www.what2do.co.il

מריחואנה רפואית בנהיגה ושלילת הרישיון של רן שריג

דרגו את המאמר

מריחואנה רפואית בנהיגה ושלילת הרישיון של רן שריג

רישיון הנהיגה של רן שריג נשלל לשנתיים


פ"ל 3829-12-10


בית המשפט לתעבורה שלל את רישיון הנהיגה של איש הטלוויזיה, רן שריג, הידוע גם בתור תסריטאי התוכנית הפופולארית "רמזור" וכוכב סדרת הריאליטי "מחוברים". כנגד שריג הוגש כתב אישום בגין נהיגה בשכרות וזאת לאחר שהאחרון צילם עצמו נוהג ברכב כאשר הוא מעשן סם מסוג מריחואנה.

 

יצוין כי מדובר במריחואנה רפואית אשר שריג עושה בה שימוש בשל בעיה בריאותית. למעשה, צילומיו של שריג את עצמו במסגרת תוכנית הריאליטי "מחוברים" שימשו כראיה מרכזית כנגדו בבית המשפט. כמו כן, הנאשם הודה בפה מלא כי 20 דקות לפני שעלה על ההגה הוא נטל סם מסוכן.

 

[%Psakdin%]


עורך דינו של שריג טען כי מדובר בקצר בתקשורת בין משרד הבריאות, משרד הרישוי ובית המשפט. לדבריו, כיום לא קיימת תקנה בחוק האוסרת על נהיגה תחת השפעת מריחואנה רפואית. שריג התייחס בציניות לגזר הדין כאשר צייץ בטוויטר שלו – "השמש זרחה והשופט שפט. מדינת ישראל רק לוקחת והאזרח ר' יערער עד שינצח או עד אשר יערערו אותו סופית". כמו כן, שריג מתח ביקורת על השופט ויטלסון אשר גזר את דינו וצייץ – "מדוע לא הסתכלת לי בעיניים?".


מדוע השופט פסק את שפסק?


המחלוקת המשפטית אשר עמדה במרכזו של פסק הדין הייתה – האם כאשר נהג הינו שיכור על פי החוק, אך לצרכים רפואיים, ניתן להרשיע אותו בנהיגה בשכרות. הסם בו עשה שריג שימוש בעת האירוע הינו סם מסוג מריחואנה הידוע בחוק כ"קנבוס". מדובר אפוא ב"סם מסוכן" וזאת לפי הגדרתו בפקודת הסכמים המסוכנים [נוסח חדש], התשל"ג-1973.


סעיף 12 לפקודה קובע כי שימוש בסם מסוכן מותר רק אם הוא לצורך ריפוי ורק במידה והסם סופק למשתמש באופן חוקי. סעיף 64 לפקודת התעבורה קובע כי שיכור הינו גם מי שנמצא בגופו סם מסוכן. פקודת התעבורה מפנה את הפרשנות למונח "סם מסוכן" לפקודת הסמים המסוכנים.


במילים אחרות, פקודת התעבורה קובעת באופן מפורש כי נוהג בשכרות הינו גם כל מי שעושה שימוש בסם מסוכן, לפי פקודת הסמים המסוכנים, כאשר הוא על ההגה. יצוין כי שר הבריאות התיר שימוש רפואי בקנבוס, אך לא הוציא את הסם מפקודת הסמים המסוכנים.

 

"המחוקק לא יצר הבחנה בין נהיגה לאחר שימוש בסמים משכרים - לצורך רפואי, לבין נהיגה לאחר שימוש בסמים משכרים - לצרכים אחרים", קבע השופט בפסק הדין, "יתכן כי השפעת הסם על אדם הצורך אותו כתרופה שונה מהשפעת אותו סם על אדם הצורך את הסם מטעמים אחרים. עם זאת, כל עוד לא קבע המחוקק חוק שונה ואחר למי שנוהג וצורך סם ברישיון, כי אז, איסור הנהיגה תחת השפעת סמים מסוכנים חל עליו".
 

להפניית שאלה או תגובה בנושא ליחצו כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עבירת נהיגה בשכרות, איך לקבל זיכוי?

מאחר ולא ניתן היה לשלול את גרסת הנאשם כי המאפיינים נערכו לאחר בדיקת הינשוף, זיכה כבוד השופט ש. נחשון את הנאשם מעבירת השכרות, כאשר פסל הן את בדיקת הינשוף והן את בדיקת המאפיינים לאור החריגה מהנהלים... 

בדיקת שכרות

שוטר רשאי לדרוש מנוהג רכב שהיה מעורב בתאונת דרכים או מנוהג רכב שיש לשוטר חשד סביר כי הוא שיכור, להיבדק במועדים ובמקומות שיורה, ומי שנדרש כך חייב להיבדק כאמור... 

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

נעצרתם לבדיקת שכרות? האם מותר לסרב לעבור את הבדיקה? מהי המשמעות המשפטית המקופלת בתוך הסירוב? 

נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים

הנאשם הורשע על פי הודאתו, בנהיגת רכב כשהוא נתון להשפעת משקאות משכרים. מתברר כי בבדיקה שנערכה לנאשם, נמצא בדמו ריכוז אלכוהול בשיעור, שהוא פי שלוש, מהכמות הקבועה בחוק. הנאשם נלכד בכף בעת שנהג רכב הסעות, בזיג זג.  

פסילה בשל נהיגה בשכרות

האם ניתן להימנע מפסילת מינימום של שנתיים לאחר נהיגה בשכרות? מהן הנסיבות המיוחדות אשר בגינן בית המשפט יורה על פסילה לתקופה נמוכה משנתיים? 

נהיגה בשכרות, האם ניתן לחזור מהודאה?

סקירה של פסקי דין העוסקים בהודאת נאשם בעבירה של נהיגה בשכרות וחזרה מהודאותו, באלו מקרים יתיר בית המשפט חזרה מהודאה? 

ה"ינשוף" מזהה לימונענע כמשקה אלכוהולי

במבחני המעבדה אשר נערכו במעבדת מיג"ל בע"מ בראשותו של ד"ר יגאל בר אילן, זיהה המכשיר משקאות קלים כמשקאות אלכוהוליים. הניסוי נערך במעמד קציני משטרה בכירים כגון רב פקד בני סמו ותועדו על ידי צלם משטרתי... 

מאסר בפועל בגין נהיגה בשכרות פעם שנייה

עבירת הנהיגה בשכרות הינה כאמור עבירה חמורה ומסוכנת. כאשר נהג נכנס לרכב על מנת לנהוג בזמן היותו שיכור, הוא מהווה סכנה ממשית לעצמו, לנוסעים עימו ולמשתמשים האחרים בדרך. העונש הראוי נגזר בין היתר, מגובה השכרות. ככל שמדובר בשכרות גבוהה, ראוי שהעונש יהיה גבוה יותר 

בקשה לביטול הרשעה בנהיגה בשכרות אשר ניתנה בהעדר הנאשם

האם בית המשפט יקבל את בקשתו של נאשם לבטל הכרעת דין במסגרתה הוא הורשע בהעדרו בנהיגה בשכרות? 

האם בדיקת ינשוף אשר הצביעה על 290 מ"ג בדיוק תביא להרשעת הנהג?

האם 290 מ"ג בליטר אוויר נשוף היא נהיגה בשכרות? האם הבדיקה הינה עד 290 מ"ג, כולל 290 מ"ג או למעלה מ-290 מ"ג? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.