www.what2do.co.il

אי חגירת חגורת בטיחות היא עבירת התנועה הנפוצה בישראל

דרגו את המאמר

אי חגירת חגורת בטיחות היא עבירת התנועה הנפוצה בישראל

עבירות תנועה נפוצות בישראל - נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה


תאונות הדרכים בישראל הפכו בשנים האחרונות למכת מדינה של ממש. אי לכך, המדינה מנסה בכל תוקף להיאבק בתופעה הנ"ל. אחת הדרכים לעשות זאת הינה על ידי ניהול קמפיינים ארציים כנגד ביצוע עבירות תנועה. חרף שיפור מסוים בציות הציבור לחוקי התנועה, ניתן עדיין לראות כי מאות אלפי ישראלים מבצעים עבירות תעבורה מדי שנה. נתונים אודות עבירות תנועה במדינה, אשר פורסמו הבוקר (5.12) על ידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, שופכים מעט אור על תרבות הנהיגה בכבישים בישראל.

 

[%Psakdin%]


על פי הנתונים, אשר עוסקים בעבירות תנועה בכבישי ישראל בשנת 2010, נראה כי העבירה הנפוצה ביותר בקרב הנהגים המקומיים הינה אי חגירת חגורת בטיחות. כמו כן, הנתונים מצביעים גם על הבדלים מגדריים בנהיגה בארץ. מרבית עבירות התנועה מבוצעות על ידי גברים. בנוסף, צעירים נוטים לבצע יותר עבירות תעבורה מנהגים מבוגרים.


הבדלים מגזריים


בשנת 2010 בוצעו בישראל כ-897,000 עבירות תנועה וכ-660,000 מהן הסתיימו בהרשעות. 58% מהעבירות בוצעו על ידי גברים וחלקם בין המורשים עומד על מספרים מדאיגים עוד יותר - 78%. דהיינו, כמעט שמונה מכל עשרה מורשעים בישראל הינם גברים. ניתן ללמוד מהנתונים גם אודות הבדלים תרבותיים מבחינה הנהיגה בכבישים.

 

למשל, למרות שערביי ישראל מהווים רק 15% מאוכלוסיית הנהגים במדינה, חלקם בקרב מורשעי התעבורה עומד על כ-25% מכלל הציבור. דהיינו, אחד מכל ארבעה מורשעים בעבירות נהיגה בישראל איננו יהודי (זאת למרות שרק כשניים מכל עשרה ישראלים הוא ערבי). יודגש עם זאת כי חלקן של הנשים הערביות בקרב הנהגים המורשעים בישראל עומד על כ-3% בלבד.


מבחינת הנהגים הגברים, העבירה הנפוצה ביותר הינה נהיגה במהירות מופרזת. מדובר בעבירה השנייה בשכיחותה בציבור הנהגות. נשים מבצעות בעיקר עבירות של אי ציות לתמרורים. במגזר הערבי ניתן לראות כי העבירה הנפוצה ביותר בקרב נהגים היא דווקא אי שימוש באמצעי בטיחות (כגון חגורה). העבירה הנפוצה אצל הנהגות הערביות, בדומה לנהגות היהודיות, הינה אי ציות לתמרור. 13% מהנהגים הצעירים במגזר הערבי הורשעו בשנת 2010 בגין נסיעה ברכב אשר לא תוחזק באופן ראוי או "שופר" שלא כחוק.


כפי שצוין לעיל, בסיכום הכולל מדובר בעבירת אי חגירת חגורת בטיחות אשר "כבשה" את הבכורה בין עבירות התנועה בישראל. בשנת 2010, 178,000 נהגים הורשעו בישראל בגין אי חגירת חגורת בטיחות. העבירות הבאות ברשימה הינן מהירות מופרזת (160,000 נהגים) ואי ציות לתמרור (143,000 נהגים). חרף המודעות ההולכת וגוברת באשר הסכנה שבשימוש בטלפונים סלולאריים בזמן נהיגה, כ-90,000 נהגים ישראלים הורשעו בשנת 2010 בגין דיבור בטלפון נייד ללא דיבורית בזמן נהיגה.

להפניית שאלה או תגובה בנושא ליחצו כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

פניית פרסה

הנאשם הואשם באי ציות לתמרור ב-6 האוסר פניית פרסה, בצומת הרחובות בן גוריון – נורדאו בבת ים, עבירה בניגוד לתקנה 22(א) לתקנות התעבורה 

ביטול קנסות תעבורה, הכיצד?

האם כדאי להגיש בקשה להישפט? כיצד מבטלים דו"ח תעבורה? מהן העילות הנפוצות לביטול קנס תעבורה? 

שיטת הניקוד החדשה

בשיטה זו נקבע כעיקרון כי לכל נהג נפתח כרטיס אישי. בסופה של קב’ התקנות הזו נרשם פירוט מהי כמות הנק’ לגבי כל עבירה- התוספת השישית של תקנות ... 

צילום הרכב כראיה

צילמו את רכבך ? מה המשמעות המשפטית וכיצד ניתן להתמודד עם ראיה מסוג זה ? 

מאסר בגין עבירות תעבורה, אימתי?

מתי העונש בגין עבירות תעבורה הוא מאסר? העובר אחת העבירות האלה, דינו - מאסר שנתיים או קנס ואם העבירה היא עבירת קנס שדן בה בית המשפט 

פסילה על תנאי במקום פסילה בפועל בעבירות תעבורה, האמנם?

האם בסמכותו של בית המשפט לקבוע, במקום בו בוצעה עבירה אשר בצידה פסילה מינימאלית, כי יוטל על הנאשם פסילה על תנאי בלבד? 

נהיגה ללא רישיון רכב תקף

מהי עבירת נהיגה ללא רישיון רכב בתוקף? האם מדובר בעבירת תעבורה חמורה? מהו משקלה של התקופה במהלכה לא היה הרישיון בתוקף? 

ביטול החרמת רכב

האם ניתן לבטל החרמת רכב? כיצד מתמודדים עם החרמת רכב כאשר בעל הרכב לא נהג בעת ביצוע העבירה? 

הרשעת חף מפשע בעבירות תעבורה - חזקת האחריות של בעל הרכב

האם ניתן להרשיע אדם בעבירות תעבורה כאשר הוכח מעל לכל ספק שלא הוא זה אשר נהג ברכב במועד ביצוע העבירה?  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.