www.what2do.co.il

שיקול לקולא בגזר דין - הוצאת רישיון לאחר נהיגה ללא רישיון

דרגו את המאמר

שיקול לקולא בגזר דין - הוצאת רישיון לאחר נהיגה ללא רישיון

הוצאת רישיון לאחר נהיגה ללא רישיון - האם נסיבה לקולא?

 

תת"ע 6539-10

 

בית המשפט לתעבורה נדרש לעיתים לגזור את דינם של נהגים שהורשעו בביצוע עבירות תנועה. אחת העבירות הנפוצות בישראל הינה נהיגה ללא רשיון. כאשר בית המשפט לתעבורה מבקש לבחון מהו גזר הדין אשר ראוי להטיל על נהג שביצע עבירה זו, ישנם מספר שיקולים העומדים על הפרק. מדובר בשיקולים לקולא ולחומרה.

 

מבחינת השיקולים לקולא, בתי המשפט מתייחסים לעבר תעבורתי, נסיבות ביצוע העבירה, חומרת המעשים וכדומה. שיקולים לחומרה כוללים הרשעות רבות בעבר, אי הכרה בביצוע העבירה וכיוצא בזה. נאשמים רבים אשר מוגש כנגדם כתב אישום בגין נהיגה באופנוע ללא רישיון אינם יודעים כי אחת הנסיבות הידועות לקולא במקרים אלה הינה הוצאת רישיון חוקי לאחר ביצוע העבירה.

 

[%Psakdin%]

 

לא אחת, נאשמים אלה הינם חבר'ה צעירים אשר רוכבים על אופנוע ללא רישיון וזאת מתוך הנחה שהם לא ייתפסו. במקרים כגון דא, במידה והנאשם יוציא רישיון חוקי בטרם ייגזר דינו, הדבר יישקל לזכותו במתן גזר הדין. חשוב להדגיש. עבירה של נהיגה על אופנוע ללא רישיון הינה עבירה חמורה. עבירה זו מקפלת בתוכה סיכונים רבים, הן לביטחונו של "הנהג" והן לביטחונם של המשתמשים האחרים בדרך.

 

הוצאת רישיון - שיקול לקולא

 

לעיתים, עבירה זו עלולה להביא אף להטלת מאסר בפועל וזאת כאשר היא מלווית בגרימת תאונת דרכים. בתי המשפט לתעבורה קבעו לא אחת שעבירה של נהיגה ללא רישיון מצביעה על זלזול בחובה הבסיסית המוטלת על הפרט לקיים את הכללים אשר החברה קבעה לשם הבטחת שלומם וחייהם של בני הציבור העושים שימוש בדרך. מיותר לציין כי כאשר אדם נוטל לידיו אופנוע ללא רישיון, הוא איננו בקיא בשלל חוקי התנועה ובדרך הנכונה להפעיל את כלי הרכב. אי לכך, קיימת במעשה זה סכנה של ממש לשלום הציבור.


כפי שצוין לעיל, בשורה של גזרי דין שניתנו בבית המשפט לתעבורה, ניתן לראות כי הוצאת רישיון לאחר ביצוע העבירה מעידה על הפקת לקחים ועסקינן בשיקול לקולא. אי לכך, במקרים כגון דא, בית המשפט יכול בהחלט להימנע מהטלת מאסר בפועל על הנאשם.


להלן דוגמא למקרה כאמור. הנאשם במקרה זה הורשע בנהיגה ללא רישיון על אופנוע, וזאת על פי הודאתו. כאשר הוא ביצע את העבירה, הוא לא היה מורשה לנהוג בכלי ולא קיבל עבורו רישיון כחוק. עם זאת, במועד מתן גזר הדין, הנאשם החזיק בידיו רישיון כחוק. בית המשפט התייחס לכך שהנאשם ביצע את העבירה כאשר הוא היה צעיר וחסר ניסיון (בן 20) וכעת הוא הכה על חטא וביקש להוכיח שהיטיב דרכיו. גזר הדין שהוחלט עליו היה כדלקמן:


1. קנס בסך 1,200 שקלים.
2. פסילה ל-89 ימים.
3. פסילה על תנאי של חודשיים למשך שנתיים.
4. מאסר חודשיים על תנאי למשך שלוש שנים.

להפניית שאלה או תגובה בנושא ליחצו כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

פניית פרסה

הנאשם הואשם באי ציות לתמרור ב-6 האוסר פניית פרסה, בצומת הרחובות בן גוריון – נורדאו בבת ים, עבירה בניגוד לתקנה 22(א) לתקנות התעבורה 

ביטול קנסות תעבורה, הכיצד?

האם כדאי להגיש בקשה להישפט? כיצד מבטלים דו"ח תעבורה? מהן העילות הנפוצות לביטול קנס תעבורה? 

שיטת הניקוד החדשה

בשיטה זו נקבע כעיקרון כי לכל נהג נפתח כרטיס אישי. בסופה של קב’ התקנות הזו נרשם פירוט מהי כמות הנק’ לגבי כל עבירה- התוספת השישית של תקנות ... 

צילום הרכב כראיה

צילמו את רכבך ? מה המשמעות המשפטית וכיצד ניתן להתמודד עם ראיה מסוג זה ? 

מאסר בגין עבירות תעבורה, אימתי?

מתי העונש בגין עבירות תעבורה הוא מאסר? העובר אחת העבירות האלה, דינו - מאסר שנתיים או קנס ואם העבירה היא עבירת קנס שדן בה בית המשפט 

פסילה על תנאי במקום פסילה בפועל בעבירות תעבורה, האמנם?

האם בסמכותו של בית המשפט לקבוע, במקום בו בוצעה עבירה אשר בצידה פסילה מינימאלית, כי יוטל על הנאשם פסילה על תנאי בלבד? 

נהיגה ללא רישיון רכב תקף

מהי עבירת נהיגה ללא רישיון רכב בתוקף? האם מדובר בעבירת תעבורה חמורה? מהו משקלה של התקופה במהלכה לא היה הרישיון בתוקף? 

ביטול החרמת רכב

האם ניתן לבטל החרמת רכב? כיצד מתמודדים עם החרמת רכב כאשר בעל הרכב לא נהג בעת ביצוע העבירה? 

הרשעת חף מפשע בעבירות תעבורה - חזקת האחריות של בעל הרכב

האם ניתן להרשיע אדם בעבירות תעבורה כאשר הוכח מעל לכל ספק שלא הוא זה אשר נהג ברכב במועד ביצוע העבירה?  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.