www.what2do.co.il

גרימת תאונה ונהיגה בשיכרות

דרגו את המאמר

גרימת תאונה ונהיגה בשיכרות
גרימת תאונה בגין אי שמירת מרחק תוך כדי נהיגה בשכרות - גזר דין
 
כנגד צעירה הוגש כתב אישום בגין גרימת תאונת דרכים, בעקבות אי שמירת מרחק, וכתוצאה מנהיגה בשכרות. לאחר התאונה נערכה לנאשמת בדיקה אשר הצביעה על אלכוהול בדמה בשיעור של פי שלוש מהמותר. ב"כ של הנאשמת ביקש, לאחר הרשעתה, להפנות את מרשתו לשירות המבחן על מנת לקבל תסקיר בעניינה. לאחר עיון בתסקיר נראה כי מדובר בגרושה שהינה אם לשלושה ילדים קטינים, העובדת כמזכירה ולומדת במקביל לעבודתה לתואר ראשון.
 
על פי תסקיר שירות המבחן, הנאשמת איננה מכורה לאלכוהול ומדובר בתאונה אשר נגרמה כתוצאה מ"מעידה חד פעמית". כמו כן, הנאשמת הייתה מעורבת באירוע לאחר בילוי בליל שבת, והיא חשה אשמה כבדה אשר מלווה אותה בגין מעשיה. תסקיר שירות המבחן הצביע על אישה נורמטיבית בעלת ערכים, אשר האירוע נשוא כתב האישום מהווה אפוא מאורע חריג בשגרת חייה. שירות המבחן המליץ לסיים את ההליך המשפטי כנגד הנאשמת בעבודות שירות לציבור, בתור ענישה הרתעתית וחינוכית.
 
בית המשפט קבע כי הוא מתרשם לחיוב מאישיותה של הנאשמת, שכן מדובר באישה בעלת רמת אישיות גבוהה, אשר בחזקתה שלוש ילדים והוא מופקדת על קיומם וחינוכם היומיומי. כמו כן, צוין כי הנאשמת הפנימה את הלקח בגין מעשיה והיא נוטלת אחריות מלאה לתאונה.
 
עם זאת, בית המשפט קבע כי לא ניתן להתעלם מכך שהנאשם נכנס לנהוג ברכב מנועי כשהיא בגילופין, וזאת מתוך מודעות שהיא עוברת עבירה. כמו כן, בגזר הדין צוין כי "המחוקק, לצד העבירה של נהיגה בשכרות, קבע עונש מינימום של שנתיים ולא בכדי. עונש זה מוטל על נהגים שיכורים אף אם לא התרחשה תאונה. קל וחומר, בן בנו של קל וחומר, כשזו התרחשה".
 
שיקולי ענישה - נהיגה בשכרות וגרימת תאונה
 
בבוא בית המשפט לשקול מהי הענישה הראויה שיש להטיל על נהג שיכור שגרם לתאונת דרכים, עליו להתייחס למספר היבטים. ראשית, ישנו מתח בין הצורך לפגוע בנאשם על ידי הענשתו, לבין הצורך להתחשב בנסיבותיו האישיות של האחרון. שנית, הענישה צריכה להיות אפוא דו-ערכית. לאמור, מעמידה במרכז גם את עיקרון האינדיבידואליות לצד שיקולי הענישה הנגזרים מזכותו של הציבור למגר מתוכו את עבריינות התנועה.
 
ברור כי הענשת אדם נורמיטיבי, אשר מעד בניגוד לאורח חייו הרגיל, איננה זהה לענישתו של עבריין אשר עבריינותו אומנתו. אצל הראשון, התפקחותו ממעורבות באירוע בעל אופי פלילי גורמת לו לטלטלה תודעתית. תוצאותיה של טלטלה זו הינו בושה, כלימה, התייסרות ורגשי אשם. לעומתו, השני, בז לחוק ולתקנות, עבורו רמיסת אלו הינה דרך חיים, ואין מנוס מלהטיל עליו ענישה מרתיעה.
 
במקרה דנן, בית המשפט קבע כי ככל שמדובר בעבירה של נהיגה בשכרות, יש להתייחס למספר גורמים כגון רמת האלכוהול אשר אובחנה אצל הנאשם והאם מדובר בנהיגה בשכרות שגרמה לתאונת דרכים. כמו כן, על בית המשפט להתייחס לשאלה האם מדובר ברכב המשמש את הנאשם לפרנסתו (לדוגמא, נהג הסעות או נהג מונית) והאם הנאשם שיתף פעולה עם השוטרים והחוקרים.
 
בסופו של היום, בית המשפט הטיל על הנאשמת עונש פסילה של שנה, 100 שעות שירות לציבור, וארבע חודשי פסילה על תנאי. (ניתן ב-7 לאפריל 2005).
להפניית שאלה או תגובה בנושא ליחצו כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עבירת נהיגה בשכרות, איך לקבל זיכוי?

מאחר ולא ניתן היה לשלול את גרסת הנאשם כי המאפיינים נערכו לאחר בדיקת הינשוף, זיכה כבוד השופט ש. נחשון את הנאשם מעבירת השכרות, כאשר פסל הן את בדיקת הינשוף והן את בדיקת המאפיינים לאור החריגה מהנהלים... 

בדיקת שכרות

שוטר רשאי לדרוש מנוהג רכב שהיה מעורב בתאונת דרכים או מנוהג רכב שיש לשוטר חשד סביר כי הוא שיכור, להיבדק במועדים ובמקומות שיורה, ומי שנדרש כך חייב להיבדק כאמור... 

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

נעצרתם לבדיקת שכרות? האם מותר לסרב לעבור את הבדיקה? מהי המשמעות המשפטית המקופלת בתוך הסירוב? 

נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים

הנאשם הורשע על פי הודאתו, בנהיגת רכב כשהוא נתון להשפעת משקאות משכרים. מתברר כי בבדיקה שנערכה לנאשם, נמצא בדמו ריכוז אלכוהול בשיעור, שהוא פי שלוש, מהכמות הקבועה בחוק. הנאשם נלכד בכף בעת שנהג רכב הסעות, בזיג זג.  

פסילה בשל נהיגה בשכרות

האם ניתן להימנע מפסילת מינימום של שנתיים לאחר נהיגה בשכרות? מהן הנסיבות המיוחדות אשר בגינן בית המשפט יורה על פסילה לתקופה נמוכה משנתיים? 

נהיגה בשכרות, האם ניתן לחזור מהודאה?

סקירה של פסקי דין העוסקים בהודאת נאשם בעבירה של נהיגה בשכרות וחזרה מהודאותו, באלו מקרים יתיר בית המשפט חזרה מהודאה? 

ה"ינשוף" מזהה לימונענע כמשקה אלכוהולי

במבחני המעבדה אשר נערכו במעבדת מיג"ל בע"מ בראשותו של ד"ר יגאל בר אילן, זיהה המכשיר משקאות קלים כמשקאות אלכוהוליים. הניסוי נערך במעמד קציני משטרה בכירים כגון רב פקד בני סמו ותועדו על ידי צלם משטרתי... 

מאסר בפועל בגין נהיגה בשכרות פעם שנייה

עבירת הנהיגה בשכרות הינה כאמור עבירה חמורה ומסוכנת. כאשר נהג נכנס לרכב על מנת לנהוג בזמן היותו שיכור, הוא מהווה סכנה ממשית לעצמו, לנוסעים עימו ולמשתמשים האחרים בדרך. העונש הראוי נגזר בין היתר, מגובה השכרות. ככל שמדובר בשכרות גבוהה, ראוי שהעונש יהיה גבוה יותר 

בקשה לביטול הרשעה בנהיגה בשכרות אשר ניתנה בהעדר הנאשם

האם בית המשפט יקבל את בקשתו של נאשם לבטל הכרעת דין במסגרתה הוא הורשע בהעדרו בנהיגה בשכרות? 

האם בדיקת ינשוף אשר הצביעה על 290 מ"ג בדיוק תביא להרשעת הנהג?

האם 290 מ"ג בליטר אוויר נשוף היא נהיגה בשכרות? האם הבדיקה הינה עד 290 מ"ג, כולל 290 מ"ג או למעלה מ-290 מ"ג? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.