www.what2do.co.il

הסעת נוסעים שלא כדין

דרגו את המאמר

הסעת נוסעים שלא כדין
הסעת נוסעים בשכר שלא כדין - גזר דין
 
הנאשם במקרה דנן הורשע בביצוע שורה של עבירות הקשורות בהסעת נוסעים שלא כדין. ענייניהם של חמשת התיקים אשר נפתחו כנגד הנאשם עסקו בהסעת נוסעים בשכר בניגוד לתקנה 84 לתקנות התעבורה, והפעלת קו שירות ללא רישיון, בניגוד לתקנה 494 לתקנות הנ"ל. כמו כן, כנגד הנאשם הוגש כתב אישום בגין פגיעה בהולך רגל במעבר חציה (פגיעה אשר גרמה לנזקי גוף שהצריכו התערבות כירורגית בעקבות חבלה בכליה ושבר בצלע).
 
הנאשם הופנה, לבקשת סנגורו, לשירות המבחן. תסקיר אשר נערך בעניינו הציג תמונה עדכנית אודותיות. התביעה עתרה להשית על הנאשם עונש פסילה ממושך, מאסר על תנאי וקנס משמעותי. התביעה ציינה את הפגיעה הקשה בהולך הרגל לרבות הצורך לאשפז האחרון בבית החולים לוינשטיין. כמו כן, התביעה טענה כי כנגד הנאשם שמונה חודשי פסילה מותנים.
 
במסגרת הטיעונים לעונש, הסנגור טען כי הולך הרגל לא עבר "ממש במעבר חציה" אלא במרחק מסוים ממנו. כמו כן, נטען כי הולך הרגל הפתיע למעשה את הנאשם והיה אחראי באופן מסוים לתאונה. הסנגור הוסיף כי מרשו איננו עוסק עוד בהסעות ויש להסתפק בפסילה של מספר חודשים בלבד ועבודות לשירות הציבור.
 
תסקיר שירות המבחן - מרבית העבירות עבירות טכניות, הנאשם איננו מפעיל יותר קו הסעות ועובד כנגן
 
על פי תסקיר שירות המבחן, הנאשם מכיר בהתנהגותו המכשילה וההליך המשפטי היווה עבורו גבול ברור ומוחשי לעניין זה. כמו כן, צוין כי התקיימה אלצ הנאשם "התמנות במעורבות השולית והשתלבותו בתעסוקה אינה עומדת בסתירה לחוק". שירות המבחן המליץ להטיל על הנאשם תקופת פסילה "קצרה ככל האפשר" וזאת על מנת לא לפגוע במאמציו של האחרון לתקן את דרכיו ולשוב לתפקוד יומיומי נורמטיבי.
 
בית המשפט, בבואו לגזור את דינו של הנאשם, עמד על עברו התעבורתי המכביד. עם זאת, השופט התייחס לכך ש-25 מתוך 35 הרשעותיו של הנאשם לא העידו על מסוכנתו שכן דובר בעבירות בעלות אופי טכני שאינן מהוות סכנה למשתמשים האחרים בדרך (חניה, הסעות בשכר שלא כדין וכדומה).
 
"עבירות אלה", נכתב בפסק הדין, "הגם שהן פוגעות בציבור, אינן בעלות אופי בטיחותי". כמו כן, בית המשפט ציין כי הנאשם עובד כיום כגנן, ולא כ"נהג הסעות", ועל כן החיכוך שלו עם החוק בכל הנוגע לעבריינות תנועה קטן באופן משמעותי. נקבע כי המלצת שירות המבחן הינה סבירה בנסיבות המקרה ואין להטיל על הנאשם דנן פסילה חמורה. עם זאת, בית המשפט קבע כי כנגד הנאשם עומדת פסילה על תנאי, ועל מנת למנוע זלזול בעונש המותנה, יש להפעילו.
 
לסיכום, נקבע כי הנאשם ירצה פסילה במסך 250 ימים, ארבע חודשי מאסר על תנאי למשך שלוש שנים, חמישה חודשי פסילה על תנאי למשך שלוש שנים, וקנס בשיעור 1,800 שקלים.
להפניית שאלה או תגובה בנושא ליחצו כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

פניית פרסה

הנאשם הואשם באי ציות לתמרור ב-6 האוסר פניית פרסה, בצומת הרחובות בן גוריון – נורדאו בבת ים, עבירה בניגוד לתקנה 22(א) לתקנות התעבורה 

ביטול קנסות תעבורה, הכיצד?

האם כדאי להגיש בקשה להישפט? כיצד מבטלים דו"ח תעבורה? מהן העילות הנפוצות לביטול קנס תעבורה? 

שיטת הניקוד החדשה

בשיטה זו נקבע כעיקרון כי לכל נהג נפתח כרטיס אישי. בסופה של קב’ התקנות הזו נרשם פירוט מהי כמות הנק’ לגבי כל עבירה- התוספת השישית של תקנות ... 

צילום הרכב כראיה

צילמו את רכבך ? מה המשמעות המשפטית וכיצד ניתן להתמודד עם ראיה מסוג זה ? 

מאסר בגין עבירות תעבורה, אימתי?

מתי העונש בגין עבירות תעבורה הוא מאסר? העובר אחת העבירות האלה, דינו - מאסר שנתיים או קנס ואם העבירה היא עבירת קנס שדן בה בית המשפט 

פסילה על תנאי במקום פסילה בפועל בעבירות תעבורה, האמנם?

האם בסמכותו של בית המשפט לקבוע, במקום בו בוצעה עבירה אשר בצידה פסילה מינימאלית, כי יוטל על הנאשם פסילה על תנאי בלבד? 

נהיגה ללא רישיון רכב תקף

מהי עבירת נהיגה ללא רישיון רכב בתוקף? האם מדובר בעבירת תעבורה חמורה? מהו משקלה של התקופה במהלכה לא היה הרישיון בתוקף? 

ביטול החרמת רכב

האם ניתן לבטל החרמת רכב? כיצד מתמודדים עם החרמת רכב כאשר בעל הרכב לא נהג בעת ביצוע העבירה? 

הרשעת חף מפשע בעבירות תעבורה - חזקת האחריות של בעל הרכב

האם ניתן להרשיע אדם בעבירות תעבורה כאשר הוכח מעל לכל ספק שלא הוא זה אשר נהג ברכב במועד ביצוע העבירה?  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.