www.what2do.co.il

נהג בשכרות ולא ציית לאור אדום, מה העונש?

דרגו את המאמר

נהג בשכרות ולא ציית לאור אדום, מה העונש?

בחודש דצמבר 2014, סמוך לשעה תשע בערב, הנאשם נהג ברכב מסחרי, ברחוב מרכזי בעיר חולון. כאשר התקרב לצומת, הוא לא ציית לאור אדום ברמזור, ונעצר על ידי ניידת משטרה. בעת העצירה הנאשם התנדנד ומפיו נדף מפיו ריח עז של אלכוהול. מבדיקת שכרות שבוצעה נמדד בגופו ריכוז של 1260 מיקרוגרם אלכוהול בליטר אויר נשוף.

 

הנאשם הודה בעובדות כתב האישום והורשע בעבירות של נהיגה בשכרות, נהיגה תחת השפעת אלכוהול ונהיגה בקלות ראש. על פי בקשתו צורף לתיק כתב אישום נוסף שהוגש נגדו בגין נהיגה בשכרות, שבו נמדד בגופו אלכוהול בליטר אויר נשוף בריכוז של 425 מיקרוגרם. בית משפט השלום לתעבורה בתל אביב - יפו נדרש לקבוע את עונשו.

 

הנאשם שהה במעצר בית למשך תקופה של כחצי שנה

 

החל ממועד האירוע, נפסל רישיון הנהיגה של הנאשם והוא נמצא במעצר בית תחת פיקוח אלקטרוני, מלבד יציאה למפגשים שבועיים בעמותה לנפגעי אלכוהול ושעות התאווררות. המאשימה עתרה להטלת עונש של מאסר בפועל, והנאשם נשלח למתן תסקיר משירות המבחן.

 

מהתסקיר עלה כי הנאשם עלה ארצה בשנת 2000, הוא סיים 11 שנות לימוד והשתלב בעבודה בתחום הניקיון. לפני כעשר שנים הוא החל להשתמש באלכוהול, ובעקבות האירועים הוא החל טיפול שיקומי במסגרת פרטנית וקבוצתית וכיום סובל מתלות קלה באלכוהול. המאשימה ציינה כי לנאשם רישיון נהיגה מאז שנת 2001, ונצברו לחובתו 24 הרשעות קודמות בגין עבירות תנועה, לרבות שתי הרשעות נהיגה תחת השפעת אלכוהול, כאשר באחת מהן הורשע בגרימת תאונת דרכים עקב נהיגה בקלות ראש.

 

מנגד ציין הסנגור כי לנאשם אין עבר פלילי והוא מכיר בבעייתו בנוגע לצריכת האלכוהול והחל בהליך שיקום. הסנגור טען כי יש להתחשב בהודאתו של הנאשם ולהביא בחשבון את התקופה שבה היה נתון במעצר בית, והעובדה שעקב כך פרנסתו נפגעה. הסנגור הוסיף כי הנאשם לא הורשע מעולם בנהיגה בזמן פסילה, וחלפו שמונה שנים ממועד ביצוע העבירות הקודמות בגין נהיגה תוך שימוש באלכוהול. לכן ביקש להסתפק בעונש מאסר על תנאי ופסילה. או לחלופין בהטלת מאסר לריצוי בדרך של עבודות שירות וצו מבחן לשם השלמת ההליך השיקומי.

 

בית המשפט גזר על הנאשם עבודות שירות למשך חצי שנה

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים, קבע בית המשפט כי מאחר שמדובר בשני אירועים נפרדים, יש לקבוע את מתחם העונש ההולם בגין כל אחד מהם בנפרד. באירוע הראשון הנאשם נהג בשעת ערב ולא ציית לאור אדום, במצב שבו לא היה כשיר על פי מאפייני ההתנהגות. ולמרבה המזל לא אירעה תאונת דרכים. והאירוע השני הוא של נהיגה בשכרות בכמות בינונית בשעות הערב.

 

בית המשפט הגיע למסקנה כי במקרה זה יש בכוחם של שיקולי השיקום, כדי להצדיק חריגה מסוימת לקולא ממתחם הענישה, על כן גזר עליו מאסר בפועל לתקופה של חצי שנה לריצוי בדרך של עבודות שירות, פסילה בפועל מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של חמש שנים, צו מבחן לתקופה של 15 חודשים, מאסר על תנאי למשך שלוש שנים וקנס בסכום של 2500 שקלים.

 

פ"ל 4109-12-14 

להפניית שאלה או תגובה בנושא ליחצו כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עבירת נהיגה בשכרות, איך לקבל זיכוי?

מאחר ולא ניתן היה לשלול את גרסת הנאשם כי המאפיינים נערכו לאחר בדיקת הינשוף, זיכה כבוד השופט ש. נחשון את הנאשם מעבירת השכרות, כאשר פסל הן את בדיקת הינשוף והן את בדיקת המאפיינים לאור החריגה מהנהלים... 

בדיקת שכרות

שוטר רשאי לדרוש מנוהג רכב שהיה מעורב בתאונת דרכים או מנוהג רכב שיש לשוטר חשד סביר כי הוא שיכור, להיבדק במועדים ובמקומות שיורה, ומי שנדרש כך חייב להיבדק כאמור... 

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

נעצרתם לבדיקת שכרות? האם מותר לסרב לעבור את הבדיקה? מהי המשמעות המשפטית המקופלת בתוך הסירוב? 

נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים

הנאשם הורשע על פי הודאתו, בנהיגת רכב כשהוא נתון להשפעת משקאות משכרים. מתברר כי בבדיקה שנערכה לנאשם, נמצא בדמו ריכוז אלכוהול בשיעור, שהוא פי שלוש, מהכמות הקבועה בחוק. הנאשם נלכד בכף בעת שנהג רכב הסעות, בזיג זג.  

פסילה בשל נהיגה בשכרות

האם ניתן להימנע מפסילת מינימום של שנתיים לאחר נהיגה בשכרות? מהן הנסיבות המיוחדות אשר בגינן בית המשפט יורה על פסילה לתקופה נמוכה משנתיים? 

נהיגה בשכרות, האם ניתן לחזור מהודאה?

סקירה של פסקי דין העוסקים בהודאת נאשם בעבירה של נהיגה בשכרות וחזרה מהודאותו, באלו מקרים יתיר בית המשפט חזרה מהודאה? 

ה"ינשוף" מזהה לימונענע כמשקה אלכוהולי

במבחני המעבדה אשר נערכו במעבדת מיג"ל בע"מ בראשותו של ד"ר יגאל בר אילן, זיהה המכשיר משקאות קלים כמשקאות אלכוהוליים. הניסוי נערך במעמד קציני משטרה בכירים כגון רב פקד בני סמו ותועדו על ידי צלם משטרתי... 

מאסר בפועל בגין נהיגה בשכרות פעם שנייה

עבירת הנהיגה בשכרות הינה כאמור עבירה חמורה ומסוכנת. כאשר נהג נכנס לרכב על מנת לנהוג בזמן היותו שיכור, הוא מהווה סכנה ממשית לעצמו, לנוסעים עימו ולמשתמשים האחרים בדרך. העונש הראוי נגזר בין היתר, מגובה השכרות. ככל שמדובר בשכרות גבוהה, ראוי שהעונש יהיה גבוה יותר 

בקשה לביטול הרשעה בנהיגה בשכרות אשר ניתנה בהעדר הנאשם

האם בית המשפט יקבל את בקשתו של נאשם לבטל הכרעת דין במסגרתה הוא הורשע בהעדרו בנהיגה בשכרות? 

האם בדיקת ינשוף אשר הצביעה על 290 מ"ג בדיוק תביא להרשעת הנהג?

האם 290 מ"ג בליטר אוויר נשוף היא נהיגה בשכרות? האם הבדיקה הינה עד 290 מ"ג, כולל 290 מ"ג או למעלה מ-290 מ"ג? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.