www.what2do.co.il

נהג אשר גרם לתאונת דרכים בעת שנהג בשכרות הורשע בהריגה

דרגו את המאמר

נהג אשר גרם לתאונת דרכים בעת שנהג בשכרות הורשע בהריגה

הריגה בכביש ומאסר בפועל


ת"פ 41235-12-10


בתי המשפט התייחסו רבות ל"נגע תאונות הדרכים" אשר גובה מדי שנה מחיר דמים נורא. במסגרת המאבק בתאונות הדרכים, בתי המשפט נרתמו לא אחת לקבוע ענישה מרתיעה בגין ביצוע עבירות חמורות בכביש. הלכה פסוקה היא כי בית המשפט, בבואו לגזור דינו של אדם אשר היה מעורב בתאונת דרכים קטלנית, חייב לתרום את חלקו למיגור קטילת חיי האדם ומכת התאונות באמצעות הכלים אשר מצויים ברשותו. נקבע כי רק נקיטה ביד עונשית מחמירה וקשה, בעלת מרכיב הרתעתי ברור, תוכל לסייע להטמיע את החובה לשמור על כללי הזהירות בדרכים.


בע"פ 8748/08 ברכה נ' מדינת ישראל (לא פורסם) התייחס בית המשפט העליון לשילוב ה"קטלני" של תאונות דרכים ונהיגה בשכרות. בפסק דין זה צוין כי "תאונות דרכים מרובות נפגעים הפכו חזון נפרץ במקומותינו, ועל ביהמ"ש לתרום בענישה מחמירה את תרומתו לצמצום מימדיה, במיוחד שמדובר בתאונה קטלנית שנבעה מכך שהנהג היה במצב של שכרות".

 

[%Articles%]


במקרה אשר הונח לפתחו של בית המשפט המחוזי בתל אביב, נגזר עונש מאסר בפועל של חמש שנים על נהג אשר הורשע בגרימת תאונת דרכים קטלנית תוך כדי נהיגה בשכרות וביצוע עבירות נוספות. למעשה, ניתן לומר אפוא כי נסיבות חייו המורכבות והקשות של הנאשם במקרה זה, אשר יתוארו בקצרה בהמשך, מנעו מבית המשפט לגזור על האחרון עונש חמור יותר בגין המעשים בהם הורשע.


תיאור התאונה

 

הנאשם, נכה אשר איננו רשאי לנהוג ברכב שאינו מותאם למצבו הרפואי, נהג בתל אביב כאשר הוא נתון תחת השפעת משקאות חריפים. בשלב מסוים, הנאשם הבחין בשוטרי תנועה המבקשים ממנו לעצור לבדיקה בצד הדרך. במקום להישמע להוראות השוטרים, הנאשם פרץ את המחסום המשטרתי, נסע במהירות, בפזיזות ובחוסר זהירות, חצה רמזור באור אדום, וגרם לתאונה קשה. כתוצאה מהתאונה נהרג חברו הטוב של הנאשם אשר נסע עימו ברכבו, וכן נגרמו נזקי גוף קשים לנאשם ולנהג הרכב המעורב.


במסגרת הסדר טיעון בין פרקליטו של הנאשם לבין המדינה, הודה האחרון בביצוע העבירות נשוא כתב האישום המתוקן. הוא הורשע בעבירות הבאות:
1. הריגה וחבלה חמורה בנסיבות מחמירות.
2. נהיגה בקלות ראש שגרמה לתאונת דרכים בה נחבל אדם
3. נהיגת רכב בשכרות.
4. נהיגה ללא רישיון נהיגה בר-תוקף.
5. נהיגה ללא פוליסת ביטוח בת-תוקף.
6. אי-ציות לתמרור (אור אדום).


גזר הדין והתחשבות בשיקולים לקולא

 

בית המשפט, בבואו לגזור את דינו של הנאשם דנא, עמד על נסיבות חייו הקשות של האחרון. מדובר באדם אשר איבד את אימו בגיל 7 בשל מחלת הסרטן. תסקיר שירות המבחן אשר בחן את הנאשם עמד כך שמדובר היה ב"נקודת שבר" בחייו של האחרון. כמו כן, בשנת 1998 נפגע הנאשם בפיגוע חבלני, כף ידו נקטעה ונגרמו לו נזקי גוף נוספים (וכן נזקים נפשיים).

 

לאחר הפיגוע, הנאשם נותר נכה בשיעור של 74%, הוא לא מתפרנס ומתקיים מקצבת נכות. כיום, הוא גרוש עם ילד כאשר הקשר עם בנו נותק והילד שוהה עם אימו. יצוין עוד כי הנאשם הביע חרטה עמוקה על המקרה והתנצל פעם אחר פעם בפני בני משפחותיהם של הנפגעים וההרוג.

 

"אין לי ספק כי הנאשם הפנים את לקחי התאונה, והוא מתייסר על הכאב שגרם למשפחות חבריו, ובמיוחד למות חברו", כתב השופט בגזר הדין, "יחד עם זאת, לא ניתן להתעלם מגורם ההרתעה כלפי נהגים שיכורים ובלתי זהירים פוטנציאליים". לסיכום, בית המשפט גזר על הנאשם עונש של חמש שנות מאסר בפועל, וכן פסילת רישיון נהיגה למשך 15 שנה.
 

להפניית שאלה או תגובה בנושא ליחצו כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עבירת נהיגה בשכרות, איך לקבל זיכוי?

מאחר ולא ניתן היה לשלול את גרסת הנאשם כי המאפיינים נערכו לאחר בדיקת הינשוף, זיכה כבוד השופט ש. נחשון את הנאשם מעבירת השכרות, כאשר פסל הן את בדיקת הינשוף והן את בדיקת המאפיינים לאור החריגה מהנהלים... 

בדיקת שכרות

שוטר רשאי לדרוש מנוהג רכב שהיה מעורב בתאונת דרכים או מנוהג רכב שיש לשוטר חשד סביר כי הוא שיכור, להיבדק במועדים ובמקומות שיורה, ומי שנדרש כך חייב להיבדק כאמור... 

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

נעצרתם לבדיקת שכרות? האם מותר לסרב לעבור את הבדיקה? מהי המשמעות המשפטית המקופלת בתוך הסירוב? 

נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים

הנאשם הורשע על פי הודאתו, בנהיגת רכב כשהוא נתון להשפעת משקאות משכרים. מתברר כי בבדיקה שנערכה לנאשם, נמצא בדמו ריכוז אלכוהול בשיעור, שהוא פי שלוש, מהכמות הקבועה בחוק. הנאשם נלכד בכף בעת שנהג רכב הסעות, בזיג זג.  

פסילה בשל נהיגה בשכרות

האם ניתן להימנע מפסילת מינימום של שנתיים לאחר נהיגה בשכרות? מהן הנסיבות המיוחדות אשר בגינן בית המשפט יורה על פסילה לתקופה נמוכה משנתיים? 

נהיגה בשכרות, האם ניתן לחזור מהודאה?

סקירה של פסקי דין העוסקים בהודאת נאשם בעבירה של נהיגה בשכרות וחזרה מהודאותו, באלו מקרים יתיר בית המשפט חזרה מהודאה? 

ה"ינשוף" מזהה לימונענע כמשקה אלכוהולי

במבחני המעבדה אשר נערכו במעבדת מיג"ל בע"מ בראשותו של ד"ר יגאל בר אילן, זיהה המכשיר משקאות קלים כמשקאות אלכוהוליים. הניסוי נערך במעמד קציני משטרה בכירים כגון רב פקד בני סמו ותועדו על ידי צלם משטרתי... 

מאסר בפועל בגין נהיגה בשכרות פעם שנייה

עבירת הנהיגה בשכרות הינה כאמור עבירה חמורה ומסוכנת. כאשר נהג נכנס לרכב על מנת לנהוג בזמן היותו שיכור, הוא מהווה סכנה ממשית לעצמו, לנוסעים עימו ולמשתמשים האחרים בדרך. העונש הראוי נגזר בין היתר, מגובה השכרות. ככל שמדובר בשכרות גבוהה, ראוי שהעונש יהיה גבוה יותר 

בקשה לביטול הרשעה בנהיגה בשכרות אשר ניתנה בהעדר הנאשם

האם בית המשפט יקבל את בקשתו של נאשם לבטל הכרעת דין במסגרתה הוא הורשע בהעדרו בנהיגה בשכרות? 

האם בדיקת ינשוף אשר הצביעה על 290 מ"ג בדיוק תביא להרשעת הנהג?

האם 290 מ"ג בליטר אוויר נשוף היא נהיגה בשכרות? האם הבדיקה הינה עד 290 מ"ג, כולל 290 מ"ג או למעלה מ-290 מ"ג? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.