www.what2do.co.il

הריגה תוך כדי נהיגה בשכרות - גזר דין לאלכוהוליסט

דרגו את המאמר

הריגה תוך כדי נהיגה בשכרות - גזר דין לאלכוהוליסט
אלכוהוליסט גרם לתאונת דרכים קטלנית תוך נהיגה בשכרות
 
מהו גזר הדין אשר יש להטיל על נאשם אלכוהוליסט אשר גרם למותו של אדם אחר בעקבות תאונת דרכים, וזאת כאשר הוא נוהג בשכרות? האם יש לגזור עליו מאסר בפועל, ואם כן, לכמה זמן?
 
הנאשם נסע בשעת לילה מאוחרת בנתיבי איילון, מדרום לצפון, בנתיב השמאלי ובסמוך למחלף וולפסון. זמן קצר לפני תחילת הנהיגה שתה הנאשם משקה אלכוהולי ובזמן שעלה על ההגה הוא היה נטול תחת השפעת משקאות משכרים (פי 3.5 מהמותר). הכביש אשר שימש את הנאשם בעת התאונה היה תקין, הראות הייתה ברורה, מזג האוויר נאה ובמקום פעלה במלוא עוזה תאורת הרחוב. כמו כן, שדה הראיה של הנאשם היה פתוח לפנים למרחק של מאה מטרים.
 
שאול עזרא ז"ל, נסע באותה העת בנתיב נסיעתו של הנאשם ולפניו, וברכב ישבו עימו שניים מחבריו. לפני רכבו של המנוח, באותו הזמן, נסע על הכביש מיכאל ארליכמן ביחד עם ארבעה חברים ברכבו. 150 מ' לפני שהרכבים הגיעו למחלף וולפסון, הגביר הנאשם את מהירות נסיעתו וכתוצאה מכך פגע עם חזית רכבו בחלק האחורי של רכב המנוח. רכבו של המנוח התסחרר ונתקל במעקה הבטון. לאחר מכן, רכבו של הנאשם פגע גם ברכבו של ארליכמן.
 
המנוח, כתוצאה מהפגיעה הקשה ברכבו, נפצע באורח אנוש בראשו ופונה מהמקום לבית החולים כאשר הוא מחוסר הכרה. כעבור שלושה ימים, בהם נלחם על חייו, נקבע מותו. לנוסעים האחרים נגרמו נזקי גוף ברמות שונות, החל משבר בכתף אשר הצדיק ניתוח ואשפוז, וכלה בפציעות בגפיים ודימומים מוחיים.
 
גזר הדין והעובדה שמדובר באלכוהוליסט צעיר
 
בעקבות האירועים הוגש כנגד הנאשם כתב אישום חמור בגין עבירות הריגה על פי סעיף 298 לחוק העונשין, התשל"ז-1977, נהיגת רכב בשכרות לפי סע' 62(3) לפקודת התעבורה, ונהיגה בקלות ראש שגרמה לחבלה של ממש לפי סע' 62(2) לפקודת התעבורה. הנאשם הודה במיוחס לו בכתב האישום והורשע על פי הודאתו.
 

בית המשפט עמד על נסיבותיו הקשות של הנאשם ועל כך שהן משמשות אותו כשיקול לקולא (העונש על הריגה יכול להגיע גם ל-20 שנות מאסר בפועל). מדובר בבחור בן פחות מ-20, הבכור מבין חמישה אחים, כאשר המשפחה נמצאת בהליכי גירושין קשים וכואבים מהאב. הנאשם נחשף לאורך השנים לויכוחים מרים בין ההורים על רקע מצב כלכלי קשה וקשיים של האב לפרנס את משפחתו. הנאשם סיים 12 שנות לימוד ועבד לפרנסתו כחשמלאי רכב.

 

עם זאת, בהמשך נפל לטיפה המרה, הפסיק את עבודתו ופנה למרכז גמילה במזרח ירושלים. לחובת הנאשם נרשמו בעבר עבירות תעבורה וחלקן מתייחסות התייחסו לנהיגה מסוכנת כמו אי ציות לתמרור עצור, ונהיגה משמאל לקו הפרדה רצוף. הנאשם החל בטיפול במוסד הגמילה ושהה שם שלושה חודשים. עם זאת, לאחר מכן, כאשר יצא לביתו, שתה פעם נוספת אלכוהול והוחזר שוב לטיפול. הוא שיתף פעולה עם הצוות המטפל.

 
בגזר הדין כתב השופט צבי גורפינקל כי בבוא בית המשפט לגזור את דינם של המורשעים בעבירות כה חמורות, עליו לשמש כשופר המעביר לציבור מסר ולחבר מסר חמור - "אין לנהוג תחת השפעת אלכוהול". בית המשפט גזר על הנאשם עונש של שלוש שנים וחצי של מאסר בפועל, 18 חודשי מאסר על תנאי למשך שלוש שנים, ופסילת רישיון נהיגה למשך 15 שנה.
להפניית שאלה או תגובה בנושא ליחצו כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עבירת נהיגה בשכרות, איך לקבל זיכוי?

מאחר ולא ניתן היה לשלול את גרסת הנאשם כי המאפיינים נערכו לאחר בדיקת הינשוף, זיכה כבוד השופט ש. נחשון את הנאשם מעבירת השכרות, כאשר פסל הן את בדיקת הינשוף והן את בדיקת המאפיינים לאור החריגה מהנהלים... 

בדיקת שכרות

שוטר רשאי לדרוש מנוהג רכב שהיה מעורב בתאונת דרכים או מנוהג רכב שיש לשוטר חשד סביר כי הוא שיכור, להיבדק במועדים ובמקומות שיורה, ומי שנדרש כך חייב להיבדק כאמור... 

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

נעצרתם לבדיקת שכרות? האם מותר לסרב לעבור את הבדיקה? מהי המשמעות המשפטית המקופלת בתוך הסירוב? 

נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים

הנאשם הורשע על פי הודאתו, בנהיגת רכב כשהוא נתון להשפעת משקאות משכרים. מתברר כי בבדיקה שנערכה לנאשם, נמצא בדמו ריכוז אלכוהול בשיעור, שהוא פי שלוש, מהכמות הקבועה בחוק. הנאשם נלכד בכף בעת שנהג רכב הסעות, בזיג זג.  

פסילה בשל נהיגה בשכרות

האם ניתן להימנע מפסילת מינימום של שנתיים לאחר נהיגה בשכרות? מהן הנסיבות המיוחדות אשר בגינן בית המשפט יורה על פסילה לתקופה נמוכה משנתיים? 

נהיגה בשכרות, האם ניתן לחזור מהודאה?

סקירה של פסקי דין העוסקים בהודאת נאשם בעבירה של נהיגה בשכרות וחזרה מהודאותו, באלו מקרים יתיר בית המשפט חזרה מהודאה? 

ה"ינשוף" מזהה לימונענע כמשקה אלכוהולי

במבחני המעבדה אשר נערכו במעבדת מיג"ל בע"מ בראשותו של ד"ר יגאל בר אילן, זיהה המכשיר משקאות קלים כמשקאות אלכוהוליים. הניסוי נערך במעמד קציני משטרה בכירים כגון רב פקד בני סמו ותועדו על ידי צלם משטרתי... 

מאסר בפועל בגין נהיגה בשכרות פעם שנייה

עבירת הנהיגה בשכרות הינה כאמור עבירה חמורה ומסוכנת. כאשר נהג נכנס לרכב על מנת לנהוג בזמן היותו שיכור, הוא מהווה סכנה ממשית לעצמו, לנוסעים עימו ולמשתמשים האחרים בדרך. העונש הראוי נגזר בין היתר, מגובה השכרות. ככל שמדובר בשכרות גבוהה, ראוי שהעונש יהיה גבוה יותר 

בקשה לביטול הרשעה בנהיגה בשכרות אשר ניתנה בהעדר הנאשם

האם בית המשפט יקבל את בקשתו של נאשם לבטל הכרעת דין במסגרתה הוא הורשע בהעדרו בנהיגה בשכרות? 

האם בדיקת ינשוף אשר הצביעה על 290 מ"ג בדיוק תביא להרשעת הנהג?

האם 290 מ"ג בליטר אוויר נשוף היא נהיגה בשכרות? האם הבדיקה הינה עד 290 מ"ג, כולל 290 מ"ג או למעלה מ-290 מ"ג? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.