www.what2do.co.il

מהו עונשו של נהג שהודה בעבירה של נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים?

דרגו את המאמר

מהו עונשו של נהג שהודה בעבירה של נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים?

גבר כבן 46 ללא עבר פלילי, הודה כי נהג תחת השפעת משקאות משכרים אולם טען כי מדובר במעידה חד פעמית, והוא זקוק לרישיון נהיגה לצורך פרנסתו ופרנסת בנו הקטין. בית משפט השלום לתעבורה בפתח תקווה נדרש לקבוע את עונשו בהתאם לפגיעה בערך החברתי כתוצאה מביצוע העבירה וביחס לנסיבותיו האישיות של הנאשם.

 

הנאשם בעל רישיון נהיגה מאז משנת 2005, לחובתו שלוש הרשעות קודמות בתחום התעבורה בגין נהיגה ללא רישיון בתוקף, אי מסירת פרטים ונהיגה בשכרות משנת 2009. הנאשם הודה בביצוע העבירה המיוחסת לו בכתב האישום, של נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים.

 

בעקבות הודאתו הצדדים הגיעו להסדר טיעון במסגרתו עתרו להשית עליו שלושה חודשי מאסר לריצוי בדרך של עבודות שירות, צו מבחן בהיקף של 150 שעות, פסילת רישיון נהיגה, פסילה על תנאי, קנס ומאסר על תנאי. אולם הצדדים לא הגיעו להסכמה ביחס לתקופת השלילה.

 

הנאשם הביע נכונות להשתתף בתכנית טיפולית חינוכית חרף מגבלות השפה

 

מתסקיר שירות המבחן עלה כי הנאשם כבן 46 ואב לילד, הביע חרטה על מעשיו, וטען כי אינו סובל מבעיית התמכרות לאלכוהול והעבירה בוצעה על רקע חברתי ומזדמן. עוד עלה כי הוא בעל עסק עצמאי ובמסגרת עבודתו הוא נדרש לרישיון נהיגה, על מנת שיוכל להתנייד ברחבי הארץ בין לקוחותיו.

 

קצין המבחן התרשם כי מדובר באדם המנהל מערכת ערכים נורמטיבית, עם זאת הוא מגלה התנהגות לא זהירה בתחום הנהיגה בשילוב עם אלכוהול, על כן ראה חשיבות רבה בשילובו בתכנית טיפולית המתמקדת במניעת נהיגה תחת השפעת אלכוהול, אולם ציין כי מאחר והנאשם אינו דובר עברית, אין אפשרות לשלבו בתכנית מסוג זה.

 

למרות מגבלות השפה הנאשם הביע נכונות להשתתף בטיפול, ועל כן המליץ קצין המבחן להשית עליו עונש חינוכי וקונקרטי במסגרת צו שירות לתועלת ציבור בהיקף של 150 שעות והטלת צו מבחן למשך שנה.

 

מדובר בעבירה חמורה ומסוכנת הן לנהג והן ליתר המשתמשים בדרך

 

בקביעת מתחם העונש ההולם, נדרש בית המשפט להתחשב בערך החברתי שנפגע מביצוע העבירה, בנסיבות הקשורות לביצוע ובמדיניות הענישה המקובלת. וציין כי מתחם העונש בגין נהיגה תחת השפעת אלכוהול נע בין 3 חודשי פסילת רישיון ועד 24 חודשים, פסילה על תנאי וקנס, ובמקרים מסוימים יוטל בנוסף גם עונש לריצוי בעבודות שירות או צו שירות לתועלת ציבור.

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים, החליט בית המשפט לכבד את הסדר הטיעון ברף הנמוך, וגזר עליו צו מבחן לפיו הנאשם יהיה בפיקוח שרות המבחן למשך שנה, במסגרתו ישתתף בקבוצה טיפולית העוסקת במניעת נהיגה תחת השפעת אלכוהול, בצירוף צו שירות לתועלת הציבור בהיקף 150 שעות, ומאסר על תנאי בן תשעה חודשים למשך שלוש שנים.

 

כמו כן רישיון הנהיגה של הנאשם ייפסל לתקופה של 16 חודשים בניכוי ימי פסילה מנהלית, וייפסל על תנאי לתקופה של 3 חודשים למשך 3 שנים, ובנוסף הוטל עליו קנס בסך 1,500 שקלים.

 

תתע"א 5215-12-13

להפניית שאלה או תגובה בנושא ליחצו כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

עבירת נהיגה בשכרות, איך לקבל זיכוי?

מאחר ולא ניתן היה לשלול את גרסת הנאשם כי המאפיינים נערכו לאחר בדיקת הינשוף, זיכה כבוד השופט ש. נחשון את הנאשם מעבירת השכרות, כאשר פסל הן את בדיקת הינשוף והן את בדיקת המאפיינים לאור החריגה מהנהלים... 

בדיקת שכרות

שוטר רשאי לדרוש מנוהג רכב שהיה מעורב בתאונת דרכים או מנוהג רכב שיש לשוטר חשד סביר כי הוא שיכור, להיבדק במועדים ובמקומות שיורה, ומי שנדרש כך חייב להיבדק כאמור... 

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

בדיקת שכרות, האם מותר לסרב?

נעצרתם לבדיקת שכרות? האם מותר לסרב לעבור את הבדיקה? מהי המשמעות המשפטית המקופלת בתוך הסירוב? 

נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים

הנאשם הורשע על פי הודאתו, בנהיגת רכב כשהוא נתון להשפעת משקאות משכרים. מתברר כי בבדיקה שנערכה לנאשם, נמצא בדמו ריכוז אלכוהול בשיעור, שהוא פי שלוש, מהכמות הקבועה בחוק. הנאשם נלכד בכף בעת שנהג רכב הסעות, בזיג זג.  

פסילה בשל נהיגה בשכרות

האם ניתן להימנע מפסילת מינימום של שנתיים לאחר נהיגה בשכרות? מהן הנסיבות המיוחדות אשר בגינן בית המשפט יורה על פסילה לתקופה נמוכה משנתיים? 

נהיגה בשכרות, האם ניתן לחזור מהודאה?

סקירה של פסקי דין העוסקים בהודאת נאשם בעבירה של נהיגה בשכרות וחזרה מהודאותו, באלו מקרים יתיר בית המשפט חזרה מהודאה? 

ה"ינשוף" מזהה לימונענע כמשקה אלכוהולי

במבחני המעבדה אשר נערכו במעבדת מיג"ל בע"מ בראשותו של ד"ר יגאל בר אילן, זיהה המכשיר משקאות קלים כמשקאות אלכוהוליים. הניסוי נערך במעמד קציני משטרה בכירים כגון רב פקד בני סמו ותועדו על ידי צלם משטרתי... 

מאסר בפועל בגין נהיגה בשכרות פעם שנייה

עבירת הנהיגה בשכרות הינה כאמור עבירה חמורה ומסוכנת. כאשר נהג נכנס לרכב על מנת לנהוג בזמן היותו שיכור, הוא מהווה סכנה ממשית לעצמו, לנוסעים עימו ולמשתמשים האחרים בדרך. העונש הראוי נגזר בין היתר, מגובה השכרות. ככל שמדובר בשכרות גבוהה, ראוי שהעונש יהיה גבוה יותר 

בקשה לביטול הרשעה בנהיגה בשכרות אשר ניתנה בהעדר הנאשם

האם בית המשפט יקבל את בקשתו של נאשם לבטל הכרעת דין במסגרתה הוא הורשע בהעדרו בנהיגה בשכרות? 

האם בדיקת ינשוף אשר הצביעה על 290 מ"ג בדיוק תביא להרשעת הנהג?

האם 290 מ"ג בליטר אוויר נשוף היא נהיגה בשכרות? האם הבדיקה הינה עד 290 מ"ג, כולל 290 מ"ג או למעלה מ-290 מ"ג? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.