www.what2do.co.il

ניסיון להכשיל בדיקת ינשוף בתחנת משטרה - הרשעת נהג בנהיגה בשכרות

דרגו את המאמר

ניסיון להכשיל בדיקת ינשוף בתחנת משטרה - הרשעת נהג בנהיגה בשכרות

הרשעת נאשם בנהיגה בשכרות לאחר ניסיון להכשלת הבדיקה בתחנת משטרה


תתע (פ"ת) 4493-12-09


מעורבותם הרבה של שיכורים בתאונות דרכים קטלניות הביאה להגברה משמעותית של האכיפה בנוגע לעבירת תנועה זו. מדי יום, נעצרים בישראל עשרות נהגים אשר נדרשים לעבור בדיקות שכרות. יצוין כי גם שוטר תנועה אשר עוצר באקראי נהג רשאי לדרוש מהאחרון להתלוות עימו לתחנת המשטרה על מנת לעבור בדיקת שכרות. האם נאשם אשר הובא לתחנה לשם בדיקת ינשוף, ושם ניסה להכשיל במתכוון את הבדיקה, "ייחלץ" מכתב אישום בגין נהיגה בשכרות?


בית המשפט קבע כי יש לענות על שאלה זו בשלילה. השוטר אשר עצר את הנאשם הגיע לעדות בבית המשפט ועדותו נתפסה בעיני השופט כאמינה ומהימנה.

 

השוטר העיד כי הוא עצר את הנאשם לאחר שהבחין בו נוסע ברכב פגוע ובו מכות בפח הקדמי ועשן מיתמר ממנו. על פי עדותו של השוטר, לאחר שעצר את הנאשם, הוא הריח מפיו ריח חריף של אלכוהול וביקש ממנו להתלוות עימו לתחנת המשטרה בנס ציונה על מנת להעמידו בפני בדיקת ינשוף. יש לציין כי כבר בדרך לתחנת המשטרה הנאשם הודה כי שתה חצי ליטר בירה בשעה שש בערב באותו היום.


נכשל בבדיקת המאפיינים


חשדו של השוטר אושר לאחר מכן על ידי בדיקת מאפיינים שנערכה לנאשם. האחרון דיבר ללא רצף הגיוני, במבחן הליכה על קו ישר החליק על המשטח ונפל, והחטיא במספר פעמים בהם התבקש להצמיד אצבעו לאפו בעיניים עצומות. הלכה פסוקה היא כי הוכחתה של נהיגה בשכרות איננה מוגבלת רק לשאלת אמינות תוצאות הבדיקה המעבדתית.


דהיינו, בית המשפט רשאי להרשיע אדם בנהיגה בשכרות גם כאשר הממצאים האחרים (לרבות מצבו ההכרתי של הנאשם כפי שהתגלה בפני השוטרים, בדיקת המאפיינים אשר נערכה לו, ריח אלכוהול חריף מפיו וכדומה) תמכו בכך שמדובר באדם אשר היה מצוי בגילופין. במקרה דנן, בית המשפט הדגיש כי לא מדובר בכישלון של מבחן אחד או שניים. למעשה, בטופס המאפיינים אשר הוגש בעניינו של הנאשם ניתן לראות כי התרשמותם של השוטרים הייתה חד משמעית – ריח רע, הליכה לא יציבה, החטאת הבאת אצבע לאף, דיבור בלתי הגיוני וכדומה.


הכשלת הבדיקה כרועץ


"מערכת ראיות כפי שתוארה יכולה בהחלט להוות ראיה לדבר שכרותו של הנאשם גם כאשר אין בנמצא תוצאות מדעיות המוכיחות את הנטען על ידי התביעה", נכתב בפסק הדין, "ניתן להרשיע הנאשם בעבירה של נהיגה בשכרות על סמך בדיקת המאפיינים. עם זאת הכשלתה של בדיקת הנשיפה גם בה יש כדי לבסס הרשעה כאמור, והיא מחזקת את המסקנה כי הנאשם נהג בשכרות".


בדברים אלה התכוון בית המשפט לכך שנערכו לנאשם כשבעה ניסיונות של בדיקת ינשוף, אך האחרון כשל בכולם. השוטר העיד כי הנאשם עצר את נשיפתו באמצע וכך המכשיר לא הראה תוצאה אלא הצביע על "נשיפה אסורה". ניסיונות הכשלת הבדיקה העלו אף הן חשד בשיכור עסקינן ויש להרשיע את הנאשם במיוחס לו.
 

להפניית שאלה או תגובה בנושא ליחצו כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עבירת נהיגה בשכרות, איך לקבל זיכוי?

מאחר ולא ניתן היה לשלול את גרסת הנאשם כי המאפיינים נערכו לאחר בדיקת הינשוף, זיכה כבוד השופט ש. נחשון את הנאשם מעבירת השכרות, כאשר פסל הן את בדיקת הינשוף והן את בדיקת המאפיינים לאור החריגה מהנהלים... 

בדיקת שכרות

שוטר רשאי לדרוש מנוהג רכב שהיה מעורב בתאונת דרכים או מנוהג רכב שיש לשוטר חשד סביר כי הוא שיכור, להיבדק במועדים ובמקומות שיורה, ומי שנדרש כך חייב להיבדק כאמור... 

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

נעצרתם לבדיקת שכרות? האם מותר לסרב לעבור את הבדיקה? מהי המשמעות המשפטית המקופלת בתוך הסירוב? 

נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים

הנאשם הורשע על פי הודאתו, בנהיגת רכב כשהוא נתון להשפעת משקאות משכרים. מתברר כי בבדיקה שנערכה לנאשם, נמצא בדמו ריכוז אלכוהול בשיעור, שהוא פי שלוש, מהכמות הקבועה בחוק. הנאשם נלכד בכף בעת שנהג רכב הסעות, בזיג זג.  

פסילה בשל נהיגה בשכרות

האם ניתן להימנע מפסילת מינימום של שנתיים לאחר נהיגה בשכרות? מהן הנסיבות המיוחדות אשר בגינן בית המשפט יורה על פסילה לתקופה נמוכה משנתיים? 

נהיגה בשכרות, האם ניתן לחזור מהודאה?

סקירה של פסקי דין העוסקים בהודאת נאשם בעבירה של נהיגה בשכרות וחזרה מהודאותו, באלו מקרים יתיר בית המשפט חזרה מהודאה? 

ה"ינשוף" מזהה לימונענע כמשקה אלכוהולי

במבחני המעבדה אשר נערכו במעבדת מיג"ל בע"מ בראשותו של ד"ר יגאל בר אילן, זיהה המכשיר משקאות קלים כמשקאות אלכוהוליים. הניסוי נערך במעמד קציני משטרה בכירים כגון רב פקד בני סמו ותועדו על ידי צלם משטרתי... 

מאסר בפועל בגין נהיגה בשכרות פעם שנייה

עבירת הנהיגה בשכרות הינה כאמור עבירה חמורה ומסוכנת. כאשר נהג נכנס לרכב על מנת לנהוג בזמן היותו שיכור, הוא מהווה סכנה ממשית לעצמו, לנוסעים עימו ולמשתמשים האחרים בדרך. העונש הראוי נגזר בין היתר, מגובה השכרות. ככל שמדובר בשכרות גבוהה, ראוי שהעונש יהיה גבוה יותר 

בקשה לביטול הרשעה בנהיגה בשכרות אשר ניתנה בהעדר הנאשם

האם בית המשפט יקבל את בקשתו של נאשם לבטל הכרעת דין במסגרתה הוא הורשע בהעדרו בנהיגה בשכרות? 

האם בדיקת ינשוף אשר הצביעה על 290 מ"ג בדיוק תביא להרשעת הנהג?

האם 290 מ"ג בליטר אוויר נשוף היא נהיגה בשכרות? האם הבדיקה הינה עד 290 מ"ג, כולל 290 מ"ג או למעלה מ-290 מ"ג? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.