www.what2do.co.il

בקשה לביטול פסילה מנהלית

דרגו את המאמר
  התקבלו 2 דירוגים בציון ממוצע: 3.5 מתוך 5

בקשה לביטול פסילה מנהלית

על פי תקנות התעבורה, קצין משטרה מדרגת מפקח ומעלה רשאי להורות על פסילה מנהלית של רישיון נהיגה למשך 30-90 ימים. כמו כן, שוטר בדרגה נמוכה יותר רשאי לפסול רישיון נהיגה בפסילה מנהלית לשלושה ימים, עד להעמדתו של הנהג בפני קצין.

 

פסילה מנהלית, בניגוד לפסילה שניתנה על ידי בית המשפט, נתונה לשיקול דעתו של השוטר בשטח והנהג הנתפס איננו יכול תמיד להציג תשתית הגנתית ראויה למניעתה. כמו כן, היות ופסילה מנהלית הינו תהליך מהיר אשר נועד להוריד מהכביש נהגים החשודים בביצוע עבירות תנועה, מרבית הנהגים אינם מיוצגים על ידי עורך דין מטעמם בעת ההחלטה על הפסילה.

 

ישנן שורת עבירות אשר מעניקות בידיו של שוטר סמכות להורות על פסילה מנהלית של רישיון נהיגה. בין עבירות אלו ניתן למנות אי מתן זכות קדימה, עקיפת רכב בדרך שאינה פנויה, סיכון הולך רגל החוצה מעבר חצייה, עקיפה תוך חציית קו הפרדה רצוף, נהיגה בשכרות ועוד. רשימת העבירות מנויה בתוספת הרביעית לפקודת התעבורה.

 

במידה והנהג היה מעורב בתאונת דרכים, ניתן לפסול את רישיונו למשך 60 יום בפסילה מנהלית. תאונת דרכים שמביאה לפטירתו של אדם, יכולה להיות לתקופה של 90 יום.

 

שימוע לפני פסילה

 

למרות שמדובר בהליך מנהלי מהיר, שוטר או קצין משטרה אינם יכולים לשלול את רישיון הנהיגה של נהג בפסילה מנהלית מבלי לערוך לו שימוע. במהלך שימוע זה, יכול הנהג לשטוח את טענותיו בפני השוטר ולהציג את עמדתו בנוגע לפסילה. על פי רוב, השימוע נערך בתחנת המשטרה והנהג שרישיונו נשלל מקבל זימון לתחנת המשטרה במועד מאוחר יותר.

 

עד למועד ההופעה בפני קצין, רשאי הנהג לנהוג עם הזימון המהווה רישיון נהיגה זמני. ישנם מקרים, חריגים, בהם קצין המשטרה מגיע למקום האירוע ועורך לנהג שימוע במקום.

 

העדר הגעה לשימוע

 

בדומה לנהגים אשר אינם מופיעים לבית המשפט לתעבורה, נהגים שלא יתייצבו בתחנת המשטרה בהתאם לזימון לשימוע שניתן להם, עלולים לאבד את רישיון הנהיגה שלהם בפסילה מנהלית שלא בפניהם. נהגים אשר לא יופיעו לזימון וימשיכו לנהוג ברכבם עלולים להיתפס כנהגים תחת פסילה. מיותר לציין כי נהיגה תחת פסילה הינה עבירה פלילית אשר העונש בגינה עלול להיות קנס כבד ואף מאסר בפועל.

 

השיקולים לפסילה מנהלית

 

במהלך השימוע, מציג הקצין לנהג את הטענות כנגדו ומעניק לו הזדמנות להשמיע את גרסתו להתרחשות האירועים. הליך השימוע הינו הליך חשוב אשר תוצאותיו יכולות, פעמים רבות, להשפיע באופן משמעותי על כתב אישום שיוגש כנגד הנהג בגין העבירות המיוחסות לו.

 

אי לכך, במידה והוזמנתם לשימוע בתחנת משטרה, מומלץ להתייעץ עם עורכי דין המתמחים בענף התעבורה. נהגים רבים עושים טעות ומגיעים לתחנת המשטרה כשהם אינם מוכנים לשימוע מבחינה משפטית. במקרים אלו, ייתכן וייגרם לנהגים אלו נזק משמעותי בעל השלכות לגבי ההליך העתידי בבית המשפט לתעבורה.

 

השיקולים אשר עומדים מאחורי הפסילה המנהלית הם עברו התעבורתי של הנהג, וותק רישיון הנהיגה שלו, עיסוקו וחשיבות הרכב למשלח ידו וכיוצא בזה.

 

בקשה לביטול פסילה מנהלית, כיצד תוגש?

 

לכל נהג יש זכות לערער על החלטתו של קצין המשטרה להורות על פסילה מנהלית של רישיון הנהיגה שלו. הליך זה מתקיים לאחר הגשת בקשה לביטול פסילה בבית המשפט לתעבורה. בית המשפט לתעבורה הינו בר סמכות להביא לביטול הפסילה או לקצרה, וזאת בהתאם לשיקול דעתו.

 

נהג אשר הוחלט בתום השימוע לפסול את רישיון הנהיגה שלו בפסילה מנהלית, רשאי לפנות לעורך דין ולהגיש ערעור על החלטה זו. בקשה לביטול פסילה מנהלית חייבת להיות מוגשת בהקדם שכן ככל שהזמן עובר ניטל העוקץ מהבקשה. מדובר אפוא בבקשה דחופה לביטול פסילה מנהלית ועל כן מזכירות בית המשפט תקבע לכך מועד דיון בהקדם האפשרי. על פי רוב, בתוך ימים ספורים בלבד.

 

השיקולים של בית המשפט בביטול פסילה מנהלית

 

השיקול העיקרי אשר עומד בפני בית המשפט בבואו להחליט על ביטול פסילה מנהלית הוא מידת הסכנה הנשקפת מהנהג למשתמשים בדרך (מסוכנות הנהג). הנהג אשר רישיונו נפסל צריך לשכנע את בית המשפט כי הוא אינו מסוכן והעבירה המיוחסת לו אינה מעידה על מסוכנות לכאורית. כמו כן, בית המשפט בוחן האם בידי המשטרה קיימות ראיות לכאורה להרשעתו של המבקש במיוחס לו.

 

השופטים אינם בוחנים את הראיות לעומקם ובדיקה זו נעשית באופן כללי ועל בסיס ראשית ראיות בלבד. בהחלט ייתכן כי כתב אישום אשר יוגש לאחר פסילה מנהלית יסתיים בזיכויו של הנאשם. עם זאת, בשלב מקדמי זה, לא ניתן לתקוף את ראיות המשטרה. שיקולים נוספים אשר ניתן להציג בפני בית המשפט הם שיקולים כגון – פגיעה בלתי מידתית בפרנסה, עבר תעבורתי נקי או דל, נסיבות אישיות כגון מצב בריאותי של הנהג או של מי מבני משפחתו וכדומה.
 

להפניית שאלה או תגובה בנושא ליחצו כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

פסילה מנהלית, אימתי?

פסילה מנהלית, אימתי?

העבירות הכלולות בתוספת הרביעית לפקודת התעבורה אשר בגינן רשאי שוטר לפסול פסילה מנהלית את רשיונך הן ... 

פסילת מינימום

פסילת רישיון לתקופת מינימום הינה עונש נפוץ בבית המשפט לתעבורה בגין ביצוע עבירות תעבורה. פסילת מינימום יכולה להיות קבועה לחודשיים, ולהגיע אף עד פסילה לשלוש שנים לפחות... 

פסילה ע"י קצין משטרה

סעיף 47ה' לפקודה קובע כי במידה וקצין המשטרה סבור כי יש יסוד להניח שכנגד הנהג שלפניו יוגש כתב אישום בגין ביצוע אחת מהעבירות המפורטות בתוספת הרביעית לפקודת התעבורה, הוא רשאי לפסול את רישיון הנהיגה של הנהג פסילה מנהלית באורכים משתנים... 

פסילה בשל נהיגה בשכרות

האם ניתן להימנע מפסילת מינימום של שנתיים לאחר נהיגה בשכרות? מהן הנסיבות המיוחדות אשר בגינן בית המשפט יורה על פסילה לתקופה נמוכה משנתיים? 

פסילה עד תום ההליכים

מהי פסילה עד תום ההליכים? אימתי יורה בית המשפט על פסילת רישיון נהיגה עד תום ההליכים? 

עבירת מהירות ופסילה מנהלית, אימתי?

הסמכות לפסול את רישיון הנהיגה כאשר מדובר בעבירת מהירות קמה בהתאם לגובה המהירות, בהתאם למהירות המותרת במקום ביצוע העבירה ... מה הזכויות שלך? לחץ/י לפרטים 

בקשה לביטול פסילה מנהלית

מהי פסילה מנהלית והאם ניתן להגיש בקשה לביטול פסילה זו בבית המשפט לתעבורה? מהם השיקולים לביטול הפסילה בבית המשפט? 

נהיגה בזמן פסילה - נהיגה ללא רישיון

נהיגה בזמן פסילה - נהיגה ללא רישיון

מי שהודע לו שנפסל מקבל או מהחזיק רישיון נהיגה, וכל עוד הפסילה בתקפה הוא נוהג ברכב שנהיגתו אסורה בלי רישיון לפי פקודה זו, או מי שנוהג בניגוד לתנאים שנוספו ברשיונו כל עוד הם בתקפם, או מי שהודע לו כי נפסל מהחזיק ברישיון... 

ביטול פסילה מנהלית

היא בקשה לפי סעיף 48 לפקודת התעבורה להורות על ביטולה של פסילה מנהלית אשר הוטלה על המבקשת ביום 06.09.06, בגין עבירה של נהיגה במהירות מופרזת. 

נהיגה בפסילה, ייעוץ משפטי

נתפסתם נוהגים בפסילה? טוענים כי נהגתם בפסילה? עומדים בפני משפט? מומלץ לפנות לעורכי דין העוסקים בתחום... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.