www.what2do.co.il

עיכוב פסילה בגין הגשת ערעור - האם תתקבל הבקשה בבית המשפט?

דרגו את המאמר

עיכוב פסילה בגין הגשת ערעור - האם תתקבל הבקשה בבית המשפט?

עיכוב פסילה מנהלית לאחר נהיגה בשכרות, האמנם?

 

בית המשפט לתעבורה הרשיע צעיר בנהיגה בשכרות לאחר שהאחרון נעצר על ידי שוטרי משטרת התנועה ביציאה מקיבוץ צרעה. בעקבות הודאת הנאשם, נגזרה עליו פסילת רישיון לתקופה של שנה. הן המדינה והן הנאשם ערערו על גזר הדין.

 

המדינה ביקשה כי פסילתו של הנאשם תעמוד על שנתיים ואילו הנאשם ביקש לערער על העונש, הנאשם טען כי נהג בקלות ראש ואין כל סכנה מאימת הדין וממעשיו. כמו כן, בכתב הערעור נטען כי הנאשם זקוק לרישיון הנהיגה בכדי לסייע לאביו שהינו נכה 100%.

 

הנאשם הגיש בקשה לעיכוב ביצוע העונש של הפסילה, וזאת בשל הגשת הערעור מצידו. לטענתו, נשא הוא בעונש פסילה מנהלית של 30 יום ובפועל הוא אינו נוהג לאחר שהפקיד את רישיונו לפני כשלושה חודשים. הנאשם הוסיף כי הוא זקוק לרכב על מנת להתפרנס וזאת בשל היותו חייל משוחרר העובד בעבודה ביטחונית המצריכה רישיון נהיגה.

  

בית המשפט קבע כי בנסיבות אשר הוצגו בפניו, לפי רמת האלכוהול בדמו של הנאשם, ופסקי דין רלבנטיים בעניין עבירות של נהיגה בשכרות, ניכר כי סיכויי הערעור אינם גבוהים. עיכוב פסילה של רישיון נהיגה איננה כעיכוב ביצוע מאסר. במקרה דנן, אין חולק כי הנאשם שתה בירה ואז פנה לנהוג ברכב. במעשיו אלו, סיכן הנאשם את חייו, את חיי היושבים ברכב עימו ואת חייהם של המשתמשים הנוספים בדרך.

 

"כמעט כל יום שישי בבוקר אנו שומעים על תאונות דרכים שאירעו בלילה שבין יום חמישי לבין יום שישי בבוקר", כתב השופט בפסק הדין, "ההסבר שניתן לאותן תאונות – שחלק גדול מהן קטלניות – הוא שהנהג יצא ממועדון הלילה או מהבאר, לאחר ששתה בירה או משקה חריף אחר, ונהג במצבו זה".

 

עונש הפסילה - עונש אפקטיבי

 

השופט ציין בהחלטתו כי מחובתו של בית המשפט לא רק להעניש את מפרי החוק, אלא גם ליצור מצב בו לא ניתן יהיה לבצע את העבירה פעם נוספת. אי לכך, שלילת רישיון נהיגה בגין נהיגה בשכרות הינה אמצעי ראשוני ואף הכרחי כנגד מי שנתפס כאשר בדמו אלכוהול (בשיעור של כ-1.9 מהמותר). אי לכך, בקשתו של הנאשם לדחות את ביצוע הפסילה נדחתה.

 

השופט צירף לדבריו את פסיקתו של בית המשפט העליון בעניין בקשת עיכוב פסילה אשר הוגשה על ידי אדם שהורשע באי ציות לתמרור המורה על מתן זכות קדימה. במקרה זה הסתיים האירוע בפגיעה בנהג קטנוע.

 

בית המשפט העליון פסק כי עיקרו של עונש פסילת רשיון נהיגה נעוץ באפקטיביות המיידית שלו, שנועדה להגן על הציבור - בין הנוסעים ברכב ובין הולכי רגל, מקום שאדם נמצא אחראי לעבירת תנועה רצינית. היענות לעיכוב ביצוע בעניין זה פירושה מתן היתר לאדם שהורשע בהתנהגות הסוטה מכללי תעבורה בסיסיים לחזור לנהוג בכביש, תוך סיכון הציבור.
 

להפניית שאלה או תגובה בנושא ליחצו כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עבירת נהיגה בשכרות, איך לקבל זיכוי?

מאחר ולא ניתן היה לשלול את גרסת הנאשם כי המאפיינים נערכו לאחר בדיקת הינשוף, זיכה כבוד השופט ש. נחשון את הנאשם מעבירת השכרות, כאשר פסל הן את בדיקת הינשוף והן את בדיקת המאפיינים לאור החריגה מהנהלים... 

בדיקת שכרות

שוטר רשאי לדרוש מנוהג רכב שהיה מעורב בתאונת דרכים או מנוהג רכב שיש לשוטר חשד סביר כי הוא שיכור, להיבדק במועדים ובמקומות שיורה, ומי שנדרש כך חייב להיבדק כאמור... 

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

נעצרתם לבדיקת שכרות? האם מותר לסרב לעבור את הבדיקה? מהי המשמעות המשפטית המקופלת בתוך הסירוב? 

נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים

הנאשם הורשע על פי הודאתו, בנהיגת רכב כשהוא נתון להשפעת משקאות משכרים. מתברר כי בבדיקה שנערכה לנאשם, נמצא בדמו ריכוז אלכוהול בשיעור, שהוא פי שלוש, מהכמות הקבועה בחוק. הנאשם נלכד בכף בעת שנהג רכב הסעות, בזיג זג.  

פסילה בשל נהיגה בשכרות

האם ניתן להימנע מפסילת מינימום של שנתיים לאחר נהיגה בשכרות? מהן הנסיבות המיוחדות אשר בגינן בית המשפט יורה על פסילה לתקופה נמוכה משנתיים? 

נהיגה בשכרות, האם ניתן לחזור מהודאה?

סקירה של פסקי דין העוסקים בהודאת נאשם בעבירה של נהיגה בשכרות וחזרה מהודאותו, באלו מקרים יתיר בית המשפט חזרה מהודאה? 

ה"ינשוף" מזהה לימונענע כמשקה אלכוהולי

במבחני המעבדה אשר נערכו במעבדת מיג"ל בע"מ בראשותו של ד"ר יגאל בר אילן, זיהה המכשיר משקאות קלים כמשקאות אלכוהוליים. הניסוי נערך במעמד קציני משטרה בכירים כגון רב פקד בני סמו ותועדו על ידי צלם משטרתי... 

מאסר בפועל בגין נהיגה בשכרות פעם שנייה

עבירת הנהיגה בשכרות הינה כאמור עבירה חמורה ומסוכנת. כאשר נהג נכנס לרכב על מנת לנהוג בזמן היותו שיכור, הוא מהווה סכנה ממשית לעצמו, לנוסעים עימו ולמשתמשים האחרים בדרך. העונש הראוי נגזר בין היתר, מגובה השכרות. ככל שמדובר בשכרות גבוהה, ראוי שהעונש יהיה גבוה יותר 

בקשה לביטול הרשעה בנהיגה בשכרות אשר ניתנה בהעדר הנאשם

האם בית המשפט יקבל את בקשתו של נאשם לבטל הכרעת דין במסגרתה הוא הורשע בהעדרו בנהיגה בשכרות? 

האם בדיקת ינשוף אשר הצביעה על 290 מ"ג בדיוק תביא להרשעת הנהג?

האם 290 מ"ג בליטר אוויר נשוף היא נהיגה בשכרות? האם הבדיקה הינה עד 290 מ"ג, כולל 290 מ"ג או למעלה מ-290 מ"ג? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.