www.what2do.co.il

נהג אשר גרם לתאונה והואשם בנהיגה בשכרות טען כי שתה רק לאחר התאונה

דרגו את המאמר

נהג אשר גרם לתאונה והואשם בנהיגה בשכרות טען כי שתה רק לאחר התאונה

הרשעה בנהיגה בשכרות למרות טענות בדבר שתייה לאחר התאונה


תד (ת"א) 13819-09


עבירה של נהיגה בשכרות הינה עבירת תנועה חמורה אשר עלולה להביא לפסילת רישיון ממושכת והחרמת רכב. אי לכך, נהגים רבים מעלים טענות שונות כנגד הרשעתם בעבירות אלה. להלן דוגמא למקרה בו אדם, אשר הוגש כנגדו כתב אישום בגין נהיגה בשכרות, הציג טיעון מעניין – לאחר התאונה, ובטרם הגיעה המשטרה למקום, שתיתי 100-150 מ"ל וודקה וחצי בקבוק בירה. הנאשם הוסיף – "שתיתי משום שהייתי מצוברח מהתאונה, כך מקובל בעדתי". בית המשפט בחן את העדויות אשר הוצגו בפניו וקבע כי המדינה הוכיחה מעל לכל ספק סביר כי הנאשם נהג בגילופין. אי לכך, הנאשם הורשע בנהיגה בשכרות.

 

[%Psakdin%]


כפי שצוין לעיל, טענת ההגנה הייתה כדלקמן. הנאשם טען כי הוא יצא מביתו בשעה 17:00 בערב וביקש להגיע לקניון בבת ים. לדבריו, לאחר כ-100 מ' בלבד של נסיעה, עצר אותו נהג מונית והחל לצעוק עליו כי הוא פגע ברכבו. הנאשם טען כי נהג המונית ביקש ממנו בו במקום 5,000 שקלים בגין התיקון. לדבריו, הוא הסביר לו כי הוא מבוטח ומסר לו את הפרטים. לאחר מכן, טען הנהג, בעקבות צעקותיו של נהג המונית, "הלכתי לפיצוציה הקרובה וביקשתי כי תוזמן למקום משטרה".

 

הנאשם טען כי הוא רכש בפיצוציה וודקה ובירה ועלה לביתו. לטענתו, לאחר זמן קצר הוא ירד למטה, שם המתינו לו שוטרים שעצרו אותו וערכו לו בדיקת דם (לבחינת שיעור אלכוהול בדם).


"היה צריך לשתות שלושה וחצי ליטרים של בירה"


בית המשפט קבע כאמור כי הוא מרשיע את הנאשם. בהכרעת הדין התייחס בית המשפט לחוות דעת מומחה אשר הוצגה על ידי המשטרה, ואשר התבססה על נתוני בדיקת הדם של הנאשם באירוע. המומחה טען אם הנאשם שתה רק לאחר התאונה, על פי הכמות שנמצאה בדמו (244 מ"ג ל-100 מ"ל דם), הוא היה צריך לשתות כשלושה וחצי ליטרים של בירה או כ-600 מ"ל וודקה.


ברי כי מדובר בכמות גדולה ביותר אשר אין כל ספק שהנאשם לא צרך במועד המדובר. בית המשפט הדגיש כי הנאשם לא הציג חוות דעת של מומחה מטעמו אשר הייתה יכולה לסתור את טענות מומחה התביעה. כמו כן, בית המשפט מצא את עדותו של הנאשם "בלתי מהימנה בעליל".


יתרה מכך, צוין כי הנאשם נכשל כישלון מוחלט בכל מבחני המאפיינים שנערכו לו בזירת התאונה. לעניין זה, יש להדגיש כי הלכה פסוקה כי בתי המשפט לתעבורה רשאים להרשיע נהגים גם ללא ממצאים מדעיים (של בדיקות דם או בדיקות ינשוף). לדוגמא, ברע"פ 10284/07 רועי קדוש נ' מדינת ישראל, כבר נאמר כי "לא אחת, בית המשפט קבע כי הוכחה מדעית בדבר קיומו של אחוז אלכוהול אסור בעת הנהיגה ברכב איננה כתנאי בל יעבור להרשעה בעבירה לפי סעיף 62 לפקודת התעבורה". בפסק דין זה צוין במפורש כי "נהיגה בשכרות ניתן להוכיח גם מבלי להסתמך על בדיקה מדעית".
 

להפניית שאלה או תגובה בנושא ליחצו כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עבירת נהיגה בשכרות, איך לקבל זיכוי?

מאחר ולא ניתן היה לשלול את גרסת הנאשם כי המאפיינים נערכו לאחר בדיקת הינשוף, זיכה כבוד השופט ש. נחשון את הנאשם מעבירת השכרות, כאשר פסל הן את בדיקת הינשוף והן את בדיקת המאפיינים לאור החריגה מהנהלים... 

בדיקת שכרות

שוטר רשאי לדרוש מנוהג רכב שהיה מעורב בתאונת דרכים או מנוהג רכב שיש לשוטר חשד סביר כי הוא שיכור, להיבדק במועדים ובמקומות שיורה, ומי שנדרש כך חייב להיבדק כאמור... 

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

נעצרתם לבדיקת שכרות? האם מותר לסרב לעבור את הבדיקה? מהי המשמעות המשפטית המקופלת בתוך הסירוב? 

נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים

הנאשם הורשע על פי הודאתו, בנהיגת רכב כשהוא נתון להשפעת משקאות משכרים. מתברר כי בבדיקה שנערכה לנאשם, נמצא בדמו ריכוז אלכוהול בשיעור, שהוא פי שלוש, מהכמות הקבועה בחוק. הנאשם נלכד בכף בעת שנהג רכב הסעות, בזיג זג.  

פסילה בשל נהיגה בשכרות

האם ניתן להימנע מפסילת מינימום של שנתיים לאחר נהיגה בשכרות? מהן הנסיבות המיוחדות אשר בגינן בית המשפט יורה על פסילה לתקופה נמוכה משנתיים? 

נהיגה בשכרות, האם ניתן לחזור מהודאה?

סקירה של פסקי דין העוסקים בהודאת נאשם בעבירה של נהיגה בשכרות וחזרה מהודאותו, באלו מקרים יתיר בית המשפט חזרה מהודאה? 

ה"ינשוף" מזהה לימונענע כמשקה אלכוהולי

במבחני המעבדה אשר נערכו במעבדת מיג"ל בע"מ בראשותו של ד"ר יגאל בר אילן, זיהה המכשיר משקאות קלים כמשקאות אלכוהוליים. הניסוי נערך במעמד קציני משטרה בכירים כגון רב פקד בני סמו ותועדו על ידי צלם משטרתי... 

מאסר בפועל בגין נהיגה בשכרות פעם שנייה

עבירת הנהיגה בשכרות הינה כאמור עבירה חמורה ומסוכנת. כאשר נהג נכנס לרכב על מנת לנהוג בזמן היותו שיכור, הוא מהווה סכנה ממשית לעצמו, לנוסעים עימו ולמשתמשים האחרים בדרך. העונש הראוי נגזר בין היתר, מגובה השכרות. ככל שמדובר בשכרות גבוהה, ראוי שהעונש יהיה גבוה יותר 

בקשה לביטול הרשעה בנהיגה בשכרות אשר ניתנה בהעדר הנאשם

האם בית המשפט יקבל את בקשתו של נאשם לבטל הכרעת דין במסגרתה הוא הורשע בהעדרו בנהיגה בשכרות? 

האם בדיקת ינשוף אשר הצביעה על 290 מ"ג בדיוק תביא להרשעת הנהג?

האם 290 מ"ג בליטר אוויר נשוף היא נהיגה בשכרות? האם הבדיקה הינה עד 290 מ"ג, כולל 290 מ"ג או למעלה מ-290 מ"ג? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.