www.what2do.co.il

סטיה מעונש מינימלי בגין נהיגה בשכרות

דרגו את המאמר

סטיה מעונש מינימלי בגין נהיגה בשכרות

סטייה מענישת מינימום בעבירה של נהיגה בשכרות, האמנם?

 

שני המשיבים הורשעו בעבירות של נהיגה בשכרות, על פי הודאתם, בבית המשפט לתעבורה בירושלים. על המשיב הראשון, אשר הורשע גם בעבירה של חציית רמזור באור אדום, גזר בית המשפט פסילה מלהחזיק רישיון נהיגה למשך כשנה, וזאת בניכוי 30 ימי הפסילה המנהלית. כמו כן, בית המשפט גזר על משיב זה 250 שעות לתועלת הציבור, קנס בסך 1,500 שקלים ופסילה על תנאי לשלוש חודשים למשך שלוש שנים. על המשיב השני, אשר הורשע "רק" בעבירה של נהיגה בשכרות, בית המשפט גזר פסילה של שלושה חודשים (בניכוי שבעה ימי פסילה מנהלית), קנס בסך 1,500 שקלים ופסילה על תנאי.

 

המדינה הגישה ערעור על קולת גזרי הדין שהוטלו על המשיבים בבית משפט קמא. המדינה טענה כי לצד עבירת נהיגה בשכרות נקבע עונש מינימלי של פסילה למשך שנתיים לפחות. אי לכך,טענה המדינה, סטייתו של בית המשפט השלום מהעונש המינמאלי - דינה להתבטל.

 

בית המשפט המחוזי קיבל את ערעורי המדינה והעמיד את עונשם של המשיבים על פסילה בפועל למשך שנתיים, כקבוע בחוק. בפסק הדין במחוזי נכתב כי החלטתו של בית משפט השלום במקרה דנן הייתה מנוגדת לפסיקת בית המשפט העליון. לא זו אף זו, בית המשפט קבע כי מדובר בלא פחות מ"פגיעה של ממש בתדימתה של מערכת המשפט וחשש לפגיעה באמון הציבור למערכת". בית המשפט הוסיף כי מדובר במשיבים אשר בעברו של כל אחד מהם כ-40 הרשעות.

 

המסגרת המשפטית

 

סעיף 39א לפקודת התעבורה קובע במפורש פסילת מינימום בשל נהיגה בשכרות. על פי סעיף זה, במידה ואדם הורשע בנהיגה בשכרות, דינו (בנוסף לכל עונש אחר) פסילה לתקופה שלא תפחת משנתיים. המשיבים ניסו להפנות את בית המשפט המחוזי לסיפא של סעיף זה הקובעת כי "בית המשפט רשאי, בנסיבות מיוחדות שיפרש בפסק הדין, להורות על פסילה לתקופה קצרה יותר".

 

הלכה פסוקה היא, כי כאשר המחוקק קובע עונש מינימום, מותיר הוא לשופט מרווח מצומצם מאד של שיקול הדעת בבואו לגזור את עונשו של פלוני. יתרה מזאת, מדיניות הענישה של בית המשפט העליון ובית משפט זה בעבירות של נהיגה בשכרות - לפיה אין לסטות מרף הענישה המינימאלי הקבוע בהוראת סעיף 39א לפקודת התעבורה אלא בנסיבות מיוחדות ובמקרים נדירים ביותר - חזרה ונשנתה לא אחת ולא שתיים.

 

"סבורני, כי לא נמצאו נסיבות מיוחדות לסטות מרף הענישה המינימאלי הקבוע בסעיף 39א לפקודת התעבורה, עת העונש שהטיל בית משפט קמא מופרז בקולתו. אף כאן התעלם בית משפט קמא מהוראת סעיף 39א לפקודת התעבורה וההלכה הפסוקה. אין בידי לקבל טעמי בית משפט קמא לסטיה מהעונש המינימאלי שיש להטיל במקרה זה" סיכם השופט החלטתו.

 

להפניית שאלה או תגובה בנושא ליחצו כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עבירת נהיגה בשכרות, איך לקבל זיכוי?

מאחר ולא ניתן היה לשלול את גרסת הנאשם כי המאפיינים נערכו לאחר בדיקת הינשוף, זיכה כבוד השופט ש. נחשון את הנאשם מעבירת השכרות, כאשר פסל הן את בדיקת הינשוף והן את בדיקת המאפיינים לאור החריגה מהנהלים... 

בדיקת שכרות

שוטר רשאי לדרוש מנוהג רכב שהיה מעורב בתאונת דרכים או מנוהג רכב שיש לשוטר חשד סביר כי הוא שיכור, להיבדק במועדים ובמקומות שיורה, ומי שנדרש כך חייב להיבדק כאמור... 

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

נעצרתם לבדיקת שכרות? האם מותר לסרב לעבור את הבדיקה? מהי המשמעות המשפטית המקופלת בתוך הסירוב? 

נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים

הנאשם הורשע על פי הודאתו, בנהיגת רכב כשהוא נתון להשפעת משקאות משכרים. מתברר כי בבדיקה שנערכה לנאשם, נמצא בדמו ריכוז אלכוהול בשיעור, שהוא פי שלוש, מהכמות הקבועה בחוק. הנאשם נלכד בכף בעת שנהג רכב הסעות, בזיג זג.  

פסילה בשל נהיגה בשכרות

האם ניתן להימנע מפסילת מינימום של שנתיים לאחר נהיגה בשכרות? מהן הנסיבות המיוחדות אשר בגינן בית המשפט יורה על פסילה לתקופה נמוכה משנתיים? 

נהיגה בשכרות, האם ניתן לחזור מהודאה?

סקירה של פסקי דין העוסקים בהודאת נאשם בעבירה של נהיגה בשכרות וחזרה מהודאותו, באלו מקרים יתיר בית המשפט חזרה מהודאה? 

ה"ינשוף" מזהה לימונענע כמשקה אלכוהולי

במבחני המעבדה אשר נערכו במעבדת מיג"ל בע"מ בראשותו של ד"ר יגאל בר אילן, זיהה המכשיר משקאות קלים כמשקאות אלכוהוליים. הניסוי נערך במעמד קציני משטרה בכירים כגון רב פקד בני סמו ותועדו על ידי צלם משטרתי... 

מאסר בפועל בגין נהיגה בשכרות פעם שנייה

עבירת הנהיגה בשכרות הינה כאמור עבירה חמורה ומסוכנת. כאשר נהג נכנס לרכב על מנת לנהוג בזמן היותו שיכור, הוא מהווה סכנה ממשית לעצמו, לנוסעים עימו ולמשתמשים האחרים בדרך. העונש הראוי נגזר בין היתר, מגובה השכרות. ככל שמדובר בשכרות גבוהה, ראוי שהעונש יהיה גבוה יותר 

בקשה לביטול הרשעה בנהיגה בשכרות אשר ניתנה בהעדר הנאשם

האם בית המשפט יקבל את בקשתו של נאשם לבטל הכרעת דין במסגרתה הוא הורשע בהעדרו בנהיגה בשכרות? 

האם בדיקת ינשוף אשר הצביעה על 290 מ"ג בדיוק תביא להרשעת הנהג?

האם 290 מ"ג בליטר אוויר נשוף היא נהיגה בשכרות? האם הבדיקה הינה עד 290 מ"ג, כולל 290 מ"ג או למעלה מ-290 מ"ג? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.