www.what2do.co.il

גזר דין תעבורה בעבירת סיכון חיי אדם במזיד, נהיגה בפסילה תוך מרדף ועוד

דרגו את המאמר

גזר דין תעבורה בעבירת סיכון חיי אדם במזיד, נהיגה בפסילה תוך מרדף ועוד

שופט ביהמ"ש המחוזי בחיפה, משה גל עד גזר על מוניר, בן 48 שהורשע עפ"י הודאתו ובהתאם להסכם טיעון בעבירות של סיכון חיי אנשים במזיד בנתיב תחבורה, תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות, נהיגה בזמן פסילה , חובת פוליסה ואי ציות לתמרור, את העונשים הבאים:

מאסר בפועל של שלוש שנים; 12 חודשים מאסר על תנאי למשך 3 שנים; פסילה בפועל מלקבל או להחזיק רישיון נהיגה למשך שלוש שנים מיום שחרורו; תשלום פיצוי לשוטר נביל, ממשטרת עירון, בסך של 3,000 ₪.

רקע:


בתאריך 16.3.08, בעת שסיור משטרתי בקש לבדוק את מסמכי הנאשם, הוא נמלט עם רכבו מהשוטרים והם החלו במרדף אחריו. תוך שהוא נוסע במהירות ובפראות, התעלם הנאשם מתמרור "עצור" שהיה בדרכו, סיכן כלי רכב אחרים, עלה עם הטנדר על אי תנועה, ופעמיים גרם לכלי רכב במסלול הנגדי לעצור עצירת חרום. בנוסף, התעלם מהוראת השוטר לעצור ומאיומו עליו באקדחו, ובהמשך מנוסתו פגע בו באמצעות רכבו ובכך תקף אותו בנסיבות מחמירות על אף שהשוטר לא נחבל באופן משמעותי. למרות זאת המשיך הנאשם בהימלטותו. כל זאת עשה כשהוא פסול מלהחזיק רשיון נהיגה ולבסוף אף ניסה להסתיר את הרכב פן ייתפס.

השופט גלעד ציין את התייחסות ביהמ"ש העליון לתופעת ה- "מרדפים", כי מדובר בתופעה שהלכה והתעצמה ותפסה ממדים משמעותיים בשנים האחרונות , תופעה המסכנת חיי אדם, בכוח ובפועל, ומכאן תפקידו של בית המשפט לסייע ככל הניתן בצמצום ממדי התופעה על ידי תגובה עונשית הולמת.

השופט הוסיף כי אין להתעלם גם מעברו הפלילי המכביד של הנאשם, ובין השאר עבירות הקשורות לשימוש ברכב. כך למשל, בעברו הרשעות בגין, שימוש ברכב בלי רשות, נהיגה במן פסילה (כמה עבירות), נהיגה ללא רישיון נהיגה (כמה עבירות), עבירות רכוש, שוד, אלימות ועבירות סמים.

עוד הבהיר השופט כי רק כפסע היה בין הפגיעה הקלה בה נפגע השוטר, לבין פגיעה חמורה יותר וכי : " שוטרי ישראל ממלאים את תפקידם הקשה ביום ובליל, בחום ובקור, באמונה ונמצאים בחזית ההגנה על שלום הציבור. ללא משטרה חזקה נפתחת הדרך לאנרכיה. פגיעה בשוטר הינה פגיעה בסמל שלטוני לכל דבר ועניין ובתי המשפט מצווים לתרום תרומתם בהגנה על השוטרים, היא ההגנה על הציבור כולו. יידע כל אדם כי פגיעה בשוטר, תזכה לתגובה עונשית הולמת, תקיפה ונחרצת מצד בתי המשפט, וזאת כדי להעביר מסר של הרתעה נגד הפוגעים הפוטנציאליים העתידיים".

השופט ציין כי הנאשם העיד על עצמו בהתנהגותו שלוחת הרסן ובנהיגתו בזמן פסילה, למרות שנענש בעבר בגין עבירות דומות, שלא רק ששוטר אשר בידו אקדח שלוף אינו מרתיע אותו, אלא שאין עליו גם מורא דין ודיין. לקולא נלקחו בחשבון: הודאתו בחקירת המשטרה ובתחילת משפטו, והבעת הצער והחרטה על מעשיו.

להפניית שאלה או תגובה בנושא ליחצו כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

פניית פרסה

הנאשם הואשם באי ציות לתמרור ב-6 האוסר פניית פרסה, בצומת הרחובות בן גוריון – נורדאו בבת ים, עבירה בניגוד לתקנה 22(א) לתקנות התעבורה 

ביטול קנסות תעבורה, הכיצד?

האם כדאי להגיש בקשה להישפט? כיצד מבטלים דו"ח תעבורה? מהן העילות הנפוצות לביטול קנס תעבורה? 

שיטת הניקוד החדשה

בשיטה זו נקבע כעיקרון כי לכל נהג נפתח כרטיס אישי. בסופה של קב’ התקנות הזו נרשם פירוט מהי כמות הנק’ לגבי כל עבירה- התוספת השישית של תקנות ... 

צילום הרכב כראיה

צילמו את רכבך ? מה המשמעות המשפטית וכיצד ניתן להתמודד עם ראיה מסוג זה ? 

מאסר בגין עבירות תעבורה, אימתי?

מתי העונש בגין עבירות תעבורה הוא מאסר? העובר אחת העבירות האלה, דינו - מאסר שנתיים או קנס ואם העבירה היא עבירת קנס שדן בה בית המשפט 

פסילה על תנאי במקום פסילה בפועל בעבירות תעבורה, האמנם?

האם בסמכותו של בית המשפט לקבוע, במקום בו בוצעה עבירה אשר בצידה פסילה מינימאלית, כי יוטל על הנאשם פסילה על תנאי בלבד? 

נהיגה ללא רישיון רכב תקף

מהי עבירת נהיגה ללא רישיון רכב בתוקף? האם מדובר בעבירת תעבורה חמורה? מהו משקלה של התקופה במהלכה לא היה הרישיון בתוקף? 

ביטול החרמת רכב

האם ניתן לבטל החרמת רכב? כיצד מתמודדים עם החרמת רכב כאשר בעל הרכב לא נהג בעת ביצוע העבירה? 

הרשעת חף מפשע בעבירות תעבורה - חזקת האחריות של בעל הרכב

האם ניתן להרשיע אדם בעבירות תעבורה כאשר הוכח מעל לכל ספק שלא הוא זה אשר נהג ברכב במועד ביצוע העבירה?  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.