www.what2do.co.il

שוטר סירב לערוך לנהג בדיקת דם - המתקת עונש בגין נהיגה בשכרות

דרגו את המאמר

שוטר סירב לערוך לנהג בדיקת דם - המתקת עונש בגין נהיגה בשכרות

שוטר סירב לבצע בדיקת דם לנהג – בית המשפט הפחית את העונש


תופעת הנהיגה בשכרות הפכה בשנים האחרונות למכת מדינה של ממש. משטרת ישראל החלה, בשל כך, במבצעי אכיפה מוגברים אשר מטרתם להוריד נהגים שיכורים מהדרכים. נהגים אלו מהווים סכנה, הן לעצמם והן למשתמשים האחרים בדרך.


הבדיקה המפורסמת והנפוצה ביותר לעניין זה היא בדיקת הינשוף. עם זאת, בשורה ארוכה של פסקי דין וכתבות באמצעי התקשורת, התערערה מעט אמינותו של מכשיר בדיקה זה. האם סירוב לבדיקת ינשוף, ודרישה לבדוק אלכוהול באמצעות בדיקת דם, עלולים לעמוד לנהג לרועץ? סוגיה זו הונחה לפתחו של בית המשפט המחוזי.

 
בית המשפט המחוזי בפ"ת קיבל את ערעורו של נהג אשר הורשע בעבירה של נהיגה בשכרות. המערער, חייל בשירות סדיר, טען כי שוטרי התנועה אשר עצרו אותו ביקשו ממנו לעבור בדיקת ינשוף. לטענתו, הוא סירב לעבור את הבדיקה וזאת משום שהבין מפרסומים שונים שבדיקה זו אינה אמינה. המערער לא סירב בכל תוקף לעבור בדיקת שכרות, אלא ביקש לעשות את הבדיקה בדרך של בדיקת דם.

 

עורך הדין: "בדיקת הדם הייתה מזכה את הנאשם"


עורכי דינו של המערער טענו בבית המשפט כי היה על השוטרים לאפשר את ביצועה של בדיקת דם. לטענתם, על רקע הפסיקות הסותרות בבתי המשפט, והפרסומים השונים באמצעי התקשורת, מדובר בבקשה לגיטימית שהיה על משטרת ישראל לכבד.

 

לטענת הסנגורים, בדיקת דם הייתה יכולה להוכיח מעל לכל ספק שמרשם לא היה בגילופין עת נעצר על ידי המשטרה. זאת ועוד, מבחן המאפיינים אשר נערך למערער במקום האירוע לא העיד על כך שהאחרון אינו מתקשר עם הסביבה או מראה סימנים של שכרות.


בית המשפט, בפסק דין ארוך ומפורט, תיאר מדוע, לדידו, היה על השוטרים לאפשר את בדיקת הדם. השופט, אשר הינו דוקטור לכימיה, ציין כי בדיקת הדם, בניגוד לבדיקת הנשיפה, מדויקת יותר ואמינותה גבוהה באופן משמעותי.

 

כמו כן, גם מבחינת החוק וההוראות נפל פגם בהתנהלותם של השוטרים. נהג אשר נעצר על ידי המשטרה בחשד לנהיגה בשכרות הינו בעל זכות לבקש מהשוטרים לעבור בדיקת דם במקום בדיקת ינשוף. "חרף כך שבדיקת הינשוף הינה נוחה יותר וישנה עדיפות לבצע דווקא אותה בשטח, על השוטרים להביא נהגים המבקשים זאת לעבור בדיקת דם".


בית המשפט ציין גם כי מדובר בנאשם בעל עבר תעבורתי דל אשר מעולם לא ביצע עבירות תנועה. כמו כן, עסקינן בחייל בשירות סדיר על סף שחרור מצה"ל. אי לכך, בית המשפט המתיק את עונשו של החייל וקבע כי פסילת הרישיון שלו תעמוד על שלושה חודשים בלבד (במקום 11).

להפניית שאלה או תגובה בנושא ליחצו כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עבירת נהיגה בשכרות, איך לקבל זיכוי?

מאחר ולא ניתן היה לשלול את גרסת הנאשם כי המאפיינים נערכו לאחר בדיקת הינשוף, זיכה כבוד השופט ש. נחשון את הנאשם מעבירת השכרות, כאשר פסל הן את בדיקת הינשוף והן את בדיקת המאפיינים לאור החריגה מהנהלים... 

בדיקת שכרות

שוטר רשאי לדרוש מנוהג רכב שהיה מעורב בתאונת דרכים או מנוהג רכב שיש לשוטר חשד סביר כי הוא שיכור, להיבדק במועדים ובמקומות שיורה, ומי שנדרש כך חייב להיבדק כאמור... 

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

נעצרתם לבדיקת שכרות? האם מותר לסרב לעבור את הבדיקה? מהי המשמעות המשפטית המקופלת בתוך הסירוב? 

נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים

הנאשם הורשע על פי הודאתו, בנהיגת רכב כשהוא נתון להשפעת משקאות משכרים. מתברר כי בבדיקה שנערכה לנאשם, נמצא בדמו ריכוז אלכוהול בשיעור, שהוא פי שלוש, מהכמות הקבועה בחוק. הנאשם נלכד בכף בעת שנהג רכב הסעות, בזיג זג.  

פסילה בשל נהיגה בשכרות

האם ניתן להימנע מפסילת מינימום של שנתיים לאחר נהיגה בשכרות? מהן הנסיבות המיוחדות אשר בגינן בית המשפט יורה על פסילה לתקופה נמוכה משנתיים? 

נהיגה בשכרות, האם ניתן לחזור מהודאה?

סקירה של פסקי דין העוסקים בהודאת נאשם בעבירה של נהיגה בשכרות וחזרה מהודאותו, באלו מקרים יתיר בית המשפט חזרה מהודאה? 

ה"ינשוף" מזהה לימונענע כמשקה אלכוהולי

במבחני המעבדה אשר נערכו במעבדת מיג"ל בע"מ בראשותו של ד"ר יגאל בר אילן, זיהה המכשיר משקאות קלים כמשקאות אלכוהוליים. הניסוי נערך במעמד קציני משטרה בכירים כגון רב פקד בני סמו ותועדו על ידי צלם משטרתי... 

מאסר בפועל בגין נהיגה בשכרות פעם שנייה

עבירת הנהיגה בשכרות הינה כאמור עבירה חמורה ומסוכנת. כאשר נהג נכנס לרכב על מנת לנהוג בזמן היותו שיכור, הוא מהווה סכנה ממשית לעצמו, לנוסעים עימו ולמשתמשים האחרים בדרך. העונש הראוי נגזר בין היתר, מגובה השכרות. ככל שמדובר בשכרות גבוהה, ראוי שהעונש יהיה גבוה יותר 

בקשה לביטול הרשעה בנהיגה בשכרות אשר ניתנה בהעדר הנאשם

האם בית המשפט יקבל את בקשתו של נאשם לבטל הכרעת דין במסגרתה הוא הורשע בהעדרו בנהיגה בשכרות? 

האם בדיקת ינשוף אשר הצביעה על 290 מ"ג בדיוק תביא להרשעת הנהג?

האם 290 מ"ג בליטר אוויר נשוף היא נהיגה בשכרות? האם הבדיקה הינה עד 290 מ"ג, כולל 290 מ"ג או למעלה מ-290 מ"ג? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.