www.what2do.co.il

האם הרשעה בשכרות בעקבות סירוב לבדיקת אלכוהול בעת אשפוז בבית החולים?

דרגו את המאמר

האם הרשעה בשכרות בעקבות סירוב לבדיקת אלכוהול בעת אשפוז בבית החולים?

נהגת שנפגעה בראשה בתאונת דרכים סירבה למסור בדיקת דם לאבחון שכרות - האם תזוכה או תורשע?


תד (ת"א) 2877-01-12‏ ‏


פעמים רבות, כאשר נהג מעורב בתאונת דרכים, הוא מתבקש על ידי השוטרים המגיעים למקום לעבור בדיקת אלכוהול. החשד בדבר אחריות האלכוהול לגרימת התאונה הינו חשד סביר בהחלט מבחינת השוטרים והם רשאים במקרים אלה לדרוש מהנהג למסור דגימת דם או אוויר נשוף. עם זאת, כאשר הנהג נפצע במהלך התאונה, והוא מקבל טיפול רפואי, השוטרים צריכים להמתין עד אשר הוא יקבל טיפול בטרם הם פונים אליו בדרישה לבדיקת אלכוהול. כך קבע בית המשפט לתעבורה בתל אביב במקרה שלהלן.


מדובר בכתב אישום אשר הוגש כנגד אישה שהייתה מעורבת בתור נהגת בתאונה עצמית. התאונה אירעה בדרך נמיר בתל אביב ורכבה של הנאשמת התנגש בעוצמה בעץ. כתוצאה מהאירוע, הנהגת והנוסע שלידה, אחיה, נפצעו והובהלו לבית החולים. בעוד הנהגת מאושפזת בבית החולים, כאשר ראשה פתוח ופצוע, הגיע למקום שוטר אשר ביקש ממנה לעבור בדיקת דם לצורך אבחון אלכוהול. הנהגת סירבה למסור את דגימת הדם. אי לכך, השוטר הסביר לאחרונה כי מדובר בסירוב לבדיקת אלכוהול אשר משמעותו היא אחת - נהיגה בשכרות. לאחר מכן, הוגש כנגד האישה כתב אישום בגין נהיגה בגילופין.


לא מבקשים בדיקת אלכוהול בכל מצב


בית המשפט בחן את טענות האישה במסגרת הדיון וקבע כי יש לזכותה מחמת הספק. בהכרעת הדין נקבע כי לא היה ניתן לראות בסירובה של האישה לעבור את בדיקת האלכוהול כסירוב המצדיק הרשעתה בנהיגה בשכרות. השופט ציין כי בשלב הראשון, כאשר הנאשמת התבקשה למסור בדיקת אלכוהול, היא הייתה נתונה תחת בלבול בעקבות פציעתה וחומרים מטשטשים. כמו כן, בשלב מאוחר יותר, כאשר היא מעט "חזרה לעצמה", היא סירבה למסור דגימת דם כל אימת שהיא לא מקבלת טיפול רפואי. בתזכיר אשר נערך על ידי השוטר נכתב כי הנאשמת הסכימה לעבור בדיקת לאחר קבלת טיפול רפואי. בית המשפט מצא בנסיבות הנ"ל עילה לזכות את הנאשמת מכתב האישום.

 

[%Psakdin%]


"בשלב הראשוני, מיד לאחר תאונת הדרכים, ברור כי הנאשמת כלל לא ידעה מה קורה איתה. אף השוטר רשם בתזכיר כי הנאשמת 'דיברה לא לעניין' וכך העידו גם קרובי משפחתה", נכתב בהכרעת הדין, "לאחר מכן, כאשר היא התבקשה פעם נוספת להעניק דגימת דם, היא הייתה בבית חולים עם פצע ראש פתוח". השופט קבע כי הוא סבור שבמצב המדובר, כאשר נפגעת תאונת דרכים מאושפזת בבית החולים עם פצע פתוח בראשה, שומה על השוטר לאפשר לרופאים להעניק לה את הטיפול הראוי בטרם הוא מבקש דגימת דם. נקבע כי סירובה של הנאשמת במקרה דנן לא עלה כדי "סירוב אמיתי לפי משמעותו בפקודת התעבורה".
 

להפניית שאלה או תגובה בנושא ליחצו כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עבירת נהיגה בשכרות, איך לקבל זיכוי?

מאחר ולא ניתן היה לשלול את גרסת הנאשם כי המאפיינים נערכו לאחר בדיקת הינשוף, זיכה כבוד השופט ש. נחשון את הנאשם מעבירת השכרות, כאשר פסל הן את בדיקת הינשוף והן את בדיקת המאפיינים לאור החריגה מהנהלים... 

בדיקת שכרות

שוטר רשאי לדרוש מנוהג רכב שהיה מעורב בתאונת דרכים או מנוהג רכב שיש לשוטר חשד סביר כי הוא שיכור, להיבדק במועדים ובמקומות שיורה, ומי שנדרש כך חייב להיבדק כאמור... 

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

נעצרתם לבדיקת שכרות? האם מותר לסרב לעבור את הבדיקה? מהי המשמעות המשפטית המקופלת בתוך הסירוב? 

נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים

הנאשם הורשע על פי הודאתו, בנהיגת רכב כשהוא נתון להשפעת משקאות משכרים. מתברר כי בבדיקה שנערכה לנאשם, נמצא בדמו ריכוז אלכוהול בשיעור, שהוא פי שלוש, מהכמות הקבועה בחוק. הנאשם נלכד בכף בעת שנהג רכב הסעות, בזיג זג.  

פסילה בשל נהיגה בשכרות

האם ניתן להימנע מפסילת מינימום של שנתיים לאחר נהיגה בשכרות? מהן הנסיבות המיוחדות אשר בגינן בית המשפט יורה על פסילה לתקופה נמוכה משנתיים? 

נהיגה בשכרות, האם ניתן לחזור מהודאה?

סקירה של פסקי דין העוסקים בהודאת נאשם בעבירה של נהיגה בשכרות וחזרה מהודאותו, באלו מקרים יתיר בית המשפט חזרה מהודאה? 

ה"ינשוף" מזהה לימונענע כמשקה אלכוהולי

במבחני המעבדה אשר נערכו במעבדת מיג"ל בע"מ בראשותו של ד"ר יגאל בר אילן, זיהה המכשיר משקאות קלים כמשקאות אלכוהוליים. הניסוי נערך במעמד קציני משטרה בכירים כגון רב פקד בני סמו ותועדו על ידי צלם משטרתי... 

מאסר בפועל בגין נהיגה בשכרות פעם שנייה

עבירת הנהיגה בשכרות הינה כאמור עבירה חמורה ומסוכנת. כאשר נהג נכנס לרכב על מנת לנהוג בזמן היותו שיכור, הוא מהווה סכנה ממשית לעצמו, לנוסעים עימו ולמשתמשים האחרים בדרך. העונש הראוי נגזר בין היתר, מגובה השכרות. ככל שמדובר בשכרות גבוהה, ראוי שהעונש יהיה גבוה יותר 

בקשה לביטול הרשעה בנהיגה בשכרות אשר ניתנה בהעדר הנאשם

האם בית המשפט יקבל את בקשתו של נאשם לבטל הכרעת דין במסגרתה הוא הורשע בהעדרו בנהיגה בשכרות? 

האם בדיקת ינשוף אשר הצביעה על 290 מ"ג בדיוק תביא להרשעת הנהג?

האם 290 מ"ג בליטר אוויר נשוף היא נהיגה בשכרות? האם הבדיקה הינה עד 290 מ"ג, כולל 290 מ"ג או למעלה מ-290 מ"ג? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.