הפקרה לאחר פגיעה בתאונה שנגרמה תחת השפעת משקאות משכרים
דרגו את המאמר |
|
בסוף חודש ינואר 2011, הנאשם נהג ברכב תחת השפעת משקאות משכרים, ללא רישיון נהיגה תקף וללא פוליסת ביטוח בת תוקף. במהלך הנסיעה הוא לא שמר על מרחק וכתוצאה מכך גרם לתאונת דרכים עם נפגעים ועזב את מקום התאונה מבלי להושיט עזרה לנהגת המעורבת ומבלי שמסר את פרטיו. בית משפט השלום לתעבורה בחיפה נדרש לקבוע את עונשו בגין העבירות שביצע.
הנאשם הורשע פעמיים בעבירה של נהיגה בשכרות
על פי עובדות כתב האישום, הנאשם בעל רישיון נהיגה משנת 1995 ולחובתו 14 הרשעות קודמות, כולל הרשעות בעבירה של נהיגה בשכרות וגרימת תאונת דרכים. המאשימה הדגישה את חומרת העבירות של תאונת פגע וברח, ולנוכח עברו התעבורתי עתרה להטיל עליו מאסר בפועל לתקופה של 12 חודשים, פסילת רישיון נהיגה שלא תפחת מארבע שנים, מאסר על תנאי וקנס כספי.
הסנגור ציין כי הנאשם הודה במעשים המיוחסים לו בהזדמנות הראשונה, לקח אחריות על התנהגותו והביע צער רב וחרטה כנה. כמו כן, הוא שילם פיצוי ניכר למתלוננת בגין הנזק שגרם לה והביע נכונות להשתקם ולהשתלב בהליך הטיפולי שהוצע לו במסגרת שירות המבחן.
מתסקיר שירות המבחן עלה כי עבירת התעבורה האחרונה של הנאשם היא משנת 2011, ומאז הוא לא נוהג ואף לא חידש את הרישיון. הנאשם קיבל אחריות מלאה על מעשיו, וגילה אמפתיה לקרבן העבירה, לפיכך המליץ קצין המבחן לשלבו בקבוצה טיפולית בתחום התעבורה, תשלום פיצויים למתלוננת והטלת עונש מאסר בדרך של עבודות שירות, לאחר שנמצא מתאים לריצוי עונש מאסר בדרך זו.
בית המשפט קבע כי אין מקום להימנע מהטלת עונש מאסר בפועל
לאחר שמיעת טענות הצדדים, התרשם בית המשפט כי הנאשם הורשע בעבירות חמורות ביותר והורשע פעמיים בעבירה של נהיגה בשכרות, לפיכך סבר כי הסכנה שבנהיגה תחת השפעת משקאות משכרים התממשה במקרה זה והנאשם גרם לתאונת דרכים והפקיר את הנהגת שנפצעה. בנוסף נהג ללא רישיון נהיגה תקף וללא פוליסת ביטוח תקפה. לכן מדובר בנסיבות חמורות, המעידות בין היתר על הלך נפש של פזיזות אצל הנאשם.
יחד עם זאת בית המשפט התחשב בנסיבותיו האישיות של הנאשם, הביא בחשבון את הודאתו, קבלת אחריות והבעת החרטה, אך קבע כי במקרה זה אין מקום לסטות ממתחם העונש ההולם ולהימנע מהטלת עונש מאסר בפועל.
בנסיבות אלה גזר בית המשפט על הנאשם מאסר על תנאי לתקופה של שבעה חודשים שלא יעבור בתוך שלוש שנים עבירות של נהיגה בשכרות או תחת השפעת משקאות משכרים, נהיגה בזמן פסילה, עזיבת מקום תאונה ללא מסירת פרטים ועבירה של הפקרה לאחר פגיעה.
בנוסף גזר עליו ארבעה חודשי מאסר בפועל לריצוי בעבודות שירות, צו מבחן לתקופה של ששה חודשים, פיצוי כספי בסך 2,000 שקלים לנהגת המעורבת ופסילת רישיון נהיגה לתקופה של 20 חודשים בפועל ופסילה על תנאי לתקופה של ששה חודשים על תנאי למשך שלוש שנים.
ת"ד 8026-08-14