www.what2do.co.il

פסילת רשיון - המכון הרפואי

דרגו את המאמר

פסילת רשיון - המכון הרפואי
המכון הרפואי לבטיחות בדרכים הינו גוף אשר פועל ביחד עם רשות הרישוי, ובמסגרת הסמכה הנובעת מתקנות התעבורה. אחריותו של המכון הרפואי נוגעת לענף הרפואה התעבורתית והוא עורך בדיקות ומבחנים רפואיים לנהגים או מבקשי רישיון נהיגה. מדובר אפוא במעין זרוע ביצועית של משרד התחבורה אשר כפופה, הלכה למעשה, למשרד הבריאות מבחינה מנהלית ומקצועית.
 
בשעריו של המכון הרפואי באים חיילים אשר התשחררו על רקע נפשי או רפואי, מבקשי רישיונות רכב כבד או ציבורי, עברייני תנועה אשר עברו את סף הנקודות, מורשעי סמים, נהגים אשר היו מעורבים בתאונות דרכים, נהגיםמבקשי רישיון אשר סובלים מבעיה רפואית, נכים ועוד.
 
סעיף 51 לפקודת התעבורה קובע כי רשות הרישוי מוסמכת לפסול רישיון נהיגה של פלוני לצמיתות או באופן זמני, וזאת בגין "חוסר התאמה" (בהחלטה מנומקת, כמובן). במקרים בהם מתעורר חשש לכך שמתקיים חוסר התאמה כאמור, מופנה הנהגמבקש הרישיון לבדיקה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים.
 
לאחר שנערכו לנבדק הבדיקות הרלבנטיות, המכון הרפואי מעביר לרשות הרישוי המלצה בעניינו של האחרון. יצוין כי הנבדק רשאי להציג בפני סגל המכון הרפואי המלצות רפואיות של מומחים מטעמו (רופאי המכון נוטים להעניק משקל רב למסמכים אלו, אך בסופו של היום ההחלטה איננה בהכרח מבוססות על חוות הדעת מטעם הנבדק). חרף כי מדובר בהמלצה בלבד, רשות הרישוי מתייחסת בכובד ראש להחלטת המכון הרפואי בבואה לקבל החלטה בעניינו של פלוני.
 
בדיקותיו של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים נעשות בשני מישורים - פיסי ופסיכולוגי. מבחינה פיסית, הנבדק עובר בדיקות הנוגעות לכישוריו הפיסיים לנהוג ברכב (ראייה, שמיעה, אפילפסיה, שיתוקים וכדומה). מבחינה פסיכולוגית, המכון הרפואי עומד על יכולותיו או העדר יכולותיו של הנהגמבקש הרישיון להחזיק ברישיון נהיגה, מבחינה אישיותית. המכון הרפואי מתייחס גם לעבר תעבורתי ופלילי.
 
פסילת רישיון וערעורים
 
כאמור, רשות הרישוי רשאית להורות על פסילת רישיון נהיגה, לצמיתות או באופן זמני. רישיון הנהיגה יכולה להיפסל באופן גורף או בהתאם למגבלות אשר יקבעו בהחלטת רשות הרישוי. נהגמבקש רישיון, אשר איננו מוכן להשלים עם החלטת הרשות, רשאי להגיש ערעור על החלטתה לוועדת ערר היושבת במשרד הבריאות.
 
ערעור זה צריך להיות מוגש בתוך 30 יום ממועד קבלת ההחלטה. מסמכים רפואיים מהמכון הרפואי לבטיחות בדרכים, הנוגעים לבדיקות של אדם שרישיונו נפסל, אינם נשלחים עם הודעת הפסילה. עם זאת, לא מדובר במסמכים מסווגים וניתן לבקש לעיין בהם. ערעור על החלטת רשות הרישוי הינו ערעור המשלב בין רפואה ומשפט. אי לכך, מומלץ במקרים אלו לפנות לעורכי דין העוסקים בתחום זה. עורר אשר ערעורו נדחה, או שאיננו מרוצה מהחלטת וועדת הערר, רשאי להגיש - בתוך 10 ימים - ערעור נוסף לבית המשפט המחוזי.

 

להפניית שאלה או תגובה בנושא ליחצו כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

המכון הרפואי לבטיחות בדרכים ושלילת רישיון בגין מחלות או נכות רפואית

האם ניתן לשלול או להגביל רישיון נהיגה בעקבות מחלות או נכות רפואית? מהו תפקידו של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים במקרים אלו? 

שאלות ותשובות - תעבורה

שאלות נפוצות אשר נשאלו על ידי הגולשים ותשובות של עורכי דין העוסקים בתחום התעבורה ... 

פסילת רשיון - המכון הרפואי

רשות הרישוי רשאית, מכוח סעיף 51 לפקודת התעבורה, להורות על פסילת רישיון נהיגה של נהג או מבקש רישיון נהיגה. פעמים רבות, נהגים ומבקשי רישיון אלו מופנים למכון הרפואי לבטיחות בדרכים... 

חיילי צהל - שינוי פרופיל, כושר בריאות

חיילים רבים, אשר השתחררו מצה"ל בגין פרופיל נפשי או מטעמים רפואיים, מופנים לא אחת למכון הרפואי לבטיחות בדרכים. צה"ל אחראי על כ-20% מהנבדקים במכון הרפואי לבטיחות בדרכים מדי שנה וכ-45% מהבדיקות במכון הינן בדיקות נפשיות... 

סמים והמכון הרפואי לבטיחות בדרכים

האם נהג אשר הורשע בעבירות סמים, או אדם המכור לסמים (קלים או קשים), עלולים לאבד את זכאותם להחזיק רישיון נהיגה? מהו תפקידו של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים במקרים אלו? 

ועדת גודל רכב, מהי?

מהי ועדת גודל רכב? כיצד מתכוננים לפני דיון בוועדה זו? האם ניתן לערער? כיצד משיגים את הרכב לו אתם זקוקים? 

חידוש רישיון נהיגה לנהגים מבוגרים, מה קובע החוק?

בעלי רישיון נהיגה ברכב פרטי בני 70 ומעלה, חייבים לעבור בדיקות רפואיות כתנאי לחידוש הרישיון. ואילו נהגים מקצועיים חייבים לעבור בדיקות רפואיות כתנאי לחידוש הרישיון מגיל 60 ומעלה.  

רישיון נהיגה לחולי אפילפסיה, מהם התנאים?

חולה אפילפסיה המעוניין להוציא רישיון או לחדש אותו נדרש לעמוד בתנאים של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, המתייחסים לתדירות וסוג ההתקפים.  

מה כוללת בדיקה אצל פסיכולוג במכון הרפואי?

בדיקה אצל פסיכולוג במכון הרפואי כוללת מבחנים אישיותיים שונים מול מחשב, שלא ניתן להתכונן אליהם מראש, וכן שיחה עם פסיכולוג ובמקרים מסוימים גם שיחה עם פסיכיאטר. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.