www.what2do.co.il

האם הנהג הכשיל בכוונה את בדיקת הינשוף?

דרגו את המאמר

האם הנהג הכשיל בכוונה את בדיקת הינשוף?

בית השלום לתעבורה בירושלים זיכה את הנאשם מעבירת נהיגה בשכרות ואי ציות לשוטר, מאחר שלא עלה בידי המאשימה להוכיח את האשמה בעבירה.

 

בית המשפט נדרש לדון בשאלה האם הנאשם לא הצליח לנשוף כמות מספקת של אוויר אל תוך מכשיר הינשוף, או שמא הכשיל בכוונה את הבדיקה, בכדי להתחמק מתוצאות שיעידו על שכרותו.

 

הנהג לא הצליח לנשוף ברצף לתוך המכשיר

 

קצת אחרי חצות נהג הנאשם בכביש עירוני בירושלים, ונעצר באופן אקראי לבדיקה שגרתית. מתוצאות בדיקת נשיפון עלה החשד כי הנהג שיכור והוא התבקש לבצע בדיקת ינשוף. הנהג נשף מספר פעמים לתוך המכשיר, אך לא היה רצף של שתי בדיקות תקינות, אי לכך לא התקבלה תוצאה המעידה של שכרותו של הנאשם.

 

לאחר שהבדיקה כשלה הנהג ביקש לבצע בדיקת דם

 

בעקבות בדיקת הינשוף שכשלה, הנאשם הסכים לבצע בדיקת דם, מתוך ידיעה כי במידה ויסרב הוא עלול להיות מואשם בעבירת נהיגה בשכרות, אך השוטרים לא בצעו לו בדיקת דם, משום שבקשתו של הנאשם להיבדק נעשתה לאחר שהוא כבר שוחרר מהשגחתם.

 

בתום האירוע נטלו השוטרים את רישיונו של הנאשם ומסרו לו זימון לצורך החלטה על פסילה, אצל קצין המשטרה. הנהג קיבל אישור לשוב לנהוג לאחר שיתפכח, למחרת בבוקר, עד למועד השימוע. למרות שרישיונו נלקח הבחינה בו שוטרת כשעה מאוחר יותר, כשהוא נוהג ברכבו, הנאשם שהיה מודע לנוכחות הניידת, ביצע פנייה אסורה בניגוד לקו הפרדה רצוף והמשיך בנסיעתו.

 

הנאשם נשף 15 פעמים לתוך המכשיר, אך הבדיקה לא הצליחה

 

בדיקת הינשוף מורכבת משני מחזורים של נשיפה, כאשר בכל פעם נדרש הנבדק לנשוף שלוש פעמים, כמות גדולה של אוויר מהריאות, באופן רציף לתוך קצה הצינור. אם הנשיפה תקינה, מתקבלת תוצאה והמכשיר עובר לשלב הבא.

 

בבדיקת הנשיפה של הנאשם, הוא נשף 15 פעמים, ונערכו לו ארבע בדיקות שונות, אך הוא הצליח לנשוף כמות מספקת של אוויר רק בשתי בדיקות שלא היו רציפות. מפעילת המכשיר הגיעה למסקנה כי הנאשם הכשיל בכוונה את הבדיקות וכך גם רשמה בדו"ח.

 

סירוב לבצע בדיקת שכרות יכול לבוא לידי ביטוי גם בהתנהגות מכשילה

 

לפי פקודת התעבורה, נהג שמסרב לבצע בדיקת שכרות, נחשב כמי שמודה בשכרותו. הסירוב אינו חייב להיאמר במילים מפורשות, אלא יכול להיות גם התנהגות מכשילה, כפי שעולה מפסק דין זה.

הנאשם טען כי הוא לא סרב להיבדק. הוא ביצע בדיקת נשיפון, ועשה כמיטב יכולתו להצליח לבצע את בדיקת ינשוף כנדרש ואף ביקש לבצע בדיקת דם, לאחר שזו לא הצליחה.

הנהג הודה כי הוא שתה בירה אחת, ואף סיפר לשוטרים כי הוא סובל מאסתמה וחולה בדלקת ריאות, לכן הוא לא מצליח לנשוף כראוי. הנהג כפר באשמת נהיגה בשכרות מכוח סירוב.

 

לפי ממצאי בדיקות הינשוף עולה כי אם הנאשם אכן רצה להכשיל את הבדיקות בכוונה, הוא היה נושף כמות קטנה יותר של אוויר, מזו שנשף, שהיתה גבולית. כמו כן, לבית המשפט לא הגיעו ראיות שהנאשם ניסה להכשיל את הבדיקה בהתנהגותו, כמו גיהוק במהלך הבדיקה, או שאיפה במקום הנשיפה, או נשימה מנפח האוויר שבפה ולא מהריאות. הנאשם שיתף פעולה עם השוטרים ולא זלזל בבדיקה.

 

בית המשפט קיבל את הטענה שהבדיקה לא הצליחה בשל מצבו הבריאותי של הנאשם

 

בית המשפט הגיע למסקנה כי הנאשם הוכיח את הטענה, שהוא לא הצליח לנשוף כראוי בשל מצבו הבריאותי. בנוגע לעבירה של אי ציות להוראת שוטר, לאחר שהתבקש לנהוג רק לאחר שהתפקח. העיד הנאשם כי מפעילת הינשוף אמרה לו במפורש שהוא יכול לשוב לנהיגה לאחר שיתפקח, וזהו מצב סובייקטיבי, הנתון לשיקולו, הנאשם סיפר שהוא נח קצת לאחר האירוע והמשיך בנסיעתו לאחר כשעה. בית המשפט קיבל גם את הטענה הזו וזיכה את הנאשם מכל העבירות המיוחסות לו.  

להפניית שאלה או תגובה בנושא ליחצו כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עבירת נהיגה בשכרות, איך לקבל זיכוי?

מאחר ולא ניתן היה לשלול את גרסת הנאשם כי המאפיינים נערכו לאחר בדיקת הינשוף, זיכה כבוד השופט ש. נחשון את הנאשם מעבירת השכרות, כאשר פסל הן את בדיקת הינשוף והן את בדיקת המאפיינים לאור החריגה מהנהלים... 

בדיקת שכרות

שוטר רשאי לדרוש מנוהג רכב שהיה מעורב בתאונת דרכים או מנוהג רכב שיש לשוטר חשד סביר כי הוא שיכור, להיבדק במועדים ובמקומות שיורה, ומי שנדרש כך חייב להיבדק כאמור... 

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

נעצרתם לבדיקת שכרות? האם מותר לסרב לעבור את הבדיקה? מהי המשמעות המשפטית המקופלת בתוך הסירוב? 

נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים

הנאשם הורשע על פי הודאתו, בנהיגת רכב כשהוא נתון להשפעת משקאות משכרים. מתברר כי בבדיקה שנערכה לנאשם, נמצא בדמו ריכוז אלכוהול בשיעור, שהוא פי שלוש, מהכמות הקבועה בחוק. הנאשם נלכד בכף בעת שנהג רכב הסעות, בזיג זג.  

פסילה בשל נהיגה בשכרות

האם ניתן להימנע מפסילת מינימום של שנתיים לאחר נהיגה בשכרות? מהן הנסיבות המיוחדות אשר בגינן בית המשפט יורה על פסילה לתקופה נמוכה משנתיים? 

נהיגה בשכרות, האם ניתן לחזור מהודאה?

סקירה של פסקי דין העוסקים בהודאת נאשם בעבירה של נהיגה בשכרות וחזרה מהודאותו, באלו מקרים יתיר בית המשפט חזרה מהודאה? 

ה"ינשוף" מזהה לימונענע כמשקה אלכוהולי

במבחני המעבדה אשר נערכו במעבדת מיג"ל בע"מ בראשותו של ד"ר יגאל בר אילן, זיהה המכשיר משקאות קלים כמשקאות אלכוהוליים. הניסוי נערך במעמד קציני משטרה בכירים כגון רב פקד בני סמו ותועדו על ידי צלם משטרתי... 

מאסר בפועל בגין נהיגה בשכרות פעם שנייה

עבירת הנהיגה בשכרות הינה כאמור עבירה חמורה ומסוכנת. כאשר נהג נכנס לרכב על מנת לנהוג בזמן היותו שיכור, הוא מהווה סכנה ממשית לעצמו, לנוסעים עימו ולמשתמשים האחרים בדרך. העונש הראוי נגזר בין היתר, מגובה השכרות. ככל שמדובר בשכרות גבוהה, ראוי שהעונש יהיה גבוה יותר 

בקשה לביטול הרשעה בנהיגה בשכרות אשר ניתנה בהעדר הנאשם

האם בית המשפט יקבל את בקשתו של נאשם לבטל הכרעת דין במסגרתה הוא הורשע בהעדרו בנהיגה בשכרות? 

האם בדיקת ינשוף אשר הצביעה על 290 מ"ג בדיוק תביא להרשעת הנהג?

האם 290 מ"ג בליטר אוויר נשוף היא נהיגה בשכרות? האם הבדיקה הינה עד 290 מ"ג, כולל 290 מ"ג או למעלה מ-290 מ"ג? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.