www.what2do.co.il

פסילת רישיון נהיגה עד מתן גזר הדין בעבירה של נהיגה בשכרות

דרגו את המאמר

פסילת רישיון נהיגה עד מתן גזר הדין בעבירה של נהיגה בשכרות

פסילת רישיון נהיגה עד תום ההליכים בגין נהיגה בשכרות

 

בפ"ת 5827-01-12

 

רבות נאמר על חומרתה של הנהיגה בשכרות, הן מבחינת אחוז הנהגים השיכורים המעורבים בתאונות דרכים קשות וקטלניות, והן מבחינת הסכנה האורבת למשתמשים האחרים בדרך כאשר אדם נוטל את ההגה לידיו כאשר הוא נתון בגילופין.

 

השופט א' א' לוי, התייחס לחומרה בה רואים בתי המשפט את העבירות הנ"ל בש"פ 10865/06 ישעיהו נ' מדינת ישראל. כותב לוי, "בתקופה בה מספרן של תאונות הדרכים אשר הינן תוצאה של נהיגה בשכרות הולך וגדל, בית המשפט איננה יכול להשלים עם התנהגות מופקרת זאת".

 

השופט לוי מוסיף כי "הואיל וכרוך בה בנהיגה בשכרות מחיר דמים, אותו נאלץ לעיתים הציבור לשלם כמעשה יום-יום, יש לנהוג בנהגים מסוג זה ביד קשה". הלכה פסוקה היא כאחת הדרכים לעשות כן היא על ידי פסילת האחרונים מלנהוג ברכב מנועי גם בטרם הוכרע דינם על ידי בית המשפט המוסמך לכך.

 

התפיסה היא כי נהגים אשר נתפסים כאשר הם נוהגים בשכרות עלולים לאבד את רישיון הנהיגה שלהם עד לתום ההליכים בעניינם, ולא רק ממועד מתן גזר דינם. דוגמא לכך ניתן לראות במקרה הבא. מדובר בבקשה לשלול את רישיון הנהיגה של סטודנט מצפון הארץ, אשר הוגש כנגדו כתב אישום בגין נהיגה בשכרות.

 

[%Psakdin%]

 

המדינה הדגישה כי לא רק שהמשיב נהג כאשר בדמו כ-600 מ"ג אלכוהול לליטר אוויר נשוף (רמה הגבוהה פי שלוש מהמותר), אלא שבזמן שהוא נעצר, היו ברכבו חמישה נוסעים נוספים (כולל נוסעת השוכבת לרגלי הספסל האחורי). המקור החוקי לפסילת רישיון עד תום ההליכים במקרה דנן מצוי בסעיף 46 לפקודת התעבורה (פסילה עד גמר בירור הדין, בעבירה של נהיגה בשכרות שסעיף 39א' לפקודה חל עליה, וכן בסעיף 47ט' לפקודת התעבורה אשר עניינו "הארכת פסילה מנהלית עד גמר בירור הדין".

 

לאחר שבית המשפט קבע כי נמצאו ראיות לכאורה להרשעתו של הנאשם במיוחס לו, היה עליו לבחון האם מסוכנותו של האחרון הצדיקה את שלילת רישיונו עד תום ההליכים. דהיינו, האם היה בנהיגתו של האחרון כדי לסכן את שלום הציבור.

 

הוכחה מסוכנותו של הנהג - רישיונו נשלל

 

בית המשפט בחן את נסיבות המקרה ועמד על כך שמסוכנותו של הנאשם נבעה מהמיוחס לו ועל כן יש להורות על פסילת רישיון עד למתן גזר הדין. "העבירות אשר יוחסו לנאשם הינם עבירות חמורות ביותר אשר נשקפה מהם סכנה רבה מצד המשיב. הצעיר שלפני נהג לכאורה ברכב בהיותו שיכור ברמה גבוהה, תוך שהוא מסכן את עצמו וחמשת חבריו ואת שאר המשתמשים בדרך".

 

השופט הגדיר את הסכנה אשר נשקפה למשיב וחבריו כ"סכנת חיים של ממש", וקבע כי המשיב עשה עצמו "מכונת מוות נעה". המעשים אשר יוחסו לאחרון הוגדרו על ידי בית המשפט כמעשים המעידים על כך שמדובר ב"נהג מסוכן חסר אחריות אשר מוכן ליטול סיכון סביר במודע, ולכך יש להוסיף שברכב היה מספר נוסעים מעל המותר, וכל הנוסעים לא היו חגורים בחגורת בטיחות".

 

"אין צורך בדמיון מפליג כדי לדעת ולהבין מה רבה היתה הסכנה הטמונה בהתנהגות זו, ואיזה אסון נורא עלול היה להיגרם כתוצאה מכך", קבע השופט בהחלטתו, "חשוב להדגיש כי אין מדובר בהתנהגות של רשלנות רגעית או של היסח הדעת, אלא בהחלטה מודעת המגלה אדישות לערכי החברה והתעלמות בוטה מהחוק ומכללי ההתנהגות הבסיסיים המחייבים כל נהג".
 

להפניית שאלה או תגובה בנושא ליחצו כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עבירת נהיגה בשכרות, איך לקבל זיכוי?

מאחר ולא ניתן היה לשלול את גרסת הנאשם כי המאפיינים נערכו לאחר בדיקת הינשוף, זיכה כבוד השופט ש. נחשון את הנאשם מעבירת השכרות, כאשר פסל הן את בדיקת הינשוף והן את בדיקת המאפיינים לאור החריגה מהנהלים... 

בדיקת שכרות

שוטר רשאי לדרוש מנוהג רכב שהיה מעורב בתאונת דרכים או מנוהג רכב שיש לשוטר חשד סביר כי הוא שיכור, להיבדק במועדים ובמקומות שיורה, ומי שנדרש כך חייב להיבדק כאמור... 

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

נעצרתם לבדיקת שכרות? האם מותר לסרב לעבור את הבדיקה? מהי המשמעות המשפטית המקופלת בתוך הסירוב? 

נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים

הנאשם הורשע על פי הודאתו, בנהיגת רכב כשהוא נתון להשפעת משקאות משכרים. מתברר כי בבדיקה שנערכה לנאשם, נמצא בדמו ריכוז אלכוהול בשיעור, שהוא פי שלוש, מהכמות הקבועה בחוק. הנאשם נלכד בכף בעת שנהג רכב הסעות, בזיג זג.  

פסילה בשל נהיגה בשכרות

האם ניתן להימנע מפסילת מינימום של שנתיים לאחר נהיגה בשכרות? מהן הנסיבות המיוחדות אשר בגינן בית המשפט יורה על פסילה לתקופה נמוכה משנתיים? 

נהיגה בשכרות, האם ניתן לחזור מהודאה?

סקירה של פסקי דין העוסקים בהודאת נאשם בעבירה של נהיגה בשכרות וחזרה מהודאותו, באלו מקרים יתיר בית המשפט חזרה מהודאה? 

ה"ינשוף" מזהה לימונענע כמשקה אלכוהולי

במבחני המעבדה אשר נערכו במעבדת מיג"ל בע"מ בראשותו של ד"ר יגאל בר אילן, זיהה המכשיר משקאות קלים כמשקאות אלכוהוליים. הניסוי נערך במעמד קציני משטרה בכירים כגון רב פקד בני סמו ותועדו על ידי צלם משטרתי... 

מאסר בפועל בגין נהיגה בשכרות פעם שנייה

עבירת הנהיגה בשכרות הינה כאמור עבירה חמורה ומסוכנת. כאשר נהג נכנס לרכב על מנת לנהוג בזמן היותו שיכור, הוא מהווה סכנה ממשית לעצמו, לנוסעים עימו ולמשתמשים האחרים בדרך. העונש הראוי נגזר בין היתר, מגובה השכרות. ככל שמדובר בשכרות גבוהה, ראוי שהעונש יהיה גבוה יותר 

בקשה לביטול הרשעה בנהיגה בשכרות אשר ניתנה בהעדר הנאשם

האם בית המשפט יקבל את בקשתו של נאשם לבטל הכרעת דין במסגרתה הוא הורשע בהעדרו בנהיגה בשכרות? 

האם בדיקת ינשוף אשר הצביעה על 290 מ"ג בדיוק תביא להרשעת הנהג?

האם 290 מ"ג בליטר אוויר נשוף היא נהיגה בשכרות? האם הבדיקה הינה עד 290 מ"ג, כולל 290 מ"ג או למעלה מ-290 מ"ג? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.