאי?

דרגו את המאמר

נהיגה בשכרות בזמן פסילה, האם הפעלת מאסר על תנאי?

מאסר בפועל לאישה לאחר נהיגה בשכרות בזמן פסילה


אם חד הורית, אשר נהגה בשכרות בזמן פסילה, תרצה עונש מאסר בפועל בגין נהיגה בשכרות למשך שמונה חודשים. כך גזר בית המשפט לתעבורה בפתח תקווה. הנאשמת הורשעה בכך שנהגה בשכרות ובדיקת ינשוף שנערכה לה הצביעה על 745 מ"ג בליטר אוויר נשוף. כמו כן, בעת שנתפסה היה לא היה רישיון הנהיגה שלה בתוקף, והיא הייתה תחת פסילה.


המדינה ביקשה להפעיל עונש מאסר מותנה אשר הוטל על הנאשמת כשנתיים קודם לביצוע העבירות. כמו כן, ב"כ המדינה הפנה את בית המשפט גם לעברה הפלילי של הנאשמת, אשר כלל פריצה לבניין וגניבה (בגינן ריצתה מאסר של כשנה וחצי). ב"כ הנאשמת טען כי יש להקל בעונשה של מרשתו וזאת משום שמדובר באם לילד בן 11 אשר מאז שחרורה נמצאת בשיקום משביע רצון. כמו כן, הסנגור הצביע גם על עברה התעבורתי הדל של מרשתו – שתי עבירות משנת 2001.


עבירת נהיגה בפסילה הינה עבירה חומרה ביותר. השופט סלים ג'ובראן, ברע"פ 10066/09 סלאח בשיר נ' מדינת ישראל, התייחס לעבירה זו ולעונש אשר יש לגזור בגינה.

 

"נהיגה בפסילה הינה עבירה חמורה אשר מעידה על זלזול בשלטון החוק ובצווי רשויות שיפוטיות. נהג אשר נוטל לידיו הגה חרף היותו תחת פסילה, אשר בגינו נגזר עליו גם מאסר על תנאי, עושה דין לעצמו ועליו לשלם את המחיר", כותב ג'ובראן, "התנהגות שכזו דורשת ענישה משמעותית ומרתיעה שהרי בביצוע מעשה כזה מסכן הנהג, שכבר הוכיח בעבר כי חוקי התעבורה אינם נר לרגליו, את שלום הציבור – נהגים והולכי רגל כאחד".

 

"צר לי על בנה של הנאשמת, אך היה עליה לחוס עליו בטרם ביצעה את העבירה"


במקרה דנן, לא מדובר בנהיגה בפסילה גרידא, אלא בנהיגה בפסילה ובגילופין. הלכה פסוקה היא כי נהיגה בשכרות הינה כנטילת כלי רצח ליד ותוצאות השימוש ברכב תחת השפעת אלכוהול עלולות להיות קטלניות. השופט התייחס לנסיבותיה האישיות של הנאשמת, אך קבע כי "נסיבות נהיגתה של הנאשמת יהיו אשר יהיו אינן מצדיקות נהיגה, קצרה אשר תהיה ובשכרות כאשר רמת האלכוהול אשר נמדדה בגופה גבוהה כמעט פי 3 מהמותר בחוק".

  

לפיכך, נקבע כי לאור חומרת העבירות, ועונש המאסר המותנה אשר רבץ כנגד הנאשמת, אין מנוס מלהורות על גזר דין מאחורי סורג ובריח. "לעניין בנה של הנאשמת, צר לי על כי יסבול ממאסרה של אימו. ואולם, היה על הנאשמת לחוס על בנה, טרם ביצעה את העבירה, כאשר חרב המאסר המותנה היתה מונחת על צוואה", סיכם השופט.
 

להפניית שאלה או תגובה בנושא ליחצו כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עבירת נהיגה בשכרות, איך לקבל זיכוי?

מאחר ולא ניתן היה לשלול את גרסת הנאשם כי המאפיינים נערכו לאחר בדיקת הינשוף, זיכה כבוד השופט ש. נחשון את הנאשם מעבירת השכרות, כאשר פסל הן את בדיקת הינשוף והן את בדיקת המאפיינים לאור החריגה מהנהלים... 

בדיקת שכרות

שוטר רשאי לדרוש מנוהג רכב שהיה מעורב בתאונת דרכים או מנוהג רכב שיש לשוטר חשד סביר כי הוא שיכור, להיבדק במועדים ובמקומות שיורה, ומי שנדרש כך חייב להיבדק כאמור... 

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

נעצרתם לבדיקת שכרות? האם מותר לסרב לעבור את הבדיקה? מהי המשמעות המשפטית המקופלת בתוך הסירוב? 

נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים

הנאשם הורשע על פי הודאתו, בנהיגת רכב כשהוא נתון להשפעת משקאות משכרים. מתברר כי בבדיקה שנערכה לנאשם, נמצא בדמו ריכוז אלכוהול בשיעור, שהוא פי שלוש, מהכמות הקבועה בחוק. הנאשם נלכד בכף בעת שנהג רכב הסעות, בזיג זג.  

פסילה בשל נהיגה בשכרות

האם ניתן להימנע מפסילת מינימום של שנתיים לאחר נהיגה בשכרות? מהן הנסיבות המיוחדות אשר בגינן בית המשפט יורה על פסילה לתקופה נמוכה משנתיים? 

נהיגה בשכרות, האם ניתן לחזור מהודאה?

סקירה של פסקי דין העוסקים בהודאת נאשם בעבירה של נהיגה בשכרות וחזרה מהודאותו, באלו מקרים יתיר בית המשפט חזרה מהודאה? 

ה"ינשוף" מזהה לימונענע כמשקה אלכוהולי

במבחני המעבדה אשר נערכו במעבדת מיג"ל בע"מ בראשותו של ד"ר יגאל בר אילן, זיהה המכשיר משקאות קלים כמשקאות אלכוהוליים. הניסוי נערך במעמד קציני משטרה בכירים כגון רב פקד בני סמו ותועדו על ידי צלם משטרתי... 

מאסר בפועל בגין נהיגה בשכרות פעם שנייה

עבירת הנהיגה בשכרות הינה כאמור עבירה חמורה ומסוכנת. כאשר נהג נכנס לרכב על מנת לנהוג בזמן היותו שיכור, הוא מהווה סכנה ממשית לעצמו, לנוסעים עימו ולמשתמשים האחרים בדרך. העונש הראוי נגזר בין היתר, מגובה השכרות. ככל שמדובר בשכרות גבוהה, ראוי שהעונש יהיה גבוה יותר 

בקשה לביטול הרשעה בנהיגה בשכרות אשר ניתנה בהעדר הנאשם

האם בית המשפט יקבל את בקשתו של נאשם לבטל הכרעת דין במסגרתה הוא הורשע בהעדרו בנהיגה בשכרות? 

האם בדיקת ינשוף אשר הצביעה על 290 מ"ג בדיוק תביא להרשעת הנהג?

האם 290 מ"ג בליטר אוויר נשוף היא נהיגה בשכרות? האם הבדיקה הינה עד 290 מ"ג, כולל 290 מ"ג או למעלה מ-290 מ"ג? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.