www.what2do.co.il

רישיון נהיגה לחולי אפילפסיה, מהם התנאים?

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

רישיון נהיגה לחולי אפילפסיה, מהם התנאים?

חולה אפילפסיה המעוניין להוציא רישיון נהיגה או חולה אפילפסיה שרישיונו נשלל מסיבות רפואיות ומעוניין לחדשו, יכול לעשות כן, בתנאי שעמד בדרישות הרפואית של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, המתייחסות אל תדירות וסוג ההתקפים.

 

אפילפסיה מוגדרת כהפרעה נוירולוגית המאופיינת בפרכוסים ובהתפרצויות בלתי מבוקרות, בעבר חולי אפילפסיה לא יכלו לקבל רישיון נהיגה, אולם כיום חולים שעומדים בתנאים של המכון הרפואי רשאים לנהוג על רכב פרטי ורכב ציבורי, אך אינם רשאים לנהוג על רכב כבד מסוג אוטובוס.

 

המכון הרפואי פועל על סמך מידע שהובא לידיעתו על ידי גורמים שונים, כולל הצבא, המשטרה ומוסדות בריאות שונים, והוא עלול לפסול רישיון נהיגה עקב סיבה רפואית או סיבה נפשית, המכונה אי התאמה אישיותית.

 

במקרה של דחיית הבקשה לחידוש או קבלת רישיון, ניתן לערער על החלטת המכון הרפואי בפני ועדת ערר רפואית ואף במקרה הצורך ניתן להגיש ערעור לבית המשפט המחוזי בשבתו כבית משפט לעניינים מינהליים בבעיה משפטית בלבד.

 

ואולם בכל מקרה, נהיגה ללא רישיון אסורה על פי חוק ואף מסוכנת ביותר. אדם שנוהג ללא רישיון נהיגה בתוקף או לאחר שלא דיווח על התקף אינו מבוטח, רישיונו עלול להישלל לצמיתות והוא צפוי לעונשים הקבועים בחוק.

 

מהן הדרישות של המכון הרפואי?

 

כאשר מדובר בהוצאת או חידוש רישיון נהיגה ברכב פרטי, אם חלפה שנה ללא התקפים מכל סוג כלשהו והמבקש נמצא תחת השגחה רפואית ותרשים E.E.G נמצא תקין, ההמלצה של המכון הרפואי ברוב המקרים תהייה חיובית, והוא יוכל לקבל או לחדש את הרישיון.

 

במקרה שהיה למבקש התקף חד פעמי ולא חוזר, אשר לא אובחן כאפילפטי, הוא נדרש להמתין כחצי שנה בלבד בתנאי שהבירור הרפואי שלו נמצא תקין. במצב של התקפים מתוך שינה או בזמן התעוררות, לאחר 36 חודשים שבהם אלו היו ההתקפים היחידים, ניתן לקבל המלצה לקבלת רישיון לרכב פרטי אך לא לרכב ציבורי. 

 

התקף חד פעמי שלא אובחן כאפילפסיה

 

כמו כן, כאשר מדובר בהתקף חד פעמי, המכון הרפואי יכול לזמן, בהתאם למסמכים הרפואיים, את המועמד לנהיגה או את בעל רישיון לבדיקות ולהכריע בנושא לאחר עיון במסמכים שהוצגו בפניו. רשימת הטפסים כוללת דיווח מנוירולוג, תוצאות בדיקת EEG בערנות, שינה ותוך גירוי אורי, תוצאות בדיקת הדמיה ב- MRI או CT, מינון וסוג הטיפול התרופתי ורמתו בדם.

 

דיווח על שינוי במצב הבריאותי

 

ההמלצה למתן או חידוש רישיון כפופה לעריכת מעקב שוטף המתרחש אחת לשנה, ובהמשך אחת לשנתיים. והוא כולל מכתב מעודכן מרופא והצהרה בפני עורך דין או רשם בית משפט על תדירות ההתקפים, קבלת טיפול תרופתי וכדומה. בסיום התקופה, ניתן להגיש מסמכים המעידים על מצב בריאותי תקין והוועדה ברוב המקרים תמליץ על השבת הרישיון.

 

במקרה שהתרחש התקף לאחר שהונפק הרישיון, הנהג מחויב לדווח על כך למשרד הרישוי. דיווח על שינוי במצב הבריאותי של חולה אפילפסיה מקביל לחובת הדיווח החלה על כלל הנהגים במקרה שחל שינוי כלשהו במצבם הבריאותי. הדיווח עלול לגרום לשלילת הרישיון באופן זמני. ולאחר שנה ללא התקפים, תיערך ועדה רפואית חוזרת כדי להחליט אם ניתן להשיב לנהג את רישיונו בחזרה.

 

רישיון לרכב ציבורי

 

כדי לקבל רישיון נהיגה ברכב ציבורי, המבקש נדרש להוכיח כי הוא מאוזן לפחות עשר שנים ונמצא תחת טיפול תרופתי ללא התקפים. או מאוזן ללא טיפול, לפחות חמש שנים ובהתניה של הערכה נוירולוגית מקיפה. במקרה של התקף חד פעמי, שלא אובחן כאפילפסיה, תקופת ההמתנה לרישיון לרכב ציבורי תהיה לפחות שנה.


ערעור על החלטת המכון הרפואי

 

לכל הליך של פסילת רישיון נהיגה במכון הרפואי, קיימת אפשרות להגיש ערעור בתוך 30 ימים ממועד קבלת ההחלטה. נהג שרישיונו נפסל יכול להגיש ערער בעצמו או להיעזר בשירותיו של עורך דין תעבורה המתעסק בשלילת רישיון מסיבות רפואיות. עורך דין תעבורה מנוסה מכיר היטב את כל הסעיפים בחוק, כולל הנושאים הרפואיים, כך שבנסיבות מסוימות הוא עשוי לסייע לנהג לקבל את רישיונו בחזרה ולהביא לביטול ההמלצות המכון הרפואי או לסתור אותן בסיוע של גורמים רפואיים.

 

לאחר 45 ימים מיום קבלת ההחלטה של ועדת הערר, במקרה של דחייה, יכול המבקש להגיש ערעור לבית המשפט המחוזי בשבתו כבית משפט לעניינים מינהליים, בטענות העוסקות בהיבט המשפטי בלבד ולא בהיבט הרפואי.
 

להפניית שאלה או תגובה בנושא ליחצו כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

המכון הרפואי לבטיחות בדרכים ושלילת רישיון בגין מחלות או נכות רפואית

האם ניתן לשלול או להגביל רישיון נהיגה בעקבות מחלות או נכות רפואית? מהו תפקידו של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים במקרים אלו? 

שאלות ותשובות - תעבורה

שאלות נפוצות אשר נשאלו על ידי הגולשים ותשובות של עורכי דין העוסקים בתחום התעבורה ... 

פסילת רשיון - המכון הרפואי

רשות הרישוי רשאית, מכוח סעיף 51 לפקודת התעבורה, להורות על פסילת רישיון נהיגה של נהג או מבקש רישיון נהיגה. פעמים רבות, נהגים ומבקשי רישיון אלו מופנים למכון הרפואי לבטיחות בדרכים... 

חיילי צהל - שינוי פרופיל, כושר בריאות

חיילים רבים, אשר השתחררו מצה"ל בגין פרופיל נפשי או מטעמים רפואיים, מופנים לא אחת למכון הרפואי לבטיחות בדרכים. צה"ל אחראי על כ-20% מהנבדקים במכון הרפואי לבטיחות בדרכים מדי שנה וכ-45% מהבדיקות במכון הינן בדיקות נפשיות... 

סמים והמכון הרפואי לבטיחות בדרכים

האם נהג אשר הורשע בעבירות סמים, או אדם המכור לסמים (קלים או קשים), עלולים לאבד את זכאותם להחזיק רישיון נהיגה? מהו תפקידו של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים במקרים אלו? 

ועדת גודל רכב, מהי?

מהי ועדת גודל רכב? כיצד מתכוננים לפני דיון בוועדה זו? האם ניתן לערער? כיצד משיגים את הרכב לו אתם זקוקים? 

חידוש רישיון נהיגה לנהגים מבוגרים, מה קובע החוק?

בעלי רישיון נהיגה ברכב פרטי בני 70 ומעלה, חייבים לעבור בדיקות רפואיות כתנאי לחידוש הרישיון. ואילו נהגים מקצועיים חייבים לעבור בדיקות רפואיות כתנאי לחידוש הרישיון מגיל 60 ומעלה.  

רישיון נהיגה לחולי אפילפסיה, מהם התנאים?

חולה אפילפסיה המעוניין להוציא רישיון או לחדש אותו נדרש לעמוד בתנאים של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, המתייחסים לתדירות וסוג ההתקפים.  

מה כוללת בדיקה אצל פסיכולוג במכון הרפואי?

בדיקה אצל פסיכולוג במכון הרפואי כוללת מבחנים אישיותיים שונים מול מחשב, שלא ניתן להתכונן אליהם מראש, וכן שיחה עם פסיכולוג ובמקרים מסוימים גם שיחה עם פסיכיאטר. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.