נמלט מהשוטרים לאחר שנתפס נוהג בשכרות
דרגו את המאמר |
|

נמלט מהשוטרים לאחר שנתפס נוהג בשכרות
שוטרי תנועה תל אביביים עצרו בצומת מרומזרת בעיר והבחינו שהנהג שעצר לידם משעין ראשו על החלון ונראה ישן. השניים אשר היו ברכב אזרחי, סימנו לו כי הם שוטרים וביקשו ממנו לעצור. הנהג סימן כי הבין את מבוקשם של השניים אך במקום לעצור, פתח במנוסה והחל לברוח מהם תוך כדי שהוא חוצה רמזור אדום מלא.
לא הלך ישר על הקו, עמד לא יציב, הדיף ריח אלכוהול מפיו
לאחר מרדף בשילוב עם מספר ניידות, נתפס החשוד והתבקש להעניק בדיקת אלכוהול בנשיפה. לאחר שכל הבדיקות נכשלו, ביקשו השוטרים מן הנהג לבצע מבחני יציבות פשוטים כגון הליכה על קו ישר, חיבור אצבעות ימין ושמאל ועמידה יציבה. הנהג כשל בכולם, אך משום שלא הצליחו לגבות ממנו נשיפת אלכוהול, נלקח האחרון איתם לבית החולים איכילוב על מנת להעניק בדיקת דם.
בבית החולים סרב הנהג להעניק את דגימת הדם ובבית המשפט טען כי הוא כופר בהאשמות, שתה רק בירה אחת ולא היה שיכור כלל. בנוסף הוא הודה כי ברח מן השוטרים אך זו משום שנסעו ברכב אזרחי וחשש כי הם אנשים אחרים הרוצים לבקש רעתו.
בית המשפט הרשיע את הנהג בנהיגה בשכרות אף מבלי להסתמך על נתונים "אמפריים" של בדיקות דם או נשיפה. יודגש כי די היה בהכשלתו את מכשיר הינשוף (ע"י טענת אסטמה ללא סימוכין רפואיים בבית המשפט) כדי לקבוע כי מדובר בסירוב לבדיקת שכרות. כמו כן, הנאשם סירב להעניק בדיקת דם בתירוצים משונים ונכשל במבחני היציבות. לסיכום, שמרו על עצמכם ועל תנהגו בגילופין. במידה ונתפסתם, המנעות מבדיקה או שקרים לא ייזכו אתכם בבית המשפט, בו נוטים השופטים להאמין לשוטרים לפני שהם מקבלים את גרסת הנהגים.