www.what2do.co.il

חיילי צהל - שינוי פרופיל, כושר בריאות

דרגו את המאמר

חיילי צהל - שינוי פרופיל, כושר בריאות

חיילים רבים, אשר השתחררו מצה"ל בגין פרופיל נפשי או מטעמים רפואיים, מופנים לא אחת למכון הרפואי לבטיחות בדרכים. צה"ל אחראי על כ-20% מהנבדקים במכון הרפואי לבטיחות בדרכים מדי שנה וכ-45% מהבדיקות במכון הינן בדיקות נפשיות. הבדיקות אשר נערכות לנהג או מבקש רישיון הנהיגה במקרים אלו הינן בדיקות פנימיות והמכון הרפואי מסתמך על בדיקות שנערכות לנבדק על ידו ולא על חוות דעת חיצונית. עם זאת, יצוין כי הנבדק רשאי להציג חוות דעת חיצונית והמרב"ד מתייחס אליה בכובד ראש.

 
במכון הרפואי לבטיחות בדרכים, אשר מורכב מפסיכולוגיים ורופאים, יכולה להתקבל החלטה הרת גורל מבחינת זכאותו של הנבדק להחזיק רישיון נהיגה. מסקנותיו של המכון הרפואי לגבי פלוני, אינם אלא המלצה בלבד, אך רשות הרישוי (המוסמכת להורות על שלילת רישיון נהיגה) מעניקה להן משקל רב.
 
במידה ונהג או מבקש רישיון נמצאו בלתי כשירים להחזיק רישיון נהיגה בשל "אי התאמה אישיותית", עלולה להימנע מהם הנהיגה. אדם אשר רואה עצמו כנפגע מהחלטת רשות הרישוי רשאי להגיש, בתוך 30 ימים, ערעור על כך לוועדת ערר במשרד הבריאות. בוועדה זו, היושבת בבית החולים תל השומר בתל אביב, בוחנים שלושה רופאים את טענות העורר.
 
ניתן לערער גם על החלטת ועדת הערר, לבית המשפט המחוזי. עם זאת, הערעור לבית המשפט המחוזי, בניגוד לוועדת הערר, הינו ערעור בנוגע להיבטים משפטיים הקשורים בהחלטה. שלא כמו פסילות אשר מוטלות על פלוני בבית המשפט לתעבורה, פסילה על ידי המכון הרפואי עלולה להימשך שנים רבות, קל וחומר כאשר הנהג הפשוט איננו ניחן בכלים המשפטיים ובידע כיצד לשנות החלטת המרב"ד.
 
עילת הפרופיל - חשובה
 

כאמור, הצבא מעביר למשרד הרישוי פרטים של חיילים אשר שוחררו בפרופיל 21. חשוב לציין כי ישנו משקל רב בנוגע לסיבה העומדת מאחורי מתן הפרופיל הנמוך, לבין זכותו של הנהג או מבקש הרישיון להחזיק ברישיון נהיגה. דהיינו, דין חייל אשר "זכה" לפרופיל 21 בגין התמכרות לסמים או אלכוהול, איננו כדין חייל אשר התשחרר מהצבא בשל קשיי הסתגלות למערכת הצבאית. הראשון עלול למצוא עצמו בפני קשיים של ממש לזכות ברישיון נהיגה, בעוד האחרון מתמודד עם סיכויים נמוכים יותר לאבד את זכותו לרישיון.

 

על פי רוב, הדרך באמצעותה משרד הרישוי קובע האם פלוני כשיר להחזיק ברישיון נהיגה מורכבת מפגישה עם פסיכולוג וממבחן מתיש, ארוך ומייגע (העולה 500 ש"ח).

 

מטרתו של המבחן הינה לבדוק האם הבעיה הנפשית אשר מנעה מהנבחן לשרת בצבא, עודנה קיימת. ניתן לבקש ולעבור את המבחן פעם אחר פעם. כמו כן, קיימת משמעות לפרופיל הצבאי מבחינת האחיזה בהגה ברכב ציבורי. לאמור, נהגמבקש רישיון זה יכולים לקבל רישיון נהיגה פרטי, אך ייתכן ותישלל מהם האפשרות לקבל רישיון נהיגה על רכב ציבורי (כגון אוטובוס או מונית).

להפניית שאלה או תגובה בנושא ליחצו כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

המכון הרפואי לבטיחות בדרכים ושלילת רישיון בגין מחלות או נכות רפואית

האם ניתן לשלול או להגביל רישיון נהיגה בעקבות מחלות או נכות רפואית? מהו תפקידו של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים במקרים אלו? 

שאלות ותשובות - תעבורה

שאלות נפוצות אשר נשאלו על ידי הגולשים ותשובות של עורכי דין העוסקים בתחום התעבורה ... 

פסילת רשיון - המכון הרפואי

רשות הרישוי רשאית, מכוח סעיף 51 לפקודת התעבורה, להורות על פסילת רישיון נהיגה של נהג או מבקש רישיון נהיגה. פעמים רבות, נהגים ומבקשי רישיון אלו מופנים למכון הרפואי לבטיחות בדרכים... 

חיילי צהל - שינוי פרופיל, כושר בריאות

חיילים רבים, אשר השתחררו מצה"ל בגין פרופיל נפשי או מטעמים רפואיים, מופנים לא אחת למכון הרפואי לבטיחות בדרכים. צה"ל אחראי על כ-20% מהנבדקים במכון הרפואי לבטיחות בדרכים מדי שנה וכ-45% מהבדיקות במכון הינן בדיקות נפשיות... 

סמים והמכון הרפואי לבטיחות בדרכים

האם נהג אשר הורשע בעבירות סמים, או אדם המכור לסמים (קלים או קשים), עלולים לאבד את זכאותם להחזיק רישיון נהיגה? מהו תפקידו של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים במקרים אלו? 

ועדת גודל רכב, מהי?

מהי ועדת גודל רכב? כיצד מתכוננים לפני דיון בוועדה זו? האם ניתן לערער? כיצד משיגים את הרכב לו אתם זקוקים? 

חידוש רישיון נהיגה לנהגים מבוגרים, מה קובע החוק?

בעלי רישיון נהיגה ברכב פרטי בני 70 ומעלה, חייבים לעבור בדיקות רפואיות כתנאי לחידוש הרישיון. ואילו נהגים מקצועיים חייבים לעבור בדיקות רפואיות כתנאי לחידוש הרישיון מגיל 60 ומעלה.  

רישיון נהיגה לחולי אפילפסיה, מהם התנאים?

חולה אפילפסיה המעוניין להוציא רישיון או לחדש אותו נדרש לעמוד בתנאים של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, המתייחסים לתדירות וסוג ההתקפים.  

מה כוללת בדיקה אצל פסיכולוג במכון הרפואי?

בדיקה אצל פסיכולוג במכון הרפואי כוללת מבחנים אישיותיים שונים מול מחשב, שלא ניתן להתכונן אליהם מראש, וכן שיחה עם פסיכולוג ובמקרים מסוימים גם שיחה עם פסיכיאטר. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.