www.what2do.co.il

גרימת תאונת דרכים עקב שכרות - הרג את חברו הטוב

דרגו את המאמר

גרימת תאונת דרכים עקב שכרות - הרג את חברו הטוב

גזר דין בעקבות גרימת תאונת דרכים בגין שכרות

 

סגן נשיא ביהמ"ש המחוזי בנצרת, השופט יצחק כהן גזר את דינו של ויסאם עבדאלכרים מנצרת יליד 1976, נשוי ואב לשלושה ילדים , שהורשע עפ"י הודאתו בהריגת חברו הטוב בעת תאונת דרכים שארעה תוך נהיגתו ברכב, כשהוא שיכור ובצוע עבירות תעבורה נוספות את העונשים הבאים:

 

  • 26 חודשי מאסר לריצוי בפועל ו- 20 חודשי מאסר על תנאי;
  • פסילה מלקבל או להחזיק רשיון נהיגה בפועל לתקופה של 5 שנים זאת, מעת שחרורו ממאסרו נשוא תיק זה;
  • פסילה מלקבל או להחזיק רשיון נהיגה וזאת על תנאי, לתקופה של שנתיים מתום הפסילה בפועל.


רקע:


על פי כתב האישום ביום 2/9/08 בשעה 03:30, נהג הנאשם ברכב פרטי מכיוון צומת המוביל לנצרת. ליד הנאשם ישב המנוח, עזמי גרייב ז"ל.

השופט הבהיר כי בניגוד לדברי הסניגור – הנאשם נהג את הרכב הפרטי בהיותו שיכור, כך שנמנעה ממנו שליטה ברכב וגרם לסיכון עוברי דרך ובהיותו בקילומטר 22.2 של הכביש, סטה עם רכבו מהשוליים הימניים וירד לתעלה, התנגש בעץ שבתוך התעלה וכתוצאה מכך, נהרג המנוח והנאשם נפגע קל. בעת התאונה מזג האוויר היה נאה, הראות טובה והכביש תקין ויבש.

השופט ציין כי התאונה ומותו של המנוח נגרמו בגלל התנהגותו של הנאשם, העובדה ששתה עובר לנהיגתו, היה במצב אשר מנע ממנו שליטה ברכב, נהג בקלות דעת ונטל סיכון בלתי סביר לאפשרות גרימת התוצאות.

הסדר הטיעון:

 

ב"כ הצדדים הגיעו להסדר טיעון על פיו, יגזר על הנאשם מאסר בפועל בו הרף התחתון 20 חודשי מאסר, הרף העליון 32 חודשי מאסר, מאסר על תנאי ארוך ומשמעותי על פי שיקול דעת בית המשפט, פסילה בפועל, פסילה על תנאי.

יצויין כי בפני ביהמ"ש העיד אבי המנוח, מר גרייב יוסף, עדות מרגשת, בה ציין את היות המנוח והנאשם חברים מילדות, ביקש את רחמי בית המשפט למען הנאשם וציין כיצד מצטער הנאשם צער עמוק על מות חברו הטוב. (פרוטוקול עדותו רצ"ב אף הוא).

השופט כהן ציין כי בצדק ציין התובע, כי תאונות הדרכים הן נגע אותו יש לשרש, מדובר במקרים חמורים ביותר ולצערנו, בכבישי הארץ כתובים מעשים חמורים כמעשי הנאשם לא פעם באותות של דם תוך קיפוח חיי אדם ופציעתם וכי עם כל הצער באשר לטרגדיה בה קופחו חיי חברו של הנאשם, יש להביט גם לאינטרס הציבורי ולגורם ההרתעתי.

לזכותו של הנאשם נזקפו הודאתו, החסכון היקר בזמן, חרטתו הכנה והעובדה שעברו הפלילי אינו כה מכביד ובעברו התעבורתי אין תאונות דרכים.

השופט כהן המליץ בסוף גזר הדין בהתאם להמלצת שרות המבחן, כי השב"ס יעשה ככל שניתן לשלב הנאשם במקום מאסרו בטיפול בנאשמים שגרמו למוות בתאונות דרכים.

להפניית שאלה או תגובה בנושא ליחצו כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עבירת נהיגה בשכרות, איך לקבל זיכוי?

מאחר ולא ניתן היה לשלול את גרסת הנאשם כי המאפיינים נערכו לאחר בדיקת הינשוף, זיכה כבוד השופט ש. נחשון את הנאשם מעבירת השכרות, כאשר פסל הן את בדיקת הינשוף והן את בדיקת המאפיינים לאור החריגה מהנהלים... 

בדיקת שכרות

שוטר רשאי לדרוש מנוהג רכב שהיה מעורב בתאונת דרכים או מנוהג רכב שיש לשוטר חשד סביר כי הוא שיכור, להיבדק במועדים ובמקומות שיורה, ומי שנדרש כך חייב להיבדק כאמור... 

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

נעצרתם לבדיקת שכרות? האם מותר לסרב לעבור את הבדיקה? מהי המשמעות המשפטית המקופלת בתוך הסירוב? 

נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים

הנאשם הורשע על פי הודאתו, בנהיגת רכב כשהוא נתון להשפעת משקאות משכרים. מתברר כי בבדיקה שנערכה לנאשם, נמצא בדמו ריכוז אלכוהול בשיעור, שהוא פי שלוש, מהכמות הקבועה בחוק. הנאשם נלכד בכף בעת שנהג רכב הסעות, בזיג זג.  

פסילה בשל נהיגה בשכרות

האם ניתן להימנע מפסילת מינימום של שנתיים לאחר נהיגה בשכרות? מהן הנסיבות המיוחדות אשר בגינן בית המשפט יורה על פסילה לתקופה נמוכה משנתיים? 

נהיגה בשכרות, האם ניתן לחזור מהודאה?

סקירה של פסקי דין העוסקים בהודאת נאשם בעבירה של נהיגה בשכרות וחזרה מהודאותו, באלו מקרים יתיר בית המשפט חזרה מהודאה? 

ה"ינשוף" מזהה לימונענע כמשקה אלכוהולי

במבחני המעבדה אשר נערכו במעבדת מיג"ל בע"מ בראשותו של ד"ר יגאל בר אילן, זיהה המכשיר משקאות קלים כמשקאות אלכוהוליים. הניסוי נערך במעמד קציני משטרה בכירים כגון רב פקד בני סמו ותועדו על ידי צלם משטרתי... 

מאסר בפועל בגין נהיגה בשכרות פעם שנייה

עבירת הנהיגה בשכרות הינה כאמור עבירה חמורה ומסוכנת. כאשר נהג נכנס לרכב על מנת לנהוג בזמן היותו שיכור, הוא מהווה סכנה ממשית לעצמו, לנוסעים עימו ולמשתמשים האחרים בדרך. העונש הראוי נגזר בין היתר, מגובה השכרות. ככל שמדובר בשכרות גבוהה, ראוי שהעונש יהיה גבוה יותר 

בקשה לביטול הרשעה בנהיגה בשכרות אשר ניתנה בהעדר הנאשם

האם בית המשפט יקבל את בקשתו של נאשם לבטל הכרעת דין במסגרתה הוא הורשע בהעדרו בנהיגה בשכרות? 

האם בדיקת ינשוף אשר הצביעה על 290 מ"ג בדיוק תביא להרשעת הנהג?

האם 290 מ"ג בליטר אוויר נשוף היא נהיגה בשכרות? האם הבדיקה הינה עד 290 מ"ג, כולל 290 מ"ג או למעלה מ-290 מ"ג? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.