www.what2do.co.il

נהג הורשע בגין נהיגה בשכרות ולא התייצב לדיון מחמת מוות במשפחה

דרגו את המאמר

נהג הורשע בגין נהיגה בשכרות ולא התייצב לדיון מחמת מוות במשפחה

נהג שהורשע בעבירה של נהיגה בשכרות, לא הגיע לבית המשפט לתעבורה, בעקבות מוות במשפחתו, ועל כן השופט גזר את העונש בהיעדרו. הנהג הגיש ערעור וטען כי לא ניתנה לו הזכות היסודית להתגונן, והעונש שנקבע הוא כבד מדי ביחס לעבירה שביצע.

 

במהלך חודש יוני 2014, נתפס הנאשם סמוך לשעה שתיים בלילה, כשהוא נוהג בכביש בצפון הארץ, תחת השפעת אלכוהול. מתוצאות בדיקת ינשוף נמצא אצלו ריכוז אלכוהול של 340 מ"ג בליטר אויר נשוף, ובנוסף הוא נהג ללא רישיון נהיגה תקף במשך חמש שנים. בנסיבות אלה הנאשם זומן לדיון משפטי, שנקבע כחודש ימים לאחר האירוע.

 

עם זאת הנאשם לא התייצב לדיון, על כן נאלץ בית משפט לתעבורה בחיפה לגזור עליו עונש בהיעדרו, והשית עליו פסילת רישיון נהיגה למשך 30 חודשים, קנס בסך 2,500 שקלים ופסילה על תנאי.

 

הנאשם שכח את מועד הדיון עקב האבל בו היה שרוי 

 

לאחר מתן העונש, הגיש הנאשם בקשה בפני בית המשפט המחוזי בחיפה לביטול פסק הדין, בטענה כי סבתו נפטרה כשבוע ימים לפני מועד הדיון, והוא שכח את התאריך עקב האבל בו היה שרוי. עוד טען כי הוא אינו מודה בעובדות כתב האישום, ודחיית בקשתו לביטול פסק הדין סוגרת בפניו את האפשרות להוכיח טענותיו.

 

בית משפט לתעבורה דחה את הבקשה בטענה כי פסק הדין ניתן שבוע לאחר מועד הפטירה, וכי היה לו די זמן להודיע ולבקש דחייה. עוד ציין כי בלבול ושכחה אינם מהווים עילה לביטול משפט תעבורה, בייחוד כאשר לא הוכח חשש לעיוות פסק הדין. והדגיש שלא מדובר רק בנהיגה בשכרות, אלא במי שנהג ברכב כשרישיון הנהיגה שלו פקע לפני חמש שנים.

 

מנגד טען הנאשם כי הטלת פסילה למשך 30 חודשים מהווה עיוות דין המצדיק ביטול פסק הדין. לדבריו, לפי ריכוז האלכוהול שנמצא בבדיקה, העונש הצפוי הינו פסילת רישיון נהיגה לתקופה של פחות מ 12 חודשים.

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים, ציין בית המשפט כי זכותו של הנאשם להיות נוכח במשפט, במועד שנקבע, אם יבחר בכך. אולם הדגיש כי יש לא מעט נאשמים בעבירות תנועה, אשר בוחרים שלא להתייצב לדיו, בשל טעמים שונים, ואף זו זכותם.

 

ההסבר להיעדרות מהדיון אינו מצדיק את ביטול פסק הדין

 

במקרה זה השופט השתכנע כי ההסבר שניתן לפשר העדרו של המערער מן הדיון, בשל שכחה מחמת האבל בו היה נתון, אינו מצדיק ביטול פסק הדין, והוא היה יכול למצוא את הזמן להגיש בקשה לדחות את הדיון למועד אחר.

 

עם זאת, בהתחשב ברמת ריכוז האלכוהול שנמצאה, ובהתחשב בעובדה שתוקף רישיון הנהיגה שלו פקע, מצא כי בית משפט קמא החמיר עם הנאשם במידה המצדיקה קיצור תקופה הפסילה. על כן הערעור התקבל באופן שתקופת פסילת רישיון הנהיגה של המערער בפועל תעמוד על 24 חודשים, במקום 30 חודשים, ויתר רכיבי העונש יוותרו על כנם.

 

עפ"ת 62721-09-14 

להפניית שאלה או תגובה בנושא ליחצו כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עבירת נהיגה בשכרות, איך לקבל זיכוי?

מאחר ולא ניתן היה לשלול את גרסת הנאשם כי המאפיינים נערכו לאחר בדיקת הינשוף, זיכה כבוד השופט ש. נחשון את הנאשם מעבירת השכרות, כאשר פסל הן את בדיקת הינשוף והן את בדיקת המאפיינים לאור החריגה מהנהלים... 

בדיקת שכרות

שוטר רשאי לדרוש מנוהג רכב שהיה מעורב בתאונת דרכים או מנוהג רכב שיש לשוטר חשד סביר כי הוא שיכור, להיבדק במועדים ובמקומות שיורה, ומי שנדרש כך חייב להיבדק כאמור... 

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

נעצרתם לבדיקת שכרות? האם מותר לסרב לעבור את הבדיקה? מהי המשמעות המשפטית המקופלת בתוך הסירוב? 

נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים

הנאשם הורשע על פי הודאתו, בנהיגת רכב כשהוא נתון להשפעת משקאות משכרים. מתברר כי בבדיקה שנערכה לנאשם, נמצא בדמו ריכוז אלכוהול בשיעור, שהוא פי שלוש, מהכמות הקבועה בחוק. הנאשם נלכד בכף בעת שנהג רכב הסעות, בזיג זג.  

פסילה בשל נהיגה בשכרות

האם ניתן להימנע מפסילת מינימום של שנתיים לאחר נהיגה בשכרות? מהן הנסיבות המיוחדות אשר בגינן בית המשפט יורה על פסילה לתקופה נמוכה משנתיים? 

נהיגה בשכרות, האם ניתן לחזור מהודאה?

סקירה של פסקי דין העוסקים בהודאת נאשם בעבירה של נהיגה בשכרות וחזרה מהודאותו, באלו מקרים יתיר בית המשפט חזרה מהודאה? 

ה"ינשוף" מזהה לימונענע כמשקה אלכוהולי

במבחני המעבדה אשר נערכו במעבדת מיג"ל בע"מ בראשותו של ד"ר יגאל בר אילן, זיהה המכשיר משקאות קלים כמשקאות אלכוהוליים. הניסוי נערך במעמד קציני משטרה בכירים כגון רב פקד בני סמו ותועדו על ידי צלם משטרתי... 

מאסר בפועל בגין נהיגה בשכרות פעם שנייה

עבירת הנהיגה בשכרות הינה כאמור עבירה חמורה ומסוכנת. כאשר נהג נכנס לרכב על מנת לנהוג בזמן היותו שיכור, הוא מהווה סכנה ממשית לעצמו, לנוסעים עימו ולמשתמשים האחרים בדרך. העונש הראוי נגזר בין היתר, מגובה השכרות. ככל שמדובר בשכרות גבוהה, ראוי שהעונש יהיה גבוה יותר 

בקשה לביטול הרשעה בנהיגה בשכרות אשר ניתנה בהעדר הנאשם

האם בית המשפט יקבל את בקשתו של נאשם לבטל הכרעת דין במסגרתה הוא הורשע בהעדרו בנהיגה בשכרות? 

האם בדיקת ינשוף אשר הצביעה על 290 מ"ג בדיוק תביא להרשעת הנהג?

האם 290 מ"ג בליטר אוויר נשוף היא נהיגה בשכרות? האם הבדיקה הינה עד 290 מ"ג, כולל 290 מ"ג או למעלה מ-290 מ"ג? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.