www.what2do.co.il

חבר של בנה של בעלת הרכב נהג בשכרות - האם איסור שימוש ברכב?

דרגו את המאמר

חבר של בנה של בעלת הרכב נהג בשכרות - האם איסור שימוש ברכב?

רכב חברה הוחרם בגלל נהיגה של חבר של הבן – האם ניתן לבטל?

 

בפ"מ 33-01-11

 

אישה אשר חבר של בנה נהג ברכבה כאשר הוא שיכור, הגישה בקשה לביטול האיסור המנהלי אשר הוטל על רכבה בהתאם לסעיף 57(א) לפקודת התעבורה. יש לציין כי החבר של בנה של המבקשת, לא רק שנהג כאשר הוא בגילופין, אלא שהוא גם לא ציית להוראות שוטר במדים אשר הורה לו לעצור.

 

המבקשת ציינה כי יש לבטל את האיסור המנהלי שהוטל על הרכב וזאת משום שמדובר ברכב חברה המשמש אותה לעבודתה. לטענתה, היא זקוקה לרכב לשם עבודתה ולשם הסעת ילדיה הקטינים לבית הספר. כמו כן, המבקשת הוסיפה כי היא לא התירה לחבר של בנה לנהוג ברכב, והאישור היה לבנה בלבד. האישה הוסיפה כי הבן אישר לחבר לנהוג ברכב, וזאת ללא הסכמתה.

 

בבקשה צוין כי "המבקשת אינה מקלה ראש בחומרת נהיגה בשכרות". עם זאת, נטען כי "נעשה לה עוול וזאת משום שהיא מצאה את עצמה משלמת מחיר על מעשים שלא ביצעה".

 

ביטול איסור מנהלי לשימוש ברכב יכול להתקבל במספר תנאים:

  1. כאשר הרכב אשר באמצעותו בוצעה העבירה נלקח בלא הסכמתו או בלא ידיעתו של בעל הרכב.
  2. מי שנהג ברכב עשה זאת בניגוד להוראותיו של בעל הרכב והאחרון לא עשה כל שביכולתו למנוע את העבירות המדוברות.

 

בית המשפט קבע כי לא ניתן לקבל את טענותיה של המבקשת במקרה דנן. בפסק הדין נקבע כי לגבי התנאי הראשון, המבקשת אישרה לבנה לנהוג ברכב והרכב לא נלקח שלא בהסכמתה. בנוגע לתנאי השני, נקבע כי המבקשת לא הוכיחה כי עשתה כל שביכולתה למנוע את ביצוע העבירה.

 

הלכה פסוקה היא כי "הרף הרלוונטי של האמצעים שעל בעל הרכב לנקוט לפי סעיף 57ב(ב)(2) לפקודה כדי למנוע את העבירה איננו מסתפק באמצעים סבירים. יש להוכיח שבעל הרכב נקט מעבר לאמצעים סבירים ועשה כל שביכולתו על מנת לעמוד ברף הדרוש".

 

[%Psakdin%]

 

במקרה דנן, בית המשפט הביע תמיהה על התנהלותה של המבקשת בנוגע לרכבה. לדוגמא, לאחר שהרכב נלקח ואוחסן, היא לא מיהרה לברר מה עלה בגורלה של המכונית. "כיצד אפוא יכלה המבקשת לטעון כי הרכב דרוש לה לעבודתה ולהסעת ילדיה, וכן שהיא הקפידה על הרכב, בהתנהגותה זו?", תהה בית המשפט.

 

לא זו אף זו, בנה של המבקשת לא הגיש תצהיר מטעמו המאמת את דברי אימו. כמו כן, גם חברו של הבן לא הגיש תצהיר מטעמו בעניין. "המבקשת ידעה כי בנה נוסע לאילת עם חבריו, תוך שימוש ברכבה, והיא הייתה יכולה לשער כי במהלך החגיגות יהיו מעורבים משקאות אלכוהוליים", נכתב בפסק הדין, "אי לכך, היה עליה לנקוט במשנה זהירות ואולי היה זה אף נכון למנוע את הנהיגה מלכתחילה".
 

להפניית שאלה או תגובה בנושא ליחצו כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עבירת נהיגה בשכרות, איך לקבל זיכוי?

מאחר ולא ניתן היה לשלול את גרסת הנאשם כי המאפיינים נערכו לאחר בדיקת הינשוף, זיכה כבוד השופט ש. נחשון את הנאשם מעבירת השכרות, כאשר פסל הן את בדיקת הינשוף והן את בדיקת המאפיינים לאור החריגה מהנהלים... 

בדיקת שכרות

שוטר רשאי לדרוש מנוהג רכב שהיה מעורב בתאונת דרכים או מנוהג רכב שיש לשוטר חשד סביר כי הוא שיכור, להיבדק במועדים ובמקומות שיורה, ומי שנדרש כך חייב להיבדק כאמור... 

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

נעצרתם לבדיקת שכרות? האם מותר לסרב לעבור את הבדיקה? מהי המשמעות המשפטית המקופלת בתוך הסירוב? 

נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים

הנאשם הורשע על פי הודאתו, בנהיגת רכב כשהוא נתון להשפעת משקאות משכרים. מתברר כי בבדיקה שנערכה לנאשם, נמצא בדמו ריכוז אלכוהול בשיעור, שהוא פי שלוש, מהכמות הקבועה בחוק. הנאשם נלכד בכף בעת שנהג רכב הסעות, בזיג זג.  

פסילה בשל נהיגה בשכרות

האם ניתן להימנע מפסילת מינימום של שנתיים לאחר נהיגה בשכרות? מהן הנסיבות המיוחדות אשר בגינן בית המשפט יורה על פסילה לתקופה נמוכה משנתיים? 

נהיגה בשכרות, האם ניתן לחזור מהודאה?

סקירה של פסקי דין העוסקים בהודאת נאשם בעבירה של נהיגה בשכרות וחזרה מהודאותו, באלו מקרים יתיר בית המשפט חזרה מהודאה? 

ה"ינשוף" מזהה לימונענע כמשקה אלכוהולי

במבחני המעבדה אשר נערכו במעבדת מיג"ל בע"מ בראשותו של ד"ר יגאל בר אילן, זיהה המכשיר משקאות קלים כמשקאות אלכוהוליים. הניסוי נערך במעמד קציני משטרה בכירים כגון רב פקד בני סמו ותועדו על ידי צלם משטרתי... 

מאסר בפועל בגין נהיגה בשכרות פעם שנייה

עבירת הנהיגה בשכרות הינה כאמור עבירה חמורה ומסוכנת. כאשר נהג נכנס לרכב על מנת לנהוג בזמן היותו שיכור, הוא מהווה סכנה ממשית לעצמו, לנוסעים עימו ולמשתמשים האחרים בדרך. העונש הראוי נגזר בין היתר, מגובה השכרות. ככל שמדובר בשכרות גבוהה, ראוי שהעונש יהיה גבוה יותר 

בקשה לביטול הרשעה בנהיגה בשכרות אשר ניתנה בהעדר הנאשם

האם בית המשפט יקבל את בקשתו של נאשם לבטל הכרעת דין במסגרתה הוא הורשע בהעדרו בנהיגה בשכרות? 

האם בדיקת ינשוף אשר הצביעה על 290 מ"ג בדיוק תביא להרשעת הנהג?

האם 290 מ"ג בליטר אוויר נשוף היא נהיגה בשכרות? האם הבדיקה הינה עד 290 מ"ג, כולל 290 מ"ג או למעלה מ-290 מ"ג? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.